TZANKOSSS
22 Jun 2007, 06:53 PM
Здравейте, момичета, момчета, дами и господа!
Бих желал да споделя проблема си с този спел чек. Вече ми писна на ушите, да се моля на някой да ми пуска спел-чека на субтитрите, защото имам проблем.
Опитах през MS Office- не става.
Опитах през самия уъркшоп - и от там не работи. Пробвах над хиляда метода, които мартинессс ми каза и нито един не стана. Вече 5 месец и не мога да се оправя.
Бих желал да попитам има ли някакви такива програмки, нещо, с което да ми помогнете!
Благодаря.
batemitee
22 Jun 2007, 09:33 PM
Ето какво ми написа добрия Sisq0:
1. Теглиш ItaEst (
http://www.bacl.org/itaestbg.html )
2. Инсталираш я (Програмата въвежда проверка за грешки в Microsoft Office 2000, XP и 2003, затова трябва да имаш инсталирана една от тези версии)
3. Настройваш българския речник да е дефолт в Word
4. Пускаш SW и би трябвало да имаш възможност за спелчек (през падащите менюта или през бърз клавиш F7)
При мен стана
Fastuka
22 Jun 2007, 11:10 PM
Ако пак не стане, може да ползваш програмата за правопис на abv.bg. Не е кой знае какво, ама по-добре от без нищо.
TZANKOSSS
23 Jun 2007, 09:28 AM
Така е, благодаря на бат' Sisq0, сега ще пробвам неговия начин.
TZANKOSSS
23 Jun 2007, 10:10 AM
Стана, всичко е ок. Благодаря ви!
bobsixkiller
23 Jun 2007, 06:57 PM
Здравейте!
Мился, че с проблема по спел чека-а доста добре се справя FlexWord. Аз поне нямам проблем. Чудесно се интегрира в MSWord и в SW, а и за разлика от ItaEst успява да "запомни" новите думи които му се добавят. Ползвам (по задължение на един компютър) ItaEst, но въпреки, че му добавам дадена дума която не знае, то при след следващото стартиране на MSWord-а пак ми я подчертава. Този проблем с FlexWord-a го няма. Запомнq си всяка нова дума и не ми я подчертава вече.
Успех