uporit
20 Aug 2007, 02:01 PM
Sisq0 - за последен път влизам в полемика с теб.Не си човека, който да дава оценка, кой е добър и кой не е добър преводач. Прави го на друго място, където 10-15 човека се упражнявате в словесна диария. Ако беше малко напънал мозъка си, щеше да разгадаеш смисъла на цитата, който си извадил от контекста.Цанко не е търсил облаги, а е проумял,
че може да научи много неща от хората, дори и да не са му приятни. Не знам къде болния ти мозък видя облаги.
Забелязвам, че необезпокояван влизаш тук и ръсиш съвети, използваш сложни думи, които могат да те направят интелигентен в очите на хората, които не те познават. Пълен си с готови фрази и шаблони, като цигански пояс с бургии.
Мисля, че вече трябва да вложиш енергията с други по полезни неща, както виждаш, никой вече не те закача тук, стой
си в любимия сайт и превеждай, зрителите не искат кавги между преводачи , а субтитри. Ако Цанко печели Оскар за
главна роля, ти печелиш "Малинка" за коментар. Предложението ти за мир накрая,звучи като баснята за жабата и скорпиона. Предполагам,че си я чел.
Заради този коментар за пореден път съм с червен картон от конкурентния сайт. Това само допринесе да стана по добър в "джобния тенис". От тук насам обаче започвам тиха война със всички, които са се припознали в този коментар и са допринесли за изгонването ми. Не че са успели, защото ако са чували за програмите , които променят IP-то и обезмислят
банването, нямаше да ме гонят, явно съм камъче в обувката на някого. Тихата война обаче няма да ме накара да
действам по същия начин. Всеки от другия сайт е добре дошъл тук, никога няма да му бъде изтрит коментар, освен ако не съдържа персонални обиди. Убий тъпанара с благородство. Мислех да предприема по крути мерки към някои личности
но после си казах, че това няма да е голямо геройство и отхвърлих тази "еретична мисъл" на 2-рата секунда. Това е все едно Кличко да набие Веско Топалов, не е изобщо смислено. Но пък ставам на всяко гърне юзъм.
Нека някой се пробва от"тях" да се заяжда тук или пък да критикува тъпо, ще се излеят кофи с фекалии върху му.
Някои може да ме осъдят за това ми държание, но това е, вече го написах и го пуснах в пространството.
Fastuka
20 Aug 2007, 03:32 PM
Аз те подкрепям. Превеждат си хората . Спор няма. Но много от тях се мислят за богове и главите им са в облаците.
Преводача
21 Aug 2007, 12:26 PM
Уау!
KALBI
21 Aug 2007, 07:45 PM
Според мен е непристойно за какъвто и да е потребител, да не говорим за модератор, да пуска коментари за субтитри от типа на: "... деба кухия ти кестен деба"

Не искам да си изказвам мнението напълно, защото и без това не съм много обичан. Според мен е малоумно да има "война" между сайтовете, ама какво да се прави - българска работа. При положение, че всичко е започнало от тук изведнъж да не трябва дори да се споменава този сайт в другия. Другото, което ми прави впечаление, поне на мен, е как се държат много гадно с простоя ламер, човека, който не разбирам от компютри, или пък как се прави превод. Да, дразнещо е някои да се труди часове, пък друг да му вика: "Айде по-бързо давайте суб е!" Това, според мен, не е оправдание да се държат НЯКОИ лошо с другите хора, и аз имам няколко превода, но никога не съм се разбучавал на някой, че пита за субтитри или нещо от сорта. На мен ми е все тая, качвам си преводите и в 2-та сайта, но наистина има хора, които си злоупотребяват с дадената им "власт", ако мога така да го нарека.
melinda
22 Aug 2007, 12:03 AM
Въпреки, че моето мнение сигурно не е от кой знае какво значение, споделям мнението на uporit сблъсках се преди време с така наречените "Майстори преводачи" и останах разочарована, че може да има такива неблагодарни хора на този свят, които само знаят да критикуват. Но от друга страна е хубаво, че ги има защото там ще се събират всички "Богове" Може да наречем форума "Града на Боговете" или нещо подобно. Всеки начинаещ преводач, остава разочарован попадайки при тях и ако си от тези дето току що прохождат в живота може и да те откажат и да се съгласиш с тях, че си пълен некадърник и невеж. Забелязах, че от както този форум се раздели на две, тук стана много спокойно, хубаво е че се изчисти от прекалено нервните и избухливи хора. Много неща които са изписани там се трият веднага иначе бих цитирала някои спорчета възникнали във subs.sab.bz между начинаещи преводачи и МАЙСТОРИ ПРЕВОДАЧИ. Днес една приятелка без да иска ми подсказа кое име ще им стои най добре, а имено Учителите. трябва да си сменят титлите. А най многознайният от тях може да се кръсти Великият Гуру. Всички останали ще бъдат последователи на учението му. Сега и ако някой спретне една молитва която да си казваме наум когато ни одобряват субтитрите за да ги качат на сайта си ще съм му много благодарна, ще е от полза за много хора. Ще падаме на колене и ще се молим Великият Гуру да ни прости за грешките и да се смели над нас.
melinda
22 Aug 2007, 08:29 AM
Стига сте си натрапвали помощта де, ставате досадни вече, никой не ви я иска, а и тези отварящи и затварящи запетайки дето не ги разбирам и не ги слагам мислиш ли, че на някой им дреме за тях. И друг път съм го казвала и пак ще го кажа не превеждам за БНТ нито пък за БТВ и т.н а за собствено удоволствие, и нито ти, нито който и да е друг човек ще ми каже как да си правя субтитрите, дали да използвам спелчек или не. Вашата помощ там в онзи сайт е пресилено казана помощ, първо оплювате хубаво човек, после хайде от вас да мине ще ти помогнем, е гати и наглото държание. И моят случай е често явление при вас, дотук лично се познавам с 5 човека които са били оплюти по същия начин както и в моя случай. А останалите за които знам, нямам честа да познавам. Че като искате да коментирате на някой работата защо не го правите във скритият си форум, ами винаги някой се изсира точно под субтитрите му където всички влизат и четат. Всеки самоуважаващ се човек би постъпил като мен. Оценки за мен не можеш да даваш не съм велика, нито пък имам претенции да ставам такава, хобито ми си е хоби и ще си остане такова. Велики сте вие пред които трябва да кланяме глави и да ви се подчиняваме. Но, не няма да стане иска ви се но това не ти е жената вкъщи, че да и казваш как да ти прави супата. Кеф ми правите знаете ли, въпреки че много хора ви го казват в очите вие продължавате да се опитвате да контролирате преводаческата Гилдия. Що не вземе някой да отвори частно училище, и да си плащаме за да научим нещо от вас. Хем ще си изкарате някой лев вместо да си губите времето в писането на безсмислици.
Преводача
22 Aug 2007, 08:32 AM
А на мен пък ми се струва, че "войната между сайтовете" се афишира изключително от заклети потребители на този сайт.
Там се иска качество, следи се и се дават съвети, тук всичко е по течението...
Онея там са тоталитаристи, тия тука пък са анархисти...
Там са комплексирани псевдоинтелектуалци, тук инфантилни и опърничави лумпени...
Смешно е, бе пичове и пички, просто смешно.
Ай, стига вече, нема да пиша...
StraightEse
22 Aug 2007, 08:41 AM
uporit, аз пък доколкото разбрах си бил баннат защото "само плюеше из темите и злобееше в юнакс.",
а не защото не се разбирате с Sisq0.
KALBI, винаги е имало хора, които злоупотребяват с правата си и си имат за нещо повече от
останалите и това никога няма да се промени. Дори и тук е имало такива. Така е в живота
и би трябвало не да те притесняват тези по форумите, а онези които управляват държавата ни.
melinda, това за "учителите"... лошо няма - след като в училище вече не ги учат на нищо децата...
Естествено е след създаването на субс.саб тук да стане по спокойно, все пак повечето преводачи
сега са там. Не е нужно да се молиш, за да ти бъдат одобрени субтитрите, просто трябва да спазваш
някои елементарни правила. Целта на удивителната пред титрите не е заяждане с преводача,
а показване на някои грешки, които, ако човека има желание, да изчисти. Също така не забравяй,
че има хора, които не ги интересува просто да им минава някакъв текст на екрана, а и качеството
на този текст. Като по пресен пример мога да ти дам LOGIMASTER, на когото обясних, че субтитрите му
няма да бъдат одобрени на сайта в предложения вид(Объркано име на филма, правописни грешки,
технически грешки, липса на препинателни знаци и още), а той ми отвърна: "Аз правя субтитрите, значи
аз си решавам дали да слагам запетайки и точки. Имам над 100 превода, кой си ти, че да ми казваш
как да правя субтитри."
uporit
22 Aug 2007, 09:14 AM
Цитат(StraightEse @ 22 Aug 2007, 09:41 AM)

uporit, аз пък доколкото разбрах си бил баннат защото "само плюеше из темите и злобееше в юнакс.",
а не защото не се разбирате с Sisq0.
KALBI, винаги е имало хора, които злоупотребяват с правата си и си имат за нещо повече от
останалите и това никога няма да се промени. Дори и тук е имало такива. Така е в живота
и би трябвало не да те притесняват тези по форумите, а онези които управляват държавата ни.
melinda, това за "учителите"... лошо няма - след като в училище вече не ги учат на нищо децата...
Естествено е след създаването на субс.саб тук да стане по спокойно, все пак повечето преводачи
сега са там. Не е нужно да се молиш, за да ти бъдат одобрени субтитрите, просто трябва да спазваш
някои елементарни правила. Целта на удивителната пред титрите не е заяждане с преводача,
а показване на някои грешки, които, ако човека има желание, да изчисти. Също така не забравяй,
че има хора, които не ги интересува просто да им минава някакъв текст на екрана, а и качеството
на този текст. Като по пресен пример мога да ти дам LOGIMASTER, на когото обясних, че субтитрите му
няма да бъдат одобрени на сайта в предложения вид(Объркано име на филма, правописни грешки,
технически грешки, липса на препинателни знаци и още), а той ми отвърна: "Аз правя субтитрите, значи
аз си решавам дали да слагам запетайки и точки. Имам над 100 превода, кой си ти, че да ми казваш
как да правя субтитри."
Нито съм плюл из темите, нито съм злобеел, може да ми видиш коментарите, винаги съм се въздържал от квалификации,освен ако не ме настъпят, но пак го правя интилигентно, без директни обиди, с повече сарказъм.
Пак ти казвам, че самия бан не ме засяга, защото пак си влизам от моя компютър,без проблеми ,но критериите
за изгонване на даден посетител станаха много субективни. Не те харесвам-бан. Гледаш неправилно-бан.
Не си облечен добре-бан.Опита ти за защита е несполучлив и се убедих окончателно, че аватара ти отговаря на нивото ти.
Към stoyanivanov- щом би баннал човек, използвал термина словестна диария, значи и ти си почитател на Берия.
Словестната диария не е обидна квалификация, тя е заместител на термина логорея, направи справка в медицинските справочници какво е логорея. Никога не съм подклаждал война между сайтовете, вие сами ме напъхахте в нея с безмислените си банове. Аз си отстоявам позицията още с първата тема, която изтрихте на десетата минута и получих втория червен картон. В политическите партии най-ги е страх от капсулирането вътре в самата партия. Вие отдавна сте го постигнали,даже надминахте най-песимистичните ми прогнози. Все пак живеем в свободна страна и всеки има право на мнение, стига да е изразено по интелигентен начин. Триенето на мнения е присъщо за периода 1930-1953 година на една държава, която уби 4 пъти повече граждани в собствените си концлагери , отколкото даде жертви
във Втората Световна война.
Fastuka
22 Aug 2007, 09:26 AM
Мисля, че коментара на StraightEse е изключително точен. Не знам, за какво точно са наказали upotit, но сигурно и двамата са имали своите доводи за конкретните си действия. И тук и там има хора всякакви. Някои са по-надути от другите. Спор няма. Някои превеждат по-добре от другите- също спор няма. Кофти е да те смачкат с грешките ти, но не това е целта им според мен.(Е може и някои да иска да се направи на голям разбирач). Но нали уж човек се учи от грешките си. Мелинда не мога да се съглася с теб, че си доволна да тъпчеш на едно място. Мисля, че целта на всеки е да се самоусъвършенства. Попаднах на един стар превод на StraightEse и останах изумен от
Цитат
и да ви вкарат голям Варненски к*® отзад|да не усетите.

