Cruelty
6 Jan 2007, 12:06 AM
хей

много ще съм благодарна ако някой ми обясни какъв е проблема, когато записвам филм, съответно филмчето си има субтитри, а като го пусна на ДВД-то няма субс

знам че съм голям идиот

нядавам се да ми помогнете
Redgicide
6 Jan 2007, 12:26 AM
Ами предполагам че е от суповете има значение дали са sub,srt,txt,ssa, и така нататъка предполагам че двд-то ти подържа DIVX и mpeg4 , но има значение какви ще са суповете srt,sub и т.н. на СД-то което ще записваш суповете вземи някой конвъртор и ги конвъртни в най различни формати виж и frame rate да съвпада със оригиналните супове. Повечето плеъри Divx искат srt , но за всеки случай ги конвъртни в sