Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво представлява перфектният тракер
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
insomnias
Вчера ми хрумна да прегледам българските тракери, за чието съществуване знам. И поне от тях, имам вече фаворит. Но аз избирам по свои критерии: изчистеност и удобство на дизайна и навигацията, липса на реклами и голям избор в каталога, както и незадължително регистриране, за да бъде преглеждано съдържанието. В момента няма да казвам фаворита си /пък и никой не ме пита smile.gif)))))))/, но бих искала вие да ми кажете своя/своите (кой знае, може и да има по-добър от тракера, който си харесах). Само че с обосновано мнение - защо.
И когато наберем достатъчно тракери, можем да си направим една анкета. Сига да искате, де )
И така, въпросите ми са: харесвате ли някой/и тракер/и и защо? Кой е вашият идеал за тракер? Има ли го на практика?
Sa3ana3a
Арената, определено е най-доброто в българското пространство.
Дизайна може да не е на най-високо ниво но това което предлага като услуга надвишава всички други.
Човек влиза в един тракер с намерението да намери някой фаил, да го изтегли и да го ползва, всичките останали "гъзарийки" които предлагат долнопробните тракери са просто излишни екстри които само бавят работата на главното нещо заради което влизат хората.
Търсачката в арената е много проста (Не е нужно да се правят хиляди настройки за да ти излезне добър резултат), всичко е кажи речи анонимно (Никой не те пита кой си от къде си, пък и никой не го интересува. Поради този факт, го няма и лицемерието като в Замунда кадето всеки те преценява по това как изглежда профила ти или какъв ранг си, или какви са ти статистиките.), ъплоудерите успяват да качват всичко навреме и т.н.

Аз никога няма да простя на Замундата (тогавашен Линкос) когато бях ъплоудер там и решиха да ме баннат по IP поради изключително нелепа причина (която няма да обяснявам) въпреки всичко което съм бил направил за сайта. Още тогава се сбълсках със огромното лицемерие на всички и глупотата на някои в Линкос - и потребители, и екип.

Доколкото чуждите тракери, не мога да кажа, че съм впечатлен от някой конкретно, повечето са буклуци които или нямат нищо интересно и всичките им неща са стари (Пример: Demonoid.com), може би най ползваем когато се стигне до ненамиране на фаил от нашите тракери е The Pirate Bay, намирал съм си много неща от него къде другаде просто вече го няма, проблема е, че има много прецакани файлове и никога не трябва да сваляш нови неща защото може да е фейк, най-добре е да си го изчакаш от Българския. Но за стари неща The Pirate Bay e най-доброто място.
Bad_Nick
Темата определено е интересна, но няма нищо перфектно на този свят.
Аз няма да взема становище по въпроса, тъй-като членувам в два отбора на замунда и ще се получи малко неудобно.

Смятам обаче, че всеки един сайт/форум/тракер/чат и пр. колкото по-известен и силен става, толкова по се навъждат комплексари на ключови позиции. Така е и по големите фирми и държавни учреждения. Напълно разбирам колегата от предния пост. Преди време и аз щях да изхвърча от замунда при напускането на една от ключовите им фигури, чийто голям фен съм и сега, и заради голямата ми уста. Спаси ме само... възрастта ми и голямата ми уста, иначе ако бях някое хлапе още щях да си търкам задника. От сходна болест боледуват и колегите от един друг сайт за преводи. Абе, всеобща болест и в реалното, и във виртуалното пространство. За да бъда коректен обаче трябва да заявя, че и в замунда и по другите места, където се отбивам редовно има много свестни хора, които умиват лицата на останалите.

Извинявам се за лиричното отклонение, знам че не е точно по темата, но пуста голяма уста smile.gif
insomnias
Цитат(Sa3ana3a @ 22 Jun 2009, 11:45 AM) *
Човек влиза в един тракер с намерението да намери някой фаил, да го изтегли и да го ползва, всичките останали "гъзарийки" които предлагат долнопробните тракери са просто излишни екстри които само бавят работата на главното нещо заради което влизат хората.

И аз така мисля. Затова мразя рекламите, заради които страницата зарежда бавно, а след почти 12-часово висене по работа пред компа, накрая, когато реша да го ползвам за удоволствие, мигащите, търкалящи се, променящи се, преминаващи и т.н. нахални реклами и банери, ме подлудяват. И ми правят очите като на оксиженист smile.gif)) То и за това си има лекове към браузърите, ама защо изобщо трябва да ти стане гадно, когато си тръгнал да се кефиш?

И така, досега имаме едно мнение ЗА арена и едно ПРОТИВ замунда. Лошият Ник не иска да се обажда нито за, нито против - и го разбирам smile.gif Дали пък по някакви подобни причини ще се окаже, че темата хич няма да бъде обсъждана? smile.gif

Очаквах повече активност, понеже всеки от нас поне ведъж е ползвал български тракер и има някакви впечатления smile.gif А също си мислех, че може би ще разбера за съществуването на тракери, за които не знам и съответно да намеря по-добър от онзи, който си набелязах. Но е възможно и да не се получи така, както се надявах. Дали поради все пак неустановения още статут на тракерите - легален или не smile.gif Кой знае, но и това ми хрумна.

Сега добавих една анкета с онези тракери, които съм видяла вече и може би така вече ще се осмелят и други хора да се включат. После ще добавя впечатленията си за всеки от тях. Разбира се, за някои ще са повърхностни, толкова, колкото може да види нерегистриран потребителsmile.gif

Аз засега си ползвам предимно международни тракери - там винаги го има най-новото, скоростта ми е добра и коефициентът бързо се покрива, а освен това не е и задължителен, просто от морална гледна точка е препоръчителен. А ми се ще да има едно българско местенце, което да отговаря на моите потребности - бързодействащ, лек, удобен и без излишества. Пък ако можеше и с културни юзъри, щеше вече да бъде тракер-мечта smile.gif

Подозирали ли сте досега какво количество тракери имаме? smile.gif Аз - не. Даже сигурно съм пропуснала някои. Пропуснала съм умишлено само специализираните - тези само за аниме и онези само за HD рилийзи.
TAHEP
БГ-тракери има доста.Разгледай рарбг.
Ползвам предимно един локален тракер(нещо като фрии зона на локален интернет доставчик), който е доста свободен спрямо потребителите, и това много ми допада.
На второ място е Арената. Но избора ми за нея е продиктуван от това че не одобрявам регистрацията и съответните коефициенти, и произхождащите от това банове и тем подобни "дивотии". Когато тръднах да си избирам тракер двата най големи бяха Замунда и Арена. След 5-6 неуспешни опита за регистрация в Замунда(да ти отказват регистрация щото нямало места, е малко несериозно), се отказах и се вписах в Арената. Честно, ползвам я рядко и причината за това е в коефициентите. Компютъра ми е активен предимно нощем, денем по обясними причини не сийдвам. Освен това трябва да сийдвам някое актуално заглавие за да си увеличавам коефициента. Както и да е. Като дизайн става, но старият вид от преди 1,5 година по ми допадаше.
И ако не открия нещо в тези два тракера се обръщам към чуждестранните. Тук трябва да вметна че съм адски доволен от тях. Не е вярно че се предлага само "старо", освен това избора на реалийзи е много по богат. Някой от тях като сийдпиър, торентпонд си имат екип който проверява доколкото може качваните торенти за вируси и дали не са от т.нар. "фейк". И най вече не изискват регистрация.
Общо взето ако мога да определя някакви изисквания, то са: да има някаква степен на контрол и проверка на съдържанието на торентите, лесно за боравене меню, и естествено богато съдържание. Общо взето това е.
А, пропуснах. В Арената ми допадна и това че +18 категорията е изнесена в отделен прозорец и има опция за родителски контрол, което е доста инновативно. Особенно като знам че "малчовците" се ровят къде ли не.
insomnias
ТАНЕР, първо да ти кажа - трябва да си пооправиш малко подписа smile.gif

Не знам защо, но ми се струва, че досега се изказахме само ъплоудъри и преводачи smile.gif Което автоматично означава, че ползваме предимно чуждите тракери smile.gif))))))

Както и да е, за съжаление, анкетата ми не е добре направена... когато реших да проверя какво е гласувано до момента и видях колко малко гласове има, се усъмних и чак после се усетих, че по начина, по който съм я направила, човек трябва да гласува за два тракера - един от първата група и един от втората smile.gif Тъпо... и отговорите няма да бъдат верни. Но в една анкета се допускат само 15 отговора, а българските тракери се оказаха удивително много. Ще я оставя още няколко дена и после я изтривам, няма смисъл от нея.

Всъщност, исках само да добавя, че ми се струва, че повечето от нас действат по инерция, консервативно. Имаме си регистрация някъде и не ни се занимава с нова някъде на друго място smile.gif

Ники, голямата уста, конкуренция моя smile.gif Как мислиш, дали обикновеният потребител има представа за кухненските подробности в някой тракер? Но в старанието си за привличане на повече от консуматорите, някои тракери са невероятно изобретателни. И оттам се получават и тези неща, които аз приемам за нежелани странични ефекти smile.gif
Е, здраве да е, аз тези дни ще пробвам новоизбрания тракер, за да разбера дали мнението ми за него ще се развали или обратното smile.gif
Bad_Nick
Цитат(insomnias @ 24 Jun 2009, 09:20 PM) *
Ники, голямата уста, конкуренция моя smile.gif Как мислиш, дали обикновеният потребител има представа за кухненските подробности в някой тракер? Но в старанието си за привличане на повече от консуматорите, някои тракери са невероятно изобретателни. И оттам се получават и тези неща, които аз приемам за нежелани странични ефекти smile.gif

Според мен обикновения юзер го боли левия джоб за вътрешните дела в даден тракер. Той си иска филма поне 20 дни преди официалната премиера, да има субс за него и с качество DVDRip. Всичко друго е неприемливо за юзера и е повод за безкрай тъпи коментари под торентите. Има обаче една учудващо голяма бройка юзери, които си търсят контакти с "шефовете" и се натискат, защото и те искат да станат поне младши ъплоудър, а защо не и модератор след време. Друг е въпроса, че изобщо не си дават сметка дали стават за такава работа. От друга страна някои от "шефовете" си налагат свои хора ( последния случай, който видях беше налагане на 18-годишно момиче за шеф на екип, само защото спеше с един от модовете ). И в двете посоки се вижда до болка познатата ни българска картинка.
Иначе инерцията рано или късно хваща всеки от нас - влизаме си всяка вечер на едни и същи места. Ако изобщо има оправдание за това, то е, че всеки от нас си е избистрил кои тракери или сайтове изобщо ни вършат работа и докато това е така, не си даваме много зор да ровим другаде.
Всеки тракер се старае да привлече нови хора и да ги задържи най-вече и затова прибягва до шарении и псевдо-екстри. И мен ме дразнят често подобни неща, но това е цената да ползваш определен тракер.
В предния пост пропуснах да спомена mininova.org, върши ми много добра работа, а и не иска рег или ратио.
Planet_Rocker@or*Die
Като немога нещо да си намеря от тип анимации в замунда, първо отивам в http://www.axelbg.net/ лесен за използване, не е натоварен и няма реклами. Има много анимации записвани от диемите и от др. тв също и много рипове от оригинални двд-та.. Жалко, че не го видях в листа та затова гласувам за замунда.
Дано не се счете за реклама но днес намерих един сайт нз по народност какъв е но има много стари филми 2 от които търся две години ги намерих там
http://cinemageddon.org/
stdoominic
Принципно за торент системата е по-добре да има един клон с много маймуни на него, вместо байгън клони с по няколко мършави маймунчета. Та по брой маймуни Арена и Замунда обират точките, а всички останали правят каквото могат. За това заслужават уважение, но аз лично рядко ги ползвам, главно заради по-бавното сваляне.
Bad_Nick, мерси за инфото. Винаги съм смятал, че спалнята е по-интересна от кухнята. biggrin.gif
insomnias
Бе де да знам smile.gif Лично на мен ми е все тая дали ще изтегля нещо за 5 минути или за 5 дни. Сигурно, защото нямам време да гледам по 2 филма на ден?! smile.gif) На мен и един на седмица ми стига, така че - уважавам тракерите, в които мога да намеря нещо, което търся, а не тези, в които има по 100 маймунки на всяко от стоте клончета, по които аз просто не се катеря smile.gif)) Та наистина ли е толкова важно и е такъв кеф да изтеглиш нещо набързо? Сигурно не разбирам от удоволствия... но отдавна съм установила, че ценя повече онова, за което съм се потрудила повечко и е по-недостижимо smile.gif И че в по-малък кръг от хора, по-често се се среща добър диалог и поведение. И смятам, че това се отнася и до тракерите. Във всеки случай, хубавото е, че ги има изобщо, така че - успех на всичките, и малки, и големи, както и на потребителите им smile.gif Както се казва: всеки потребител си заслужава тракерите! smile.gif)))
insomnias
А анкетата я махам - не става така. Пък и се видя - повечето гласували предпочитат по-големите тракери. Това че липсват в списъка ми някои тракери, явно не е причината smile.gif А пък онзи тракер, на който се спрях, наистина е добър. Което не значи, че и останалите не са. Просто малко от хората обясниха кои и защо са добри, според тях. Благодаря на отзовалите се!

Само да попитам и това - какво мислите относно продажбата на Пиратския залив? Хубав беше, но за жалост, каквото и да правят с него новите собственици, няма да е същото.
Лично на мен ми прозвуча страшно глупаво това: "От The Pirate Bay потвърдиха новината за сделката, като призоваха своите потребители да не се тревожат за последствията". Какво би трябвало да означава, според вас? smile.gif
Bad_Nick
Комерсиализацията и глобализацията ще таковат такованката на всичко оригинално и полезно. Това ще се случи и с Пайрът Бей.
Но като си помисля, че това ще се случи с държавата ни и с децата ни, май Пайрът Бей изостават в списъка ми с лични опасения.
SlashFTW
bt.wrzru.com ми харесва много, сайтът е на БГ, лесен и удобен, без да е претрупан от реклами (но разбира се, не може да мине и без тях)

Иначе на мен замунда ми е по-удобна от арена, неприятно ми е да си търся неща в арената
Morskiq
Цитат(SlashFTW @ 7 Jul 2009, 10:20 PM) *
Иначе на мен замунда ми е по-удобна от арена, неприятно ми е да си търся неща в арената

Какво искаш да кажеш, че ти е по приятно за да разбереш кой е релийза да отваряш торента ли!?
SlashFTW
Усещам някакъв сарказъм biggrin.gif

Не, просто ми е по-приятно за очите, а пробвах всички скинове на арена и всичките са някакви дразнещи
`max
Повечето тракери са добри, стига да нямат "замунда" в името си.
Ще ви кажа защо.
Там намират разни неща - хубаво.
Там има всичко - още по-хубаво.
Ама за качество не може и да става въпрос!
За по-старите филми, почти никога няма свестни субтитри.
А да не говорим, че някои сериали са с изключително лошо качество.
Давам пример: Свалих си сезон едно на "Досиетата Х",
някои от епизодите (които са по 40 минути) бяха по 120мб.
Сами си правете изводите за резолюцията на картината...
Още повече, че като някой сериал, епизодите почти никога не са подредени.
Повечето пъти са толкова разбъркани, че те е яд да гледаш.
Според мен, това е недопустимо за всеки, себе-уважаващ се тракер.
Да не говоря, че за 85% от потребителите, са хора,
които за тях сърфирането в Интернет е,
да прегледат новите неща в замунда и новите клипове във ВеБокс.

А сега малко по темата.
За български тракер най-много предпочитам АренаБГ,
не мисля да се обосновавам защо, в първият отговор пише всичко.
Това не значи, че той няма недостатъци.
За чужд тракер най-често използвам ТорентЛийч.
А иначе, най-много неща свалям от еМуле - бавничко е, но пък сигурно.
king_size_loveч
Лично аз не бих казал кой нашенски тракер е най-хубав, защото липсва професионализъм ПОЧТИ навсякъде. Заради това, конкуренция няма да има, а оттам и нещо, което напълно да ме задоволи като качество.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.