А сега какви преводи прави .Или пък за Дими. Спомням си първия му превод на into the blue, колко зле беше, а сега за 300 беше НЕВЕРОЯТЕН.
П.П. Сега гледам, че някои хора подхванаха заедно един преводач с цел публичното му унижение, а забравят, че има и ЛС. Но така ще бъде винаги. Вари ги, печи ги, но не можеш ги промени. Но такъв е живота. Хора и идеали всякакви.
StraightEse
22 Aug 2007, 09:34 AM
uporit, имайки предвид, че на аватара е дъщеря ми, няма да го приема като обида

BTW, предполагам знаеш, че не те е баннал Sisq0.
Fastuka, знам си ги аз първите преводи и затова съм седнал някои да ги преведа отново
Best Ripper
22 Aug 2007, 09:35 AM
Някои хора не могат /не че не искат, просто не могат/ да разберат основната разлика между двата сайта за субтитри... А тя е елемнтарна - в онзи сайт се гони качество на преводите, и то във всяко отношение... затова и изискванията са други, по-високи... Държи се субтитрите са бъдат използваеми.. докато тук е - карай да върви, аз ще си мърлям както си знам и това е... Е, който си е мърляч да си мърля - за него лечение няма, това е генечно изкривяване - лечение няма... И за пари да превежда, и без пари - резултатът е все мърляшки... Много хора тук недоволстват, че правят преводи за собствено удоволствие, но ако седнат да превеждат за пари да не мислите, че нещата ще бъдат по-различни?! Че те елементарните правила, които са утвърдени от десетилетия /субтитрите не започват с компютрите, интернета и Дивекса както си мислят някои/ отказват най-брутално, категорично и нагло да спазват, та кой ли ще им плати за превода!!! Това не могат и не искат да разберат тукашните преводачи - субтитрите не са някакъв текст, който препуска из екрана и който не върши работа. Да, наистина "оттатък" на моменти на някого му избиват бушоните, но какво да прави когато:
1. Появява се някой в чата, който започва да заминава всички с опитите си да превежда, вместо да вземе първо да прочете основните правила за създаване на субтитри, описани в разделите на форума...
2. Същият /или друг/ тъпо и упорито заявява, че иска да му се публикуват субтитрите, въпреки че категорично отказва да спазва приетите там правила... Тоест, ще си мърлям както си знаем, щом превеждам, значи съм върхо!.. Е, няма да стане просто... Критериите са различни просто, проумейте го!
След като някой напред с преводите за 20-30-50-и път трябва да обяснява едно и също на друг, който мисли, че е най-разбиращ, а в действителност не знае нищо и който иска да нарушава правилата на сайта, е нормално да има повишение на тон.. Ами ако детето ви вкъщи дойде за N-ти път и ви попита: "Тате /мамо/, как се включва компютъра?" няма да му се развикате ли накрая???
.
В епилог: Никой никого не кара насила да влиза в някой сайт! И това го проумейте! Всеки сайт си има правила, които ТРЯБВА да се спазват от потребителите.. Като не ви харесва - просто НЕ влизайте! Никой няма да ви каже нищо. Ако нещо частично не ви харесва - влизайте в сайта, теглете примерно субтитри, но не пишете нищо във форума... И затова никой няма да ви се сърди или банне... Това е елементарното положението - тук правилата са едни, там - други, по-високи... Тук може да намерите всякакви субтитри, там - не...
Fastuka
22 Aug 2007, 09:44 AM
Цитат(Best Ripper @ 22 Aug 2007, 10:35 AM)

В епилог: Никой никого не кара насила да влиза в някой сайт! И това го проумейте! Всеки сайт си има правила, които ТРЯБВА да се спазват от потребителите.. Като не ви харесва - просто НЕ влизайте! Никой няма да ви каже нищо. Ако нещо частично не ви харесва - влизайте в сайта, теглете примерно субтитри, но не пишете нищо във форума... И затова никой няма да ви се сърди или банне... Това е елементарното положението - тук правилата са едни, там - други, по-високи... Тук може да намерите всякакви субтитри, там - не...
Кратко (не много

), точно, ясно. И ако дебата продължава, значи май се държите като ощипани девойки, заради това, че за да получиш някаква титла трябва доста да се потрудиш. Всеки казва, че му е през к**а за титлата, ама би му се качило самочувствието, ако имаше такава, нали?
Stone
22 Aug 2007, 09:51 AM
Така, самият факт, че тук някои хора се опитват да подклаждат омраза и негативизъм срещу subs.sab.bz говори достатъчно за интелектуалното им ниво. Не ви прави чест – в нашия сайт и форум никой не си е позволил да обижда и плюе subsunacs.net, да обсъжда организацията му, йерархията му и цялостното му функциониране. Не го правете и вие – просто не е красиво.
Война между сайтовете няма и никога не е имало. Отчаяните опити на някои хора изкуствено да създават вражда предварително са обречени на неуспех, просто защото мотивите им са прозрачни – не ми се ще да навлизам в дебрите на психологията и да ги нищя, но е едно е ясно – омразата и негативизмът никога не си били добри съветници и не са водили до нищо добро, освен до отрицателни емоции и до разкриване на дребните душички на техните инициатори...
Време е да разберете, че subs.sab.bz не е сайт като останалите – той е сайт на преводачите и за преводачите, където преводачите решават как да се случват нещата. Няма друг такъв сайт за субтитри с такава организация и такава йерархия с права. Това, че някои хора не могат да осъзнаят, че трябва да уважават всички, които превеждат и се занимават със субтитри, си е техен проблем..., но ние няма да търпим повече потребителите да ни мачкат и да ни дават тон в живота и кога, как и какво да превеждаме! Отворете един случаен торент, например в замунда, и прочетете коментарите – 100 коментара са от сорта: „Евала на ъпа” „Бог си, брато” и т.н. и 200 коментара от сорта на: „Аре бе, защо няма събс”, „Дайте субс бе”, „Абе няма ли вече субтитри този филм че лекинко почвам да се дразня вече.” „Искаме субтитри, искаме субтитри” и т.н. и т.н.
Е, всеки, който превежда субтитри, би се подразнил от подобни коментари – те означават, че на потребителя изобщо не му дреме за преводачите, а си иска само „събс”. Ние пресичаме подобни мрънкания и неуважително отношение още в зародиш. Потребителя трябва да се научи да уважава нас, труда ни, времето ни и ЩЕ ни уважава!
Ще си позволя да цитирам един от нашите администратори, защото думите му най-точно отразяват ситуацията: „Не продаваме сирене и при нас клиентът не е Бог. Този сайт е на преводачите, и всеки, желаещ да присъства в него ще се съобразява с тях. С техните кусури, плюсове и минуси на характера, както ние/вие сте търпели годините тъпчене от потребителите. Този сайт е различен, и на който не му харесва да подвие опашка и да се изнася, никой не го задължава да го ползва.”
Което ме насочва към въпроса: Защо хора като uporit (mnogo upоrit, merlin1960, няма да цитирам всички никове) толкова отчаяно държат да са част от нашия сайт след като толкова много го ненавиждат и плюят?! Нещо ми се губи логиката, ако изобщо има такава!
Не ми се ще да коментирам потребители като Fastuka, KALBI и някои други, които се опитват да се приобщят към subs.sab.bz и правят какви ли не гимнастики, за да го постигнат и там се държат прилично и тихо, а тук изсипват кофи с помия срещу нас! Явно отново нещата опират до възпитание и интелектуално ниво.
Крайно време е всички спекулации да престанат и да се уважаваме взаимно – и ние правим субтитри и вие правите субтитри за удоволствие и като хоби. Не виждам какво има да делим – всеки си има различни разбирания. Ние сме създали правила и модели за качествени субтитри и се ръководим от тях единствено, за да правим по-качествен краен продукт и да се развиваме като преводачи. На който тези правила не му изнасят да си чупи главата и да си стои на едно посредствено ниво...
А относно по-строгото поведение на модераторите в нашия сайт ще кажа едно – ние сме строги, но справедливи и единствената ни цел е сайтът да се развива, преводачите да се развиват, а потребителите да се научат да ни уважават. Строгите коментари в темите на форума са само видимата част от нашата работа, но никой от вас не знае по колко лични съобщения за помощ и различни проблеми получава всеки от нас и на колко хора помага без другите да видят и разберат. Сигурен съм, че потребителите оценяват това. Радостно е, че вече има доста хора, които казват: „Не ме интересува кога ще излязат субтитрите – аз ще ги чакам, защото знам, че ще са на ниво и чакането ще си заслужава.” Благодаря на всички тези хора!
excape
22 Aug 2007, 10:01 AM
Цитат(uporit @ 22 Aug 2007, 10:14 AM)

