Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Да помогнем
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
insomnias
Момичета и момчета, било то млади или стари, хайде да подкрепим исканията на диабетно болните за улеснение на живота им. Не искат много хората, само малко повече спокойствие за живота си. И за този на техните близки. Пиша го от личен опит, защото майка ми е диабетичка и знам какво става, когато тръгва първо на преглед при личната лекарка, после до здравната каса, после пак при лекарката и после в аптеката... Знам какво се получава, когато по някаква причина се налага по-често да си мери кръвната захар и тест лентичките свършат преди крайния срок за получаване на нови такива... и още много дребни и толкова жалки причини хората да искат по-адекватно отношение към болестта си.. особено в частта за отчитане на подобрение на всеки три години - това е вече не жалко, а смехотворно. Защото, да попитам, чували ли сте някога за излекуван диабетик? smile.gif

Та, по-подробно можете да прочетете за исканията им на тези два адреса, а при добро желание - и да подпишете петициите /ако желаете, прочетете първо какво пишат хората, докато подкрепят протеста на тези болни хора и техните близки от "Преглед на всички подписани" или влезте във форума на диабетноболните - http://d.host.bg/phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=2398/:

http://www.bgpetition.com/po-dobra-rabota-na-TELK/index.html

http://www.bgpetition.com/diabet-i-NZOK/index.html

Благодаря ви, ако решите да помогнете!

Надявам се, че администраторите на форума няма да имат нищо против тази тема smile.gif
vanina_t
Аз също се надявам модераторите да нямат нищо против темата.
Преди всичко сме хора и трябва да си помагаме, най-вече, когато става дума за морална подкрепа.
tiki
Добра инициатива, да се надяваме че ще има и резултат от нея.
Пратих един подпис. И аз имам роднини диабетици, а за работата на ТЕЛК-овете не ми се отваря дума...
За съжаление цялата здравна система куцука на патерици. Съвсем скоро ми се наложи да посетя спешен кабинет късно вечер и изпаднах в недоумение, когато сестрата излезе и прати всички със счупвания и дълбоки порезни рани да търсят отворена аптека, за да си купят ампули с упойката... blink.gif Тръгнаха хората...
insomnias
Благодаря за подкрепата smile.gif
Лошо е, като се замисли човек, колко много неща още има да се оправят в системата на здравеопазването, защото почва да си внушава, че нищо няма да се оправи smile.gif) Но, според мен, трябва да се правят малки стъпки, за да има резултати, иначе може да си останем в разкрачена поза smile.gif Ако диабетиците постигнат успех, това ще бъде още една стъпчица напред и за нея ще сме допринесли и ние, за което много ще се радвам. Особено за дечицата, болни от диабет... представяте ли си на тях какво им е - освен, че трябва да спазват диета, освен, че трябва да ходят на детска градина или на училище с инсулина, трябва да преминават през онези тягостни поцедури по отпускането на каквото и да било в полза на поддържането на стабилно състояние. По-зрелите хора вече сме претръпнали от висенето пред кабинети и досадната бюрокрация не само в здравеопазването, но на тях сигурно им е ужасно трудно да приемат това като естествено.
Исках само да кажа, че всички можем да постигнем повече, ако действаме заедно и системно, и искаме малки неща поетапно. Но сигурно защото сме българи, и като такива - страхотни индивидуалисти /лек евфемизъм за егоисти/, можем вечно да недоволстваме от всичко и пак да чакаме някой друг да ни оправи smile.gif
insomnias
По молба на bra333 пускам още един зов за подкрепа на искания на диабетноболните, този път в името на децата диабетици:

http://bgpetition.com/malki_diabetik/index.html

Цитирам bra333: не се иска пари, само желание и 30 секунди свободно време...

Понеже съм запозната с хилядите проблеми на диабетиците доста отблизо, мога да ви уверя, че това е един от многото, но дори само той да се реши, ще облекчи доста живота им, както и този на близките им. И не само ще го облекчи... в някои случаи - ще го спаси.

П. П. Благодаря на всички, които се подписаха досега. И на онези, които ще го направят.

3000 евро + 12х400 - та кой може да си позволи 7800 евро годишно, в продължение на години?! Само единици... А аз просто не вярвам, че държавата няма откъде да пренасочи пари, за да осигури на децата по-нормален живот.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.