Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Споделяне на торент файлове на четири очи :)
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
tiki
Отдавна се сблъсквам с проблема да намеря филм, който е толкова
остарял, че не се намира никъде.
Никой не го качва в торентите или вече няма seed.
Не се намира в e-mule или не може да се изтегли изцяло.
Трудно е някой да качи филма някъде специално заради вас.
Трябва да се регистрира или да отговаря на правилата за
качване на торенти и т.н.
Попаднах случайно на едно решение на този проблем. Достатъчно е
да откриете някого, който вече има филма. Помолете го да го качи на
компютъра си и да направи торент файл. После да започне seed.
Остава да ви изпрати торент файла, да го отворите с торент програма и
да теглите на воля, без да ви притеснява дали ще изтеглите филма изцяло.
Никой друг не може да тегли филма заедно с вас,
освен ако не му пратите торента.
След като изтеглите филма, източникът просто затрива файловете и си
освобождава харда. Не се притеснява от нарушаване на авторско право
защото никой не може да открие този торент.
Скоростта на теглене зависи от вида на връзката с интернет и от разрешената
скорост на теглене от източника.
Дано тази информация помогне на някого.
ivajlap
Остава въпросният "ламер" да знае как се прави торент файл.
Защо ли вече не се преподава това в училище? hmm.gif
TZANKOSSS
Да, интересен въпрос! Ами да се замислим, нали трябва да направиш торент файла, бе юнако, значи трябва да ползваш нечий анонс на тракер, иначе не мжое без анонс wink.gif А това значи примерно да ползваш на арена анонса, все едно от там да теглиш, така е за всеки тракер! wink.gif Не седят нещата така баш, но както и да е ! Можеш ли да ми намериш cyborg cop 2
в emuleто ако го има! ;???
tiki
Цитат(TZANKOSSS @ 6 Mar 2007, 05:17 PM) *
Да, интересен въпрос! Ами да се замислим, нали трябва да направиш торент файла, бе юнако, значи трябва да ползваш нечий анонс на тракер, иначе не мжое без анонс wink.gif А това значи примерно да ползваш на арена анонса, все едно от там да теглиш, така е за всеки тракер! wink.gif Не седят нещата така баш, но както и да е ! Можеш ли да ми намериш cyborg cop 2
в emuleто ако го има! ;???

Говориш много уверено за анонса. Прикачвам ти архив с един торент който в момента тегля от приятел. Прегледай го и драсни два реда да ми кажеш има ли анонс на арена, замунда или каквото и да е. Твърдя че този торент не присъства в нито един тракер. Има го само на
два компютъра в момента.
Не че има голямо значение, но поне провери.

П.С. За cyborg cop 2 излизат само първа и трета серия в мулето.
JohnyB
Пробвах го, сваля се с 0 к wink.gif
Без достатъчно сийдъри, че и лийчъри, абе, демек, без достатъчно пиъри с хубава връзка - демек уплоуд, не се получават нещата!
tiki
Цитат(JohnyB @ 6 Mar 2007, 05:49 PM) *
Пробвах го, сваля се с 0 к wink.gif
Без достатъчно сийдъри, че и лийчъри, абе, демек, бзе достатъчно пиъри с хубава връзка - демек уплоуд, не се получават нещата!

Дай му manual hash check и висок приоритет. Аз го свалям в момента. На 75% съм.
Дай му малко време и скоро ще тръгне.
Сийдър има само един, а само аз го тегля. Други няма.
JohnyB
Хех, май аз съм от тия ламери.....
Ползвам utorrent, как да му дам manual hash check, не виждам такава опция.....
Иначе тръгна, ама със 6/7 к.....Дал съм му висок приоритет....
tiki
Цитат(JohnyB @ 6 Mar 2007, 06:48 PM) *
Хех, май аз съм от тия ламери.....
Ползвам utorrent, как да му дам manual hash check, не виждам такава опция.....
Иначе тръгна, ама със 6/7 к.....Дал съм му висок приоритет....