Нито съм плюл из темите, нито съм злобеел, може да ми видиш коментарите, винаги съм се въздържал от квалификации,освен ако не ме настъпят, но пак го правя интилигентно, без директни обиди, с повече сарказъм.
Пак ти казвам, че самия бан не ме засяга, защото пак си влизам от моя компютър,без проблеми ,но критериите
за изгонване на даден посетител станаха много субективни. Не те харесвам-бан. Гледаш неправилно-бан.
Не си облечен добре-бан.Опита ти за защита е несполучлив и се убедих окончателно, че аватара ти отговаря на нивото ти.
Към stoyanivanov- щом би баннал човек, използвал термина словестна диария, значи и ти си почитател на Берия.
Словестната диария не е обидна квалификация, тя е заместител на термина логорея, направи справка в медицинските справочници какво е логорея. Никога не съм подклаждал война между сайтовете, вие сами ме напъхахте в нея с безмислените си банове. Аз си отстоявам позицията още с първата тема, която изтрихте на десетата минута и получих втория червен картон. В политическите партии най-ги е страх от капсулирането вътре в самата партия. Вие отдавна сте го постигнали,даже надминахте най-песимистичните ми прогнози. Все пак живеем в свободна страна и всеки има право на мнение, стига да е изразено по интелигентен начин. Триенето на мнения е присъщо за периода 1930-1953 година на една държава, която уби 4 пъти повече граждани в собствените си концлагери , отколкото даде жертви
във Втората Световна война.
Плюеш по Sisq0, но ти сам не се различаваш от него.
В един пост си противоречиш, прочети си първото изречение и после си спомни, онова (което изтри), в което нападна може би един от най-толерантните модератори StraightEse и който ти отговори най-човешки на това, което си написал.
Една обида написана интелигентно е пак обида.
Самият ти почваш някаква безсмислена своя битка, един човек форум/субтитри не прави.
Плюеш другия сайт, но като те баннат веднага тема за война пишеш, ако не ти пукаше за суб.саб не мисля, че щеше да се пениш толкова.
За да си модератор, според мен трябва да си обективен и да не банваш заради лични дрязги или обиждаш някой безпричинно, но не забравяй, че и ти си модератор, а правиш същото.
Има модератори и преводачи в другия сайт, които винаги ще помогнат има и такива, които не биха го направили.
Предполагам, че тук също е така.
Калби, не обобщавай, има хора, с които се караш - да, но има и хора, с които се разбираш и ти помагат там.
uporit
22 Aug 2007, 10:09 AM
към Бест Рипър - Навремето се появи едно умение, с много думи да не казваш нищо.Най-ярък представител на това умение бе един социолог Петър-Емил Митев. В парламента това умение беше бързо усвоено от Гиньо Ганев и др. партийни
колоси, които ни приспиваха с 30 минутни монолози, от които нещо не разбираш.И ето нов ученик на това умение, виж само колко думи си написал - и НИЩО. В Библията е казано, Не съди, за да не бъдеш съден. Идваш тук и почваш да правиш паралел, какви патриции са там и какви плебеи сме тук. Кой си ти , за да съдиш какви хора населяват двата сайта, да правиш квалификации и словоблудстваш. Или може би, там не можете да си упражнявате риториката, че идвате тук ,във форума, за да пробвате нивото си на интелигентност. Може би там е скука, заради цензурата, но тук е интересно, един малоумник си надигна главата и им каза какво мисли за тях, дай сега да го направим на боксова круша и са си пробваме запаса от дълбоки думи/като геран, ботуш и нужник/. за да се покажем колко сме умни и начетени.
Стойте си там, на спокойно, обградени с високоинтелигентни люде, що щете тук , при мърлячите. Пуснете една тема за нивото на река Дунав, предполагам, че всички от елита ще се включат в обсъждането и. Или за вредата от колорадския бръмбар по картофите. Там сте сигурно сили небесни. Оставете ни тук да си умираме прости и недоучени, не се занимавайте с нас. Направо плувам в собствени води, когато се опитват да ме унижат.
Коментарите са ми като зарядно за GSM
към excape - никого не съм баннал и на никого не съм изтрил коментар. Не е лошо да си мериш приказките, когато пишеш нещо. Още един природозащитник със сбъркана концепция се появи. Поне направихме скучния август малко по забавен за влизащите тук.
excape
22 Aug 2007, 10:16 AM
Цитат(uporit @ 22 Aug 2007, 11:09 AM)

