Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Разпространявайте, но не присвоявайте субтитри!
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Chav
Здравейте!
Малко е да кажа колко съм разочарован от факта, че в сайта е допуснато, ъплодъра babibu да качи моя превод на "Surrogates (2009)", без да е споменато в описанието кой е преводача. Излиза, че заслугата е на ъплодъра, тъй като неговото име фигурира в описанието.
Разбира се, аз не страдам от това, че е пропуснато моето име, въпросът е принципен. Ако не друго, то преводачите заслужават поне уважение за безвъзмездния си труд, заслужават и да бъдат попитани или поне осведомени, че продукта на техния не лек труд фигурира някъде в интернет-пространството.
Мисля, че би било добре, тези, от които зависи облика на сайта, да обърнат внимание на това. Инак би било жалко.
Благодаря.
Chav
stdoominic
Цитат
876
01:20:32,520 --> 01:20:39,241
Превод и субтитри: Chav

Chav, името ти ще го видят всички, които гледат филма. Цитатът е от субтитрите, качени от babibu, който никъде не твърди, че той е автор на превода. Преводачите наистина заслужават адмирации и е липсата им понякога е разочароваща, но това не означава, че става въпрос за присвояване. Ъплоудър и преводач са две различни неща, това е ясно за всеки, който ползва сайтове за субтитри.
Все пак, ако се чувстваш засегнат, уведоми администратора и той ще изтрие въпросните субтитри.
Spark
Има преводачи, които имат един никнейм във форума, а се подписват под друг в субтитрите. Неколкократно съм трил такива субтитри и после ме почват на ЛС "защо са ми изтрити субтитрите". Ако толкова искаш ще ти изтрия субтитрите от сайта. Почти съм сигурен, че субтитрите са 1:1 както ти си ги качил някъде си в интернет пространството.
Chav
Цитат(stdoominic @ 17 Oct 2009, 10:57 PM) *
Цитат
876
01:20:32,520 --> 01:20:39,241
Превод и субтитри: Chav

Chav, името ти ще го видят всички, които гледат филма. Цитатът е от субтитрите, качени от babibu, който никъде не твърди, че той е автор на превода. Преводачите наистина заслужават адмирации и е липсата им понякога е разочароваща, но това не означава, че става въпрос за присвояване. Ъплоудър и преводач са две различни неща, това е ясно за всеки, който ползва сайтове за субтитри.
Все пак, ако се чувстваш засегнат, уведоми администратора и той ще изтрие въпросните субтитри.

Не, не се чувствам засегнат, вероятно не си ме разбрал точно, или може би думата, която употребих - "присвоявайте", е малко пресилена . Просто исках да кажа това, че е редно името на преводача да присъства в описанието. Това е ориентир и за самите потребители.
А колкото до субтитрите, разбира се, че не искам да се изтрият от сайта, аз не съм превел филма за себе си, а за всички, които желаят да го гледат на български.
Тъй че аз отворих темата не да се жалвам, а като препоръка, нищо повече. smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.