Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Разчистване на стари теми
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Bad_Nick
Искам да попитам дали не трябва някои стари теми в различните раздели да се премахнат по различни причини - по давност, заради по-нови актуални теми или поради откровена глупост, уронваща престижа на сайта и др.
Ето тук един пример, по-подходящ за тема в един друг сайт.
http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=19211
Бях го мернал преди време, ама сега ми се наби в очите. Което нюби го прочете, ще ми се изпотят очилцата от зор.
Planet_Rocker@or*Die
И аз мисля, че тази тема (която си дал за пример) трябва да се изтрие и да се създадат нови правила за наказания.
Но, че и други теми има за триене (пример, поради давност) не съм съгласен...
В дискусии до преди месеци бяха 60-тина страници с теми сега са 18 (оставили сме само потребни теми). В Субтитри на английски бяха 20-тина страници, вече са само 4 теми
Може и да греша.
stdoominic
Ако някой открие излишна тема, нека пише.
Тонът на тази и на мен не ми харесва, но ако е накарала няколко души да се изпотят и да направят свестни заявки, значи всичко е наред.
uporit
Цитат(stdoominic @ 11 Sep 2009, 10:52 AM) *
Ако някой открие излишна тема, нека пише.
Тонът на тази и на мен не ми харесва, но ако е накарала няколко души да се изпотят и да направят свестни заявки, значи всичко е наред.

Ама как ще ти хареса темата, не виждаш ли кой я е писал/Шикългрубер от "другия сайт/.
Като я чета се сещам за една епиграма на Радой Ралин отпреди 30 години
Във глава му врели некипели
на уста му концепции и модели.
stdoominic
Ставаме трима, дето не харесват темата.
Има нещо като кворум и горе-долу сме мнозинство, значи темата си отива. smile.gif
unnu
Четирима. smile.gif
П.П.: Предлагам да се направи една малка промяна тук - т.2 (от вторите правила) да отпадне. Поне 60% от активните потребители не я спазват, според мен няма смисъл да присъства в правилата. Лично мнение...
StraightEse
Цитат
Ама как ще ти хареса темата, не виждаш ли кой я е писал

dell тогава на правилата, щото ги е писал същия човек.
stdoominic
unnu, правилата се пишат, за да ги спазват хората. Ако ги спазваха, нямаше да има нужда да се пишат. Това, че никой не си го е отнесъл за неспазването на някои правила, се дължи на по-либералното им тълкуване от страна модераторите, а не на относителността на правилата. Мисля, че работата на модераторите е да спазват правилата, а не да ги въртят и променят постоянно. За dell не може и дума да става, който и да ги е писал.

Ако някой е видял остаряла тема, да пише. Ако има стари сметки за разчистване, да пие една бира.
unnu
Да, но според мен няма кой-знае какъв смисъл от въпросното правило.
Лично мнение. \/ smile.gif
uporit
Цитат(StraightEse @ 11 Sep 2009, 02:24 PM) *
Цитат
Ама как ще ти хареса темата, не виждаш ли кой я е писал

dell тогава на правилата, щото ги е писал същия човек.

Очаквах да се обадиш, тук не оспорваме всички правила написани от шефа ти/предполагам , че си му адвокат/, а само
някои от тях, които са гарнирани със заплахи за бан, изгонване и т.н., което е било характерно за управление на затвори и концлагери. Тук трябва да цари атмосфера на конфорт, когато влизаш, а дали ще превеждаш или ще участваш в някоя дискусия, това си е работа на регистрирания. Не искам хората да ги е страх да напишат нещо, когато над тях като дамоклиев меч виси опасността от бан, както е при вас. Както казваше Т.Живков, плуаризмът е майка на демокрацията.
Bad_Nick
Изцяло съм съгласен с stdoominic. Правилата трябва да се спазват.

Искам да поясня, че не отворих тази тема с идея, различна от заглавието. Това, че съм посочил за триене тема, пусната навремето от didodido не означава нищо. И през акъла не ми е минавало да търся конфликт. Смятам, че StrainghtEse, когото много уважавам, не трябва да подскача като ощипана булка, защото заради подобни реакции се почват данданиите.