към Бест Рипър - Навремето се появи едно умение, с много думи да не казваш нищо.Най-ярък представител на това умение бе един социолог Петър-Емил Митев. В парламента това умение беше бързо усвоено от Гиньо Ганев и др. партийни
колоси, които ни приспиваха с 30 минутни монолози, от които нещо не разбираш.И ето нов ученик на това умение, виж само колко думи си написал - и НИЩО. В Библията е казано, Не съди, за да не бъдеш съден. Идваш тук и почваш да правиш паралел, какви патриции са там и какви плебеи сме тук. Кой си ти , за да съдиш какви хора населяват двата сайта, да правиш квалификации и словоблудстваш. Или може би, там не можете да си упражнявате риториката, че идвате тук ,във форума, за да пробвате нивото си на интелигентност. Може би там е скука, заради цензурата, но тук е интересно, един малоумник си надигна главата и им каза какво мисли за тях, дай сега да го направим на боксова круша и са си пробваме запаса от дълбоки думи/като геран, ботуш и нужник/. за да се покажем колко сме умни и начетени.
Стойте си там, на спокойно, обградени с високоинтелигентни люде, що щете тук , при мърлячите. Пуснете една тема за нивото на река Дунав, предполагам, че всички от елита ще се включат в обсъждането и. Или за вредата от колорадския бръмбар по картофите. Там сте сигурно сили небесни. Оставете ни тук да си умираме прости и недоучени, не се занимавайте с нас. Направо плувам в собствени води, когато се опитват да ме унижат. Коментарите са ми като зарядно
за GSM.
Aбе май нещо те бие канчето, айде и аз малко невъзпитано да те обидя, щоту не съм такъв интелигент като теб.
От това, което си написал, разбрах: Беееееееееее, бееееееееееееееее, колко съм зле.
Разбирам защо са те баннали.
Това за банването го знам, говорех за обиждането.
Не обиждал, ако обиждал го правил със сърказъм, бе я беги бе
Хора, ударете си по една чекия с извинения или правете секс, излезте малко, вижте живота и стига с тези глупости.
Best Ripper
22 Aug 2007, 10:27 AM
uporit, аз говоря за субтитри изключително и тяхното качество в двата сайта, а не наблягам на дървени философии, които са май твоя патент... И тема за бръмбари, Дунав и т.н. там НЯМА никога да се появи, но явно не можеш да хванеш нищо... Мен специално пък там няма кой да ме ограничи - аз САМ си се ограничавам, защото знам какво правя там... за разлика от тебе тук /и там/...
uporit
22 Aug 2007, 10:33 AM
Което ме насочва към въпроса: Защо хора като uporit (mnogo upоrit, merlin1960, няма да цитирам всички никове) толкова отчаяно държат да са част от нашия сайт след като толкова много го ненавиждат и плюят?! Нещо ми се губи логиката, ако изобщо има такава! А относно по-строгото поведение на модераторите в нашия сайт ще кажа едно – ние сме строги, но справедливи.
към Stone - явно днес всички от клоаката ще се изредите тук. Отворих прозорците за да излезат глупостите , които сте написали. Никога не съм държал д асъм част от Вашия сайт. Ако си видял добре , с тези три ника нямам коментар, не съм давал акъл като вас, за щяло и нещяло.Просто влизах в сайта ви за да видя какво се превежда в темата"Прогрес"
друго не ме е интересувало. Къде видя отчаяние в това, не знам. Относно това, че сте строги, но справедливи- да ти е позната тази милиционерска реплика от преди 20-30 години. Бай Ставри, строг но справедлив- филма "Опасен чар".
Най Ви утива това, да сте милиционери, ето за това сте 100% годни. Направо си паснахте в ролята.
към excape - Това ,че знаеш езика на козите, не ме учудва. Предполагам, че си го усвоил, докато си ги пасъл.
За съвукупляване - не знам, не съм бил там да видя, но не изключвам възможността. Чакам нови попълнения, да се пробват. Вземете се прехвърлете всички тук.Сложил съм тавичка под монитора, за да събирам плюмките, които ръсите.
Stone
22 Aug 2007, 10:40 AM
Best Ripper, excape, StraightEse, stoyanivanov, ясно е, че няма никакъв смисъл да се води тази дискусия - явно на човека животът му е скучен и си търси забавление като се драчи с нас и изкуствено се опитва да създава скандали и търси някакво лично отмъщение. Не иска да разбере за какво иде реч и това е...
И преди съм го казвал и сега пак ще го повторя:
Едно ла*но колкото повече го бъркаш, толкова повече започва да мирише!
Не омирисвайте повече, моля!
excape
22 Aug 2007, 10:41 AM
Цитат(uporit @ 22 Aug 2007, 11:33 AM)

Което ме насочва към въпроса: Защо хора като uporit (mnogo upоrit, merlin1960, няма да цитирам всички никове) толкова отчаяно държат да са част от нашия сайт след като толкова много го ненавиждат и плюят?! Нещо ми се губи логиката, ако изобщо има такава! А относно по-строгото поведение на модераторите в нашия сайт ще кажа едно – ние сме строги, но справедливи.
към Stone - явно днес всички от клоаката ще се изредите тук. Отворих прозорците за да излезат глупостите , които сте написали. Никога не съм държал д асъм част от Вашия сайт. Ако си видял добре , с тези три ника нямам коментар, не съм давал акъл като вас, за щяло и нещяло.Просто влизах в сайта ви за да видя какво се превежда в темата"Прогрес"
друго не ме е интересувало. Къде видя отчаяние в това, не знам. Относно това, че сте строги, но справедливи- да ти е позната тази милиционерска реплика от преди 20-30 години. Бай Ставри, строг но справедлив- филма "Опасен чар".
Най Ви утива това, да сте милиционери, ето за това сте 100% годни. Направо си паснахте в ролята.
към excape - Това ,че знаеш езика на козите, не ме учудва. Предполагам, че си го усвоил, докато си ги пасъл.
За съвукупляване - не знам, не съм бил там да видя, но не изключвам възможността. Чакам нови попълнения, да се пробват. Вземете се прехвърлете всички тук.Сложил съм тавичка под монитора, за да събирам плюмките, които ръсите.
С дървен философ не се спори.
Четеш избирателно.
Последно и приключвам: Не си добре, честну.
Sisq0
22 Aug 2007, 10:43 AM
uporit, до момента не знаех, че си баннат и в случая нямам никакво участие в това, но все пак благодаря за "милите думи". Води каквито желаеш войни - тихи, шумни... за мен този случай отдавна е приключен. Най-странното е, че аз с теб в пряк конфликт не помня да съм влизал. Отношението ти към мен е продиктувано от мои отношения с други потребители и честно не разбирам ти защитник на слабите и онеправданите ли се явяваш в случая. Не държа да ме харесваш, просто наистина не разбирам какво имаш да делиш с мен.
Сега и това можеш да анализираш - ти четеш през ред, аз - през страница.
Чао.
StraightEse
22 Aug 2007, 10:50 AM
uporit, слагай си каквото искаш под монитора, ама excape e женска

