JohnyB
30 May 2007, 11:40 PM
Записвам филмите за 1 приятел, но попаднах на малък проблем...
Не знам как е по-подходящо да го запиша и в каква последователност да му кажа да ги гледа, понеже и той не е голям фен, но му хрумнало да ги изгледа 6те части.....
Та въпроса ми е:
Навсякъде в нета пише, че шестте части на "Междузвездни Войни" са:
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)
Или създателите на филма са ползвали някаква машина на времето, или не знам какво....
Сериозно, след като 1те 3 филма са излязли от 1977 до 1983, и някои хора все пак са ги гледали в последователността:
4, 5, 6, 1, 2, 3 Епизод, защо първите са последни?
И в каква точно последователност трябва да се гледат филмите?
Никъде в нета не намерих обяснение, явно на никой не му се е сторило странно....
Та, ако има фенове, които биха могли да ми дадат някакъв отговор...слушам ви....
Fastuka
31 May 2007, 06:20 AM
Според мен трябва да се гледат от 1 към 6. Все пак в 1-ва Вейдър е лапе, във 2-ра "тийнейджър"

и т.н.т. до 6-та, където загива.
spedey
31 May 2007, 01:59 PM
Първите са последни, защото са снимани след 4-ти, 5-ти и 6-ти филм... Епизоди 1-3 са по-нови, но действието се развива преди епизоди 4-6...
TZANKOSSS
31 May 2007, 03:20 PM
Това не мога да си дам логична обосновка защо е така.
JohnyB
31 May 2007, 03:29 PM
Благодаря! Имах вече някакви съмнения по въпроса, но исках да го проверя и от друг източник...
Сигурно Лукас е направил 2та поредица от 3 епизода, за да се върне в началото на историята....
Нещо като Батман В началото и Ханибал: Израстването на малкото момче.....и сигурно има и други такива поредици, само че само в тази новите епизоди е по-добре да се гледат преди старите
spedey
31 May 2007, 04:09 PM
Цитат(JohnyB @ 31 May 2007, 04:29 PM)

Благодаря! Имах вече някакви съмнения по въпроса, но исках да го проверя и от друг източник...
Сигурно Лукас е направил 2та поредица от 3 епизода, за да се върне в началото на историята....
Нещо като Батман В началото и Ханибал: Израстването на малкото момче.....и сигурно има и други такива поредици, само че само в тази новите епизоди е по-добре да се гледат преди старите

Точно така...
Цитат(TZANKOSSS @ 31 May 2007, 04:20 PM)

Това не мога да си дам логична обосновка защо е така.
Как да не можеш, направили са старите филми, и заради интереса от страна на зрителите, Лукас е решил, че може да изкара още парички, и решава да направи още три филма, където действието се развива преди другите три...
lady.di
1 Jun 2007, 12:00 PM
Цитат(JohnyB @ 31 May 2007, 03:29 PM)

Слушам и не вярвам на очите си....
OMFG !!!
Всеки фен на Междузвездни Войни знае историята на сериите.
Джордж Лукас е замислил сагата в три части по три серии.
Причините да направи първо СРЕДНИТЕ три серии (4,5 и 6)
са липсата на необходимите технологии за първите три,
състоянието на филмовата индустрия и самият той, като
начинаещ режисьор (в последствие и продуцент).
Не на последно място е тематиката на филмите - епизоди 1, 2 и 3
не случайно се струват доста детски на "закоравелите" фенове.
Също така има и ред причини Лукас никога да не направи
последната, трета част (епизод 7, 8 и 9) на сагата.
И нека силата бъде с вас!
ivajlap
2 Jun 2007, 12:29 PM
Може да обобщим - гледането на епизодите като последователност
става по тройки - 1,2,3 и след това 4,5,6 или обратното - 4,5,6 и после 1,2,3.
Разликата в използваните технологии и 20г. "дупка" между двете тройки епизоди
ги прави достатъчно независими.
VankataPd
2 Jun 2007, 01:57 PM
Аз пък мисля, че серии 4-6 трябва да се гледат преди 1-3, защото иначе много от "изненадите" в тях се развалят.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.