Аз лично съм убеден, че този форум се е променил драстично след отделянето на хората, които сега са в саб. Именно по тази причина посочих като една от евентуални причини за триене на стари теми - теми, уронващи престижа на сайта ни. Не мога да приема да висят стари теми ( особено като Важни ), в които се налага страх и стрес. Uporit е напълно прав и аз го подкрепям, че след отделянето им, тук цари съвсем друга либерална атмосфера и основно тук банове ядат тези, които крадат чужди субс. Останалите хора се нагаждат и съм сигурен, че се чувстват уютно тук.

Предлагам да не коментираме повече неща, несвързани с топика на темата.
StraightEse
Bad_Nick, нямам никакво намерение и настроение да се занимавам с безмислени спорове.
Това дали ще триете теми или не не ме касае особено, просто ме радва как upo, както винаги,
се нагажда спрямо това, което го устройва tongue.gif Upo, знаеш, че няма как да не се намеся, когато обиждаш мой приятел.
btw, ще те разочаровам, ама имам късмета да съм от хората, които си нямат шеф.
uporit
Цитат(StraightEse @ 11 Sep 2009, 10:36 PM) *
Bad_Nick, нямам никакво намерение и настроение да се занимавам с безмислени спорове.
Това дали ще триете теми или не не ме касае особено, просто ме радва как upo, както винаги,
се нагажда спрямо това, което го устройва tongue.gif Upo, знаеш, че няма как да не се намеся, когато обиждаш мой приятел.
btw, ще те разочаровам, ама имам късмета да съм от хората, които си нямат шеф.

Точно ти си един от малкото хора, към които вече нямам лоши мисли. Не вземай буквално всичко което пиша, знам, че не ти е шеф, просто във вашия сайт е бян буюк шеф, което все пак те прави донякъде негов "подчинен". Не се нагаждам към нищо, понеже имам особено "привличане" към твоя приятел искам да изтрия всички следи, които е оставил с огромното си его. Дори за плагиатите не трябва да има бан, ако им е за първи път. Има хора обладани от желанието да се нарекат преводачи. И вие сте обиждали мои приятели във вашия сайт, но аз не съм овиквал "радиоактивната" ви зона.
Във всички ми спорове с вас, не можах да ви убедя само за това, да си стоите във вашата"кочинка" и да не се месите.
Нищо лично към теб, нямам лоши чувства и признавам, че си много добър преводач, стига да не приемаш толкова лично
отношението ми към "многото вождове" във сайта ви.
Bad_Nick
Момчета, стига вече!
Пак подпалихме Третата световна война и пак в тема, отворена от мен и пак без да съм го искал.
StrainghtEse, ти си сериозен човек. Не прави глупости. Разбирам, че искаш да защитиш didodido, но ако някой го е засегнал да се защитава сам и за предпочитане на лична. Иначе оставаш в категорията, с която uporit те назова - адвокат на... Все пак не забравяй, че ако ние си правим нещо в нашата кочинка, то това си е наша работа. Нито сме искали акъл, нито ще го приемем натрапен. Предлагам ти да смениш тона, защото на мен ми звучи подстрекателно.
Аз споделям мнението на uporit, че доста тор има да се изрине тук в темите и най-вече в такива, където има постове, от които през монитора се подава полицейска палка. Сайтът ни има правила и те трябва да се спазват. Ако didodido реши да претендира за авторство ще ги преработим и ще ги качи някой друг. Ако някой регистриран си е диване, каквито и правила да има, той рано или късно ще поеме по дългата пътека. Важното е останалите хора тук да се чувстват като у дома си. Всъщност, това е важно за нас.
Цитат(uporit @ 11 Sep 2009, 11:01 PM) *
И вие сте обиждали мои приятели във вашия сайт

Всъщност и тук се е случвало.
Planet_Rocker@or*Die
Аз викам ако искате да се изтрият всички коментари и да остане само Коментар #3 и Коментар #1
И като има нещо (коментар, тема, подпис...), което смятат потребителите, че е излишно или е в нарушение на правилата ни, да пишат в тази тема.
stdoominic
Planet_Rocker@or*Die, принципно съм съгласен, че коментарите трябва да бъдат по темата, но смятам, че отговорността за това пада основно върху членовете на форума, а не върху модераторите. Иначе се доближаваме до модела за поддържане на форума, който Bad_Nick, uporit и аз се опитваме да избегнем.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.