Колкото до клоаката - не съм забелязaл някой там да нарича unacs така, не го прави и ти.
Воювай с когото си искаш, колкото искаш, но не обиждай хората, защото говорят в тема,
която очвидно си пуснал с тази цел.
offtopic: uporit, един съвет от мен. Вместо да започваш такива безсмислени теми,
гледай си модераторството и мисли наказания за потребители като nazu, който слага
слаба оценка на превод, само защото субтитрите не са за версията която е дръпнал.
Все пак това е работата ти тук.
off-offtopic: Освен това погледни нещата от другата гледна точка. Колкото и да
"воюваш" с когото и да било в саб, ако не беше създаден сайтОТ, сега нямаше да си
модератор и да си търсиш причини да пускаш такива интересни теми.
uporit
22 Aug 2007, 12:19 PM
към Sisq0 - аз също няма нищо против теб. Просто си защищавам моя отбор. Хората в този сайт са отбор и всеки който ги нападне става мой враг. Когато те настъпах, защо всички се довлякохте тук да плюете и като хиени се нахвърлихте.
Именно по тази причина, всеки си защищава кочинката. Само, че аз не съм ви канил тук да ръсите съвети и да се държите като милиционери. Но пък няма да ви трия и да ви давам бан, защото ще се принизя на Вашето ниво.
към excape - ако знаех ,че с ижена, нямаше да ти държа такъв тон-честно. Но един съвет от мен-не се ври там, където си мерим пенисите, най-много да забременееш. С този език ще имаш много малко обожатели обаче.
към Stone - сигурен съм, че ако сме ек на ек няма да говориш така. Анонимността те пази, затова си най-активен в обидите. Едно време беше много лесно, мъжете имах доблест излизаха навън и се оправяха, а ти тук се правиш на мъж
и гледаш сеири. Не си умен и не си оригинален. Знаехте, че ще ви посрещна както подобава, но като мазохисти налетяхте тук, всеки се пробва,само didodido още не се е появил, но не е късно, освен ако не излезе най-умния от вас,
и разбере колко безмислени слова изписахте тук.
към StraightEse - Освен това погледни нещата от другата гледна точка. Колкото и да"воюваш" с когото и да било в саб, ако не беше създаден сайтОТ, сега нямаше да си
модератор и да си търсиш причини да пускаш такива интересни теми.
Тук вече си прав, създадохте сайта и се изнизахте като пръдни, като мишки от потъващ кораб, само че кораба не потъна,ще го закърпим тук таме, и като няма вече баласт, ще си плува още дълго.
Виж в тълковния речник какво е клоака, не знам защо пак го прие буквално. Едно от значението на клоака е
място за безнравственост.
StraightEse
22 Aug 2007, 12:31 PM
и като няма бече баласт, ще си плува още дълго.
Което само ще ме радва. Винаги съм изпитвал уважение към този сайт,
все пак тук съм прекарал доста време.
Fastuka
22 Aug 2007, 12:32 PM
Stone за мен си в голяма заблуда нещо. Не знам, защо си мислиш, че правя гимнастики за еди какво си? Ако исках това досега щях да съм пуснал молба за начинащ преводач. Поне за такъв може и да я добутам. И не всички сте строги, драги. Повечето да, но си имате хора(за разлика от теб няма да ги назова), които се заяждат, имат мания за величие и с тях не може да се разговаря нормално, без да се опитват да те унижат, ако не си от класата им. Вие добре си ги знаете, кои са те.
Stone
22 Aug 2007, 02:53 PM
uporit, само ако можеше да осъзнаеш колко си елементарен, щеше да се скриеш някъде и да не се показваш пред хората
Всъщност, в случая ти си скритият зад клавиатурата анонимен комплексар, който се прави на мъж във виртуалното пространство. За разлика от теб, аз не се крия - подписвам се с името си, има мои фотоси и говоря открито, а който държи да се срещне с мен, има начини да го направи
На всички ни стана ясно що за човек си - повярвай ми, по този начин няма да спечелиш уважението на никого. А, всъщност ти кой беше, че не мога да се сетя - не си ми познат нито като преводач, нито като човек занимаващ се със сутитри!? Направиха те тук модератор поради липса на хора и заради упоритото ти плюене срещу саба и вече много ти порасна работата - взе да се пъчиш и да бълваш гадости, само за да те забележи някой. Дори един Цанко е много по-достоен за уважение от теб, защото той дори на тази възраст бързо осъзна грешките си, а доколкото разбирам ти си зрял мъж, а се държиш като 12-годишен пубер. Смешна работа.
Никой не е дошъл да напада теб или този сайт. Ти си този, който пуска провокативни теми и псува и обижда нашия сайт - никой при нас не си е позволявал подобно нещо - дори и тук се опитваме да ти обясним елементарни неща, но явно си от онези твърдоглави хора, за които светът е черно-бял, които нямат елементарни умения да общуват със себеподобни и които видели малко власт (в случая виртуална) веднага се показват колко дребни и жалки душици са...
А това за срещата очи в очи изобщо не мисля да го коментирам, просто защото е толкова нелепо и жалко, че направо ме остави без думи. Примитивните хора се различават от цивилизованите по това, че вместо да седнат да обсъдят някаква проблемна ситуация, гледат да решават проблемите с физическа сила... И повярвай ми - никога не ми е пукало на кой какво казвам в очите, ако ще да има 10 черни пояса или да е 3 метра и 500 кила
Принизявам се до нивото ти да ти отговоря, само защото изпитваш отчаяна неосъзната мазохистична нужда някой да ти каже истината за самия теб в очите, а аз в случая ти правя услуга, която може някой ден и да осъзнаеш, въпреки че дълбоко се съмнявам...
Оттук насетне не смятам да се занимавам изобщо с теб - каквото и да ми кажеш за мен няма да има никакво значение, защото си ми ясен отвсякъде! Баста!
StraightEse
22 Aug 2007, 03:18 PM
uporit, едно последно нещо от мен (финалът на темата ще оставя на теб).
Пишеш как в саб се трият и заключват теми. Там има правила, има и хора,
които съблюдават спазването им. Тук също има правила, но цари един
добре неорганизиран хаос. Огледай малко разделите. Аз докато бях
модератор тук, поне гледах да местя темите в правилните раздели,
а не да пускам теми, които в края на краищата излизат безсмислени.
uporit
22 Aug 2007, 03:54 PM
към stone - радвам се, че няма да се занимаваш с мен, ако спреш и да идваш тук, въздуха ще стане по чист. Казваш
На всички ни стана ясно що за човек си,тук влизащите 4-ма души всички ли сте.Или страдаш от
мания за величие, че се отъждествяваш със всички.Казваш ти си този, който пуска провокативни теми и псува и обижда нашия сайт ако намериш в писанията ми дори една псувня, спирам да пиша в сайта. Клеветите някога ще ти се върнат като бумеранг и ще се стоварят върху празната ти глава. Казваш повярвай ми, по този начин няма да спечелиш уважението на никого, аз съм си спечелил достатъчно уважение от хората, дарявам средства на дом за сираци, ходя по домовете да храня възрастни хора, а ти колко уважение си спечелил в жалкия си живот. Гледам колко много думи си навързал в изречения и продължавам да твърдя, че страдате от словестна диария. Мен оф хонор, - мъже на честта, съжалявам ,че ги няма тези времена, когато доблестните мъже разрешаваха споровете по един начин, а празнодумците като теб пишеха доноси в Държавна сигурност, за да се разправят с някого.
към StraightEse - благодаря ти за градивната критика, най-после нещо полезно в тази тема, винаги съм отворен към съвети , как да упражнявам скромните си задължения.Правя каквото мога, опитвам се да подреждам нещата, доколкото мога, е ако не се справям с нещата, ще ме махнат, ще сложат друг, света продължава.
Stone
22 Aug 2007, 04:33 PM
uporit, допреди малко се забавлявах с теб, но сега вече истински те съжалявам...
Просто искам да допълня, че явно не осъзнаваш, че по този начин не се излагаш само ти, а вредиш и на този сайт. Чудя се колко ли ще продължи още мандатът ти като модератор.

