Цитат(lotdog @ 25 Dec 2007, 11:54 AM)

Здравейте и честита коледа на всички!
Имам следният проблем, свалил съм си филм със субтитри, които вървят перфектно на компютъра ми, но след като ги запиша на диск и ги пусна на домашно кино субтитрите закъсняват и то много....
Опитвах да записвам диска с Nero 7 и Easy CD Creator и пак не става.... сменях ги от srt. формат в sub. и нищо...
Направо не знам какво да правя... моля помогнете...
Вариант 1: Залепваш субтитрите с AviSubtitler или PocketDivXEncoder_0.3.60. За първата съм сигурен, че увеличава размера на буквите и може да променя и цвета и шрифта. Втората също е похвалена, предполагам че може същото.Пробвай първо нея. Залепените за филма букви ще се четат и на PC-то и на ДВД-то.
Вариант 2: Roadstar, KTN, JVC и предполагам още доста марки ДВД разпознават и възпроизвеждат синхронизирано субтитрите, само ако са с коректно разширение.
Много от субтитрите се качват с неправилно разширение.
Примери:
1
00:00:00,930 --> 00:00:04,740 ===>
са субтитри с разширение SRTАко това е истина, тогава трябва
да направим нещо веднага!
{1}{1}23.976
{2}{960}Преведени за ftp.abc.tv от Condor ===>
са субтитри с разширение SUB{963}{1080}Кошмар на Елм Стреет|част 5
При последните е важно да е поставен правилен FPS ( {1}{1}23.976 в примера )
Ако не е поставен или е различен от FPS на филма ДВД-то не синхронизира
надписите със звука.
Също е важно да няма голямо по времетраене презастъпване на тайминг на реплики.
Ако е повече от две, три секунди ДВД-то обикновено чете надписите до там.
При гледане на PC този проблем не съществува.
Вариант 3: Ако самият филм от време на време забавя звук или картина при възпроизвеждане на ДВД, тогава кодекът на компресия и параметрите му не се харесват на софтуеъра вграден в ДВД-то. В този случай няма да възпроизвежда и субтитрите коректно. Обикновено много марки ДВД не могат да синхронизират 5+1 канален или двуканален звук AC3 ACM Decompresor с AVI файл. При тях AVI-то върви коректно само с MP3 двуканален звук. Необходимо е конвертиране на звука в този формат. Става лесно и бързо с безплатната програма VirtualDub.
За друго не се сещам. Дано ти помогне нещо от изброеното. Честита Коледа и на теб