Аз съм с BitComet и с десен бутон на файла ти дава пауза, стоп, старт,
ръчна Hash-проверка и т.н. Не зная как е при теб.
Радвам се че е тръгнало теглене : )
Аз го сийдвам със 5 кб/с, може би и приятеля ми дава толкова.
Скоростта не е велика, но върши работа ако няма от къде
другаде да намериш филма. Освен това знаеш кой е сийдъра и че ще те
изчака да завършиш тегленето.
tiki
Спрях да сийдвам всичко останало и в момента скоростта на качване при мен е 14 кб/с.
Ако се остави самостоятелно, вероятно ще качи още.
TZANKOSSS
Принципно смело говоря за анонс, защото торент без анонса е като муха без глава, човек без крака, преводач без речник, модератор без опции, кладенец без вода. Ето ти анонса на този торент и запомни, че винаги има анонс! wink.gif

Цитат
udp://tracker.bitcomet.net:8080/announce
tiki
Цитат(TZANKOSSS @ 6 Mar 2007, 08:00 PM) *
Принципно смело говоря за анонс, защото торент без анонса е като муха без глава, човек без крака, преводач без речник, модератор без опции, кладенец без вода. Ето ти анонса на този торент и запомни, че винаги има анонс! wink.gif

Цитат
udp://tracker.bitcomet.net:8080/announce

След като си наясно с анонса, значи ще знаеш как да изтриеш този от торента.
Направи го, пусни торента да се тегли и пак ще говорим.
Аз ти гарантирам че ще се тегли и без анонс.

П.С. Прикачвам едно малко торентче без анонс. Тегли се без проблем.
TZANKOSSS
Добре де хубаво smile.gif

Принципно ти говоря, че винаги при направата на торент се сетва един анонс, според клиента който позлвашЧ Ако онзи юнак е ползвал бит комет, ето на резултата smile.gif после трийте анонса, но без анонс не можете да направите торента.. ако е празно полето няма да се стартира "печенето". wink.gif
JohnyB
Абе аз го изтеглих...Някак си бачка тая система, като няма откъде, от 1 потребител пак може да се тегли....
Колко неща може да кача така, стига да има уплоъдъри, които да им се чака, и да теглят от мен.....
Имам 1,2 неща, дето ги няма в Интернет....
Сигурно аз съм качил тука най-много субтитри за неща, които даже ги няма в Интернет........
Ама така е, като ми попадне ДВД-то и просто не мога да се сдържа да не му кача субтитрите.....
Squiffy
Цитат(TZANKOSSS @ 6 Mar 2007, 07:10 PM) *
Добре де хубаво smile.gif

Принципно ти говоря, че винаги при направата на торент се сетва един анонс, според клиента който позлвашЧ Ако онзи юнак е ползвал бит комет, ето на резултата smile.gif после трийте анонса, но без анонс не можете да направите торента.. ако е празно полето няма да се стартира "печенето". wink.gif

Може, може...
За DHT (Distributed Hash Table) trackerless torrent не си ли чувал?
TZANKOSSS
Добре, снимай ми видео клипа, как даваш на дадена папка да се направи на торент и как оставяш полето на ANNOUNCE празно smile.gif Мноог ми е интересно! След това, снимай още нали, няма да прекъсваш, отваяряш торента през торент клиента си и праскаш с десен бутон на ново създадения торент и даваш PROPERTIES. Исками се да видя далли полето е празно или пак има един самоприложен анонс! Както и в горния случай имаше! Нека спрем да спамим по тая тема, че стана тъпо. Общо взето въпросният потребител добре се е сетил за този начин. Евалата, брато smile.gif
Squiffy
Цитат(TZANKOSSS @ 7 Mar 2007, 12:03 PM) *
Добре, снимай ми видео клипа, как даваш на дадена папка да се направи на торент и как оставяш полето на ANNOUNCE празно smile.gif Мноог ми е интересно! След това, снимай още нали, няма да прекъсваш, отваяряш торента през торент клиента си и праскаш с десен бутон на ново създадения торент и даваш PROPERTIES. Исками се да видя далли полето е празно или пак има един самоприложен анонс! Както и в горния случай имаше! Нека спрем да спамим по тая тема, че стана тъпо. Общо взето въпросният потребител добре се е сетил за този начин. Евалата, брато smile.gif

По-нагоре има едно торентче Sunset.jpg без анонс и тракер.
Свали го и си го разгледай.

За да можеш да изтеглиш този торент, трябва клиентът ти да поддържа DHT.
Съответно за да сийдваш, трябва да разрешиш DHT в торента, който създаваш.

Като стартираш твоя клиент, той търси друг DHT peer и го пита за хеш сумата на
въпросния торент. Другият peer пък пита всички DHT peer-и с които самият той
е свързан и така докато питането стигне до peer-a, който сийдва файла.
Въпросният peer отговаря "а, т'ва го имам бе!" и се свързва с теб.

DHT работи подобно на Gnutella. И естествено с всичките тези питанки се
създава доста допълнителен трафик. Затова и като стартираш такъв торент
отнема известно време докато започне да се сваля (също като при eMule),
защото двата peer-a първо трябва да се намерят.

DHT си има предимства и недостатъци. Ако тракъра например има само два
регистрирани сийдъра, ще сваляш само от тези два peer-a. Но ако торента е
DHT enabled и популярен, може много бързо да се свържеш със десетки
други peer-и, за които тракъра не знае.

От друга страна, ако сваляш торънт, регистриран в тракър, няма никакъв проблем
през DHT да се открадне твоя passkey за тракъра и някой друг да почне да точи
от твое име. Ако тракъра е с коефиценти... сещаш се.

Но в обсъждания по-горе случай, това не е проблем защото няма тракър.

Та така в общи линии (и накратко)...
Вярвам от този спам научи нещо. dry.gif
kormorana
Интересно,а има ли значение с коя програма правиш торрент файла?
TZANKOSSS
предполагам няма, защото аз пробвах и наистина става. Авторе, извинявай за гадния спор! wink.gif
spedey
Брей...
tiki
TZANKOSSS, в спора се ражда истината wink.gif

Кormorana, няма никакво значение с коя програма правиш торента,
но е задължително условие да включиш опцията DHT Network при направата му.
Също така, този който тегли от теб ще трябва да активира същата опция
в програмата с която тегли от теб. Ти също трябва да си я активирал.

По-горе Squiffy е обяснил по-подробно как става самото теглене.
Благодаря му, защото и на мен не ми беше много ясно как действа
тази система.
KALBI
Според мен темата трябва да се направи важна, наистина е много полезно, ако искаш да споделиш нещо с някого, а и при създалите се напоследък ситуации.
insomnias
То хубаво - рядко срещани файлове да се сийдват. Само че какъв е смисълът на ТОЧНО този начин. Файлове могат да се обменят по хиляди начини между двама човека, но смятам, че е много по-полезно да се шернат на по-широка общност потребители. Аз като имам някой филм, който трудно се намира, просто качвам създадения от мен торент в някой общодостъпен международен тракер. И съм изключително доволна, че не само един, ами понякога стотици хора теглят от мен.

Затова смятам, че е много добра, бе не много добра, ами направо изключително полезна темата на tiki : http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=26741
tiki
insomnias, много си права, но не всички потребители имат бърз нет. Аз съм с ъплоуд 16 кб/с и договор от още една година, преди да мога да сменя доставчика. Познай какво става, ако пусна торент в някой тракер и се накачулят 100 човека да го теглят. Направих тази грешка, след като преведох "Кинг-Конг" от 1933 г. След десетина дни хората се отказаха да теглят. Добре че се появи нов торент по-късно. Ако го пратя на един или няколко заинтересовани и после заедно го сийдваме в тракер, ще стане по-бързо. Иначе най-добрия вариант е да се сподели директно в тракер.
П.П. При този начин на споделяне, не е нужно да губиш време да качваш файла някъде и да даваш линк към него. Само пращаш създадения торент на желаещия да го тегли от твоето PC.
Отпадат и страховете от нарушаване на авторски права.
ce4ko
а защо трябва да се тормозите с торенти? колко му е да се пусне един файл сървър... HFS примерно... нищо по-лесно няма... пък и има доставчици, които ограничават p2p скоростта и тя е по малка от тази при даунлоуд от http/ftp smile.gif няма да споменавам, че има една камара сайтове за хостинг smile.gif
tiki
Цитат(ce4ko @ 21 Nov 2007, 01:41 AM) *
а защо трябва да се тормозите с торенти? колко му е да се пусне един файл сървър... HFS примерно... нищо по-лесно няма... пък и има доставчици, които ограничават p2p скоростта и тя е по малка от тази при даунлоуд от http/ftp smile.gif няма да споменавам, че има една камара сайтове за хостинг smile.gif

Браво, ce4ko! Къде беше до сега? rolleyes.gif Наистина е по-лесен този начин, макар че и с торентите не е сложен. Предимство при HFS е, че сам можеш да теглиш файл от себе си на същото PC (ако на някого се наложи подобно нещо). Направих бързо разучаване.
Ако е нужно допълнение, добави, ако обичаш.

1. Теглим HFS.exe от тук:
http://www.rejetto.com/hfs/?f=dl
Стартираме го.
2. От Menu --> Add files --> добавяме файл за споделяне, кликваме с мишката за да го маркираме и пращаме изписания в бялото поле горе адрес, на човека, който ще го тегли.

П.П. Вероятно има още много подобни начини за споделяне на файлове между двама души, без предварително да се качват някъде. Добре е запознатите да добавят кратко обяснение как точно се реализират. И Google върши работа, но нека улесним максимално интересуващите се.

П.П.2. ce4ko, оказа се проблем този начин. Аз си тегля файловете без проблем от моето PC, но пратя ли линка на друг, не става. Давам линка тук, нека опитат и други да го изтеглят.
http://192.168.0.1/Blue%20hills.rar
Явно има определени условия. Ако ги знаеш, напиши ги. Файлът е малка снимка в архив. Тегли се за секунда по принцип. Изключил съм Защитната стена на WindowsXP.

Надявам се някой да даде подробно описание на алтернатива на торентите и пример с файл, който се тегли от останалите потребители. Да не е нужно да се ъплоудва някъде предварително и да се сваля от всеки, който има линк. Иначе само отвличаме вниманието от доказана работеща система.
LorD DemoniC
HFS e хттп сървър ... За да има видимост един хттп сървър то трябва :

1. Или да е с реално статично ИП.
2. Или да е с реално динамично ИП , но при този случай ти трябва и домейн който автоматично следи кога и на кое ИП си сега (при АДСЛ е така)
3. Ако "взимате" интернет от рутер то тогава на рутера трябва да е настроен port forwarding-а ...
port forwarding мили деца е когато имате следната конфигурация

Интернет->Рутер->Комп

то машините в интернет (всички които имат връзка с интернет независимо каква) да виждат даден порт (за страница в случая 80).

Как да си видите ИП-то? whatismyip.com и/или Open Network Connections > Local Area Connection > Properties > Internet Protocol (TCP/IP) тогава когато интернет връзката ви НЕ Е pppoe ...

Ако е pppoe то ползвате whatismyip.com

Реално ИП вече едно 99% доставчиците в страната го подаряват ... някъде се допалаща от 5-20лв максимум...

Ако имате някакви въпроси: ЛС
tiki
На когото му е станало ясно, да ползва HFS. Аз се придържам към торент споделянето.
Няма изискавания за рутер, порт, статично или динамично IP, не е нужно да питам на ЛС никого и доказано действа. Системата е проста и всеобщодостъпна без сложни обяснения и настройки на PC-то и портовете.
LorD DemoniC
Цитат(tiki @ 23 Nov 2007, 07:12 PM) *
На когото му е станало ясно, да ползва HFS. Аз се придържам към торент споделянето.
Няма изискавания за рутер, порт, статично или динамично IP, не е нужно да питам на ЛС никого и доказано действа. Системата е проста и всеобщодостъпна без сложни обяснения и настройки на PC-то и портовете.

HFS е уеб/хттп сървър ... отваря 80-ти порт ... Ако нямаш реално ИП няма как някой в интернет да види какво си споделил ... Бе аз на мене си ли пиша или на вас?
tiki
LorD DemoniC, очевидно споделената първо от ce4ko, а после обяснена подробно от теб система, не е всеобщодостъпна. Може някой да не е отворил порт 80, а друг да иска да прати нещо, без да има реално IP. Ако се сещаш за алтернатива на торент споделянето, пиши за нея. Да не е нужно да ъплоудваш файла предварително и да е достъпно и при затворен някой си номер порт. Всеки тегли торенти отнякъде. Затова и споделянето на торент между двама души е всеобщодостъпно, без каквито и да е допълнителни настройки. Има само едно изискване. Включено DHT, а то се инсталира активирано заедно с торент програмата. Така е при mtorrent, Bitcomet и FlashGet. Споделям си индивидуално торент файлове с няколко души и на никого не се е налагало да обяснявам нещо. Системата си действа безотказно. Ако знаете по-лесен начин, пишете за него. Ако ли не, здраве да е. Ще споделяме чрез торенти.
LorD DemoniC
DC++ по лесно нещо няма wink.gif Прави се канал subsunacs.net (ако си нямат даже) и готово ...

Едит: до колкото си спомням и през mirc можеше да се пращат файлове wink.gif
tiki
Цитат(LorD DemoniC @ 29 Nov 2007, 08:45 AM) *
DC++ по лесно нещо няма wink.gif Прави се канал subsunacs.net (ако си нямат даже) и готово ...

Едит: до колкото си спомням и през mirc можеше да се пращат файлове wink.gif

DC++, Мерси за допълнението. И с e-mule става, но всеки може да намери какво споделяш и
да се лепне да тегли. Ако скоростта ти на качване е ниска, никой няма да изтегли файла. При индивидуалното торент споделяне, всеки решава кой и колко души да теглят файл от него. Малко егоистично, но понякога е полезно. За потербители с нисък ъплоуд например.

mirc, Skype, ICQ, могат да се пращат файлове, но не позволяват прекъсване на трансфера. Ако нямаш време да качиш файла наведнъж, стават неизползваеми. Полезни за файлове до 100 Мб, но за 700 Мб филм вероятно ще се появи проблем. Ако ти давам 16 кб/с, ще стоим вързани с часове, а ако тегленето прекъсне започваме от нулата. При торент споделянето теглиш и прекъсваш без ограничения. При ново включване продължаваш от мястото на прекъсване.
До момента не виждам друг вариант с толкова предимства като торентите.
LorD DemoniC
Новите DC++ клиенти като http://www.soft32.com/download_191338.html
позволяват сваляне от много пиъри (като торент клиентите) и също така помни до къде е стигнал доунлоада и разбира се хубавото е, че както винаги имат чат в който можете да се разберете кой какво иска и да си го споделите ...
Конфигурирането на DC++ сървър (канал) е елементарно
Сваляте си http://www.ynhub.org/?page=download стартирате и адреса на вашия хъб е вашият ИП Адрес ... Ако имате домейн (като мен например www.lorddemonic.info) то адреса на хъба е вашият домейн smile.gif
ynhub-а е лесен за конфигуриране като по старите версии имат български езиков файл... Сваляте го слагате го в language папката (която се намира там където сте сложили ynhub-а) и от командния прозорец го зареждате ...
Настройките не са много, но се доста функционални ...
За повече подробности пишете ми ЛС wink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.