Според мен е въпрос на време потребителите и администраторът да осъзнаят що за тясно скроено и жалко същество си и безславната ти кариера да приключи
KALBI
22 Aug 2007, 05:13 PM
Цитат(Stone @ 22 Aug 2007, 10:51 AM)

Не ми се ще да коментирам потребители като Fastuka, KALBI и някои други, които се опитват да се приобщят към subs.sab.bz и правят какви ли не гимнастики, за да го постигнат и там се държат прилично и тихо, а тук изсипват кофи с помия срещу нас! Явно отново нещата опират до възпитание и интелектуално ниво.

Аз се отказах да се приобщавам към subs.sab.bz веднага щом видях що за лицемери има на върха на йерархията. Един от тези лицемери си ти. Един ден се държи добре и т.н., на следващия ми прави бутиково предупреждение, (защото аз в този сайт го виждах това за пръв път) след което пише, че ме е предупредил 2 пъти и ми слага бан за 10 дена. А вчера кой ми изтри коментара в темата за Rush Hour 3, в които пишеше: "Превежда се в другия сайт, защо го почваш нов превод, а не си обедините усилията?". Значи няма никаква война, но един вид е забранено споменаването на subsunacs.net в subs.sab.bz?! Айде моля ви се, ДА тук цари анархия, но откъде започна всичко? Радвам се, че поне има нормални и интелигентни хора баш на върха на йерархията, които да всяват ред.
На мен ми е интересно как правилата важат за едни, а за други не? Изгарям от желание да си споделя всичко, но нямам желание да съм с бан. НЕ ГО разбирам това ваше, строго, но справедливо дъжание. Значи като обиждаш някого си строг, но справедлив? Защото според мен ако псуваш някой, че е си е гласувал сам за субтитрите, си на стотици милиони километри от интелектуалността, а си просто един начетен... Моля да се прави разлика между интелект и начетеност. Аз през живота си не съм отварял учебник, било то по английски или по български, и въпреки това имаше опити да бъда смачкан, и ако не бях с по-здравата психика, с която съм, щях да бъда смачкан както някои други опитващи се да превеждат. Да, кофти е да си се трудил цял ден, пък някой да не ти оценява труда, а готино ли е да си се трудил цял ден и някой да ти се изсере на труда? Това правите ВИЕ с критиките си, когато не са обективни, и когато не ги изказвате като хората (визирам само няколко човека). ДА правила трябва да има. По-важните са елементарни за спазване, но аз не съм видял досега да се направи поощрителна критика на някой, а сякаш му се карат някои хора. Значи ако ви изкарам утре на стадиона и ви дам една топка да биете удари, ще ви е приятно да ви обясня като на човек как се прави, или да ви крещя, че сте неграмотни и не го правите като хората?! Замислете се за отношението си към хората. Визирам САМО няколко човека, те си знаят кои са. Трябва да има елементарно човешко отношение, дори към тези, които не го заслужават. На вас ще ви е приятно ли да ви се правят на много велики и да ви се карат хора, от които не сте зависими, които не са ви никакви? В краен случай тия хора дето се правят на много големи, не правят кой знае какво, по дяволите, а едни субтитри. Не лек за рак или СПИН. МНОГО хора споделят моето мнение, че има хора, които просто не знаят на кой свят се намират и се мислят за много по-добри от другите, защото имат добра граматика, примерно.
Относно правилата, може да съм споменал, но ми се губи мисълта

Аз лично, като превеждам нещо, не го правя толкова за мой кеф, колкото с мисълта, че може да зарадвам някой човек, който го заслужава, макар да не ми изкаже благодарност за това. След като някой е превеждал 6-7 часа, не мисля, че е кой знае колко да отдели още час, за да си направи субтитрите технически добри.
Уважавам много хора в subs.sab.bz, защото наистина го заслужават, но има такова грозно лицемерие, че направо лошо ми става. Най-трагичното е, че тия хора не осъзнават какви лицемери са, а просто се мислят за велики... Та какви европейци сме ние, щом не можем да се държим човешки един с друг?
uporit
22 Aug 2007, 05:38 PM
Цитат(Stone @ 22 Aug 2007, 05:33 PM)

uporit, допреди малко се забавлявах с теб, но сега вече истински те съжалявам...
Просто искам да допълня, че явно не осъзнаваш, че по този начин не се излагаш само ти, а вредиш и на този сайт. Чудя се колко ли ще продължи още мандатът ти като модератор.

