Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Моля помогнете!
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
SMARTFON
Предполагам,че ви е писнало от подобни въпроси,но сам не мога да се справя и за това моля някой ако може да ми помогне!Имам двд панасоник,на оригинални двд дискове субтитрите са нормални,но на изтеглени повечето пъти са малки.Пускал съм дискове на мои приятели на които субтитрите са нормално големи.Пробвахме по всевъзможни начини,но не се оголемяват.Ако някой знае на какво може да се дължи това и как да го оправя да ми пише!Веднъж писах тук и ми казахте да разровя, но не можах да намеря подобен случай. Просто искам да знам дали има начин как да правя субтитрите да изглеждат по-големи на ДВД устройството ми и предполагам, че има начин да се настрои нещо преди записването на филма с нерото??? Благодаря за отделеното време! w00t.gif
Fastuka
Update на firmware на player-а ти.
П.П. Sorry за латиницатаsmile.gif
dimi123
По никакъв начин не можеш да ги настроиш с Nero или с каквото и да било друго. Зависи от DVD player-a. Трябва ти друг firmware.
tiki
Не съм проверявал, но съм чувал за поставяне на някаква допълнителна платка в DVD-то, която променя размера на буквите. Струвала около 10-12 лв. Провери в сервиз за ремонт на такава техника. Друг вариант е да пробваш с текстов редактор да направиш всички букви главни. Но това трябва да стане преди да запишеш диска. Вероятно Word би могъл да го направи, но не съм пробвал. Ако субтитрите са само с главни букви, се четат лесно и на DVD.
Успех rock.gif
tiki
Замислих се по въпроса и намерих едно решение, но ще трябва да отделиш по 20 мин. за обработка на субтитрите. Можеш да направиш всички букви главни с помощта на SubtitleWorkShop. Има го тук, в графа - софтуеър.
Инсталирай го и от меню Search маркирай -Search&Replace-. Излиза диалогов прозорец -Search and Replace-. В полето -Text to find- напиши малко а.
После в долното поле -Replace by- напиши голямо А. След това маркирай
-Replace All-.
Трябва да повториш това с всички буквички от азбуката. Не забравяй да запазиш промените във файла преди да изключиш програмата.
Гарантирам ти, че така ще четеш буквичките без проблем на DVD.
Успех smile.gif
SMARTFON
Хиляди благодарности момчета!!!! Незнам как да ви се отблагодаря... По прицип се занимавам с теефони имам магазин за gsm.Ако някой има нужда от нещо нека пише на този skype ще измисли специални цени за вас: smartfon.gsm.magazin ; ISQ: 397-329-304
JohnyB
Цитат(tiki @ 9 Jan 2007, 11:35 AM)
Замислих се по въпроса и намерих едно решение, но ще трябва да отделиш по 20 мин. за обработка на субтитрите. Можеш да направиш всички букви главни с помощта на  SubtitleWorkShop. Има го тук, в графа  -  софтуеър.
Инсталирай го и от меню  Search  маркирай  -Search&Replace-. Излиза диалогов прозорец  -Search and Replace-. В полето  -Text to find-  напиши  малко  а.
После в долното поле  -Replace by-  напиши голямо  А. След това маркирай
-Replace All-.
Трябва да повториш това с всички буквички от азбуката. Не забравяй да запазиш промените във файла преди да изключиш програмата.
Гарантирам ти, че така ще четеш буквичките без проблем на DVD.
Успех smile.gif
*

Може би това е бил начина преди 10 години, но сега има много по-лесен начин:
В Microsoft Word маркираш целия текст, след това: Format-Change Case-UPPERCASE.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.