mira&vasko
31 Jul 2008, 12:31 PM
Работя с Subtitle Workshop и DVD-lab PRO 2. Проблема е следния. Това " é ", навсякъде ми излиза като "й" или "?". Какво ли не опитах но неще и неще. Ще съм Ви много благодарен, ако ми помогнете!
1
00:00:22,404 --> 00:00:25,175
Quelle coopération pour une vie meilleure ?
...............
1
00:00:22,404 --> 00:00:25,175
Quelle coopйration pour une vie meilleure ?
nikter
1 Aug 2008, 08:38 AM
Ми щом знаеш френски, направо го replace (опцията я има и в Suntitle Workshop и във всяка друга текстова програма - Уърд, Нотепад, Опен Офис и т.н.) й -> е и понеже знаеш френски, ще си знаеш, че е ударено Е. И си превеждаш.
Ако държиш да си остане ударено Е май трябва да инсталираш Френска клавиатура от настройките на Уиндоус, ама после от кой клавиш ще вадиш удареното Е си нямам представа, щото такива клавиатури в България май няма.
madhulk
1 Aug 2008, 10:22 AM
Цитат(nikter @ 1 Aug 2008, 09:38 AM)

ама после от кой клавиш ще вадиш удареното Е си нямам представа, щото такива клавиатури в България май няма.
Много просто! Направо от флекс тайпа ще добави френската клавиатура.
След това с десния бутон върху флекс тайпа изважда виртуалната клавиатура,
за да види разположението на клавишите.
VankataPd
2 Aug 2008, 07:22 PM
Това е защото Уиндоуса ти е настроен по подразбиране да ползва енкодинг кирилица. Трябва или да промениш регионалните настройки (това не ти го препоръчвам, защото тогава пък няма да ти показва кирилицата в никоя програма), или пък да барнеш настройките на конкретната програма, в която ти трябва различен енкодинг. В Subtitle Workshop е съвсем лесно - виж отляво кутийката, където пише Cyrillic и я промени на ANSI (поне така е в моята версия, в други версии може да е Western). В DVDLabPro когато слагаш субтитрите на ДВД-то, натискаш Select Font и отново променяш енкодинга от Cyrillic на Western. След това би трябвало да ти показва всичко както трябва.
mira&vasko
2 Aug 2008, 09:23 PM
Благодаря на всички отзовали се. Явно проблема е бил в бъгавия ми фирмен компютър. Вкъщи на домашния всичко е наред.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.