Според мен е въпрос на време потребителите и администраторът да осъзнаят що за тясно скроено и жалко същество си и безславната ти кариера да приключи

Ако прочетеш част от Фройд, /няма смисъл целия/ ще разбереш, че хора които се снимат с цигара в уста, имат малки
пениси, което ги прави много злобни. Желанието им да изглеждат мъжествени избива в каране на големи коли, пускане
на дълга коса и снимане с цигара, небрежно забита в ъгъла на устата. От това няма да станеш по добър, нито пък ерекцията ти ще компенсира малкия размер, но пък злобата ще те разяжда отвътре докато се разболееш. Недей да
плачеш над чужд гроб,има си хора, които да определят съдбините ми в този сайт. Света не свършва, само че ти както я караш я гастрит , я язва ще си докараш,я някой простатит. Предлагам ти повече да не идваш тук да тровиш пространството, напълнихте темата с коментари, толкова не сте писали дори в часовете по литература, докато сте били ученици. За днес спирам, утре ако намеря твои писания тук, ще пусна турбо компресора с фекалиите. Миризливия дъжд , който ще се излее над теб поне ще те накара да изкъпеш съвестта си/ако имаш/. Конец филма за днес.
fifoza
22 Aug 2007, 06:24 PM
Цитат(uporit @ 22 Aug 2007, 04:54 PM)

по този начин няма да спечелиш уважението на никого[/color], аз съм си спечелил достатъчно уважение от хората, дарявам средства на дом за сираци, ходя по домовете да храня възрастни хора,
http://www.chance-for-rosi.org/ Давай да помагаме на хора в истинска нужда. По-добре да дариш 1-2 лв и да ти стане малко по-леко на душата, отколкото да се тормозиш заради несъотвествието на твоите представи за света, с тези на другите.
Не мога да заема ничия позиция в настоящия спор, но е истина, че няма смисъл от препирни между хората. Още повече когато е очевидно, че няма да бъде постигнат консенсос. И не защото едните са прави, а други- не. А просто защото всички са различни. Вече съм се убедила в това. И ако не беше така, просто въобще нямаше да се стигне до разделение на преводачите.
Знам, че сега много хора ще се обърнат и към мен, но ги моля да не го правят. Не защото няма какво да ми кажат, и не защото аз нямам какво да им кажа. Просто така. Защото е излишно.
Жал ми стана, че всички сте втурнаха така настървено срещу един- единствен човек и всички му си "изредиха".
Преди време този човек беше Цанко, сега е uporit, утре ще съм аз или някой друг. Не това е важното.
Мили хора, и от двата сайта,
Превеждайте и радвайте обикновените потребители. Нали това е целта?
Няма значение кой, къде и как превежда. Може би се повтарям в думите си, но това е факт.
Бъдете по-усмихнати и по-малко злобни.
Фифоза
smallworld
22 Aug 2007, 07:29 PM
Цитат(KALBI @ 22 Aug 2007, 06:13 PM)

Аз през живота си не съм отварял учебник, било то по английски или по български, и въпреки това имаше опити да бъда смачкан, и ако не бях с по-здравата психика, с която съм, щях да бъда смачкан както някои други опитващи се да превеждат. Да, кофти е да си се трудил цял ден, пък някой да не ти оценява труда, а готино ли е да си се трудил цял ден и някой да ти се изсере на труда? Това правите ВИЕ с критиките си, когато не са обективни, и когато не ги изказвате като хората (визирам само няколко човека).
Нека да ти кажа нещо. Преди време тук ми отправиха много остра критика относно едни мои субтитри. (още не беше създаден subs.sab.bz) Аз не тръгнах да псувам или плюя човека, който ми я беше направил. Нищо, че беше в темата. Нищо, че всички фенове на сериала му се нахвърлиха, защото не ценял труда ми. Замислих се как да направя субтитрите следващия път такива, че този човек да няма основание за подобни забележки.
Наистина ми помогна много. Но някои хора явно не можете да го осъзнаете. Хем искаш критика, хем се мусиш като ти кажат забележките. Ще те разочаровам, но нещата не стават така.
Щом правиш субтитри, за да зарадваш хората - чудесно. Мен ме радват изпипани субтитри. Вслушвай се в съветите, за да зарадваш другия път един човек повече - мен. Говоря образно, не съм гледала с твои субтитри, но знам някои от забележките към тях.
Цитат
ДА правила трябва да има. По-важните са елементарни за спазване, но аз не съм видял досега да се направи поощрителна критика на някой, а сякаш му се карат някои хора.
Тук вече или излъга, или изобщо не си гледал. (а и често хората използват лични съобщения за тази цел)
Относно изтритото мнение - да си се замислял, че филмът се превежда от един и същи човек?
KALBI
22 Aug 2007, 07:38 PM
Не съм излъгал, просто наистина не съм видял коментар от типа на: "Браво, постарал си се, но трябва да поработиш малко над...

"
Едит: При положение, че са с различни никове и единия го почва, пък другия е на 30%, не
smallworld
22 Aug 2007, 07:49 PM
Цитат(KALBI @ 22 Aug 2007, 08:38 PM)

Не съм излъгал, просто наистина не съм видял коментар от типа на: "Браво, постарал си се, но трябва да поработиш малко над...

"
Едит: При положение, че са с различни никове и единия го почва, пък другия е на 30%, не

Значи не си гледал и темата с първите субтитри на клиоо? Тогава маса народ се изказа много положително за тях. (примерно)
Срещала съм и из коментари на субтитри, дори днес.
След като е с бан за три дни, не мисля, че може да ъпдейттва прогреса си.

(това също го пишеше в темата)
KALBI
22 Aug 2007, 08:59 PM
Изключително много ме съмнява да са един и същ човек, още повече ме съмнява, че този, които ми е изтрил коментара, го знае това. Като единия пусна темата, другия беше на 30%.
Fastuka
22 Aug 2007, 09:46 PM
Достатъчно. Има си ЛС за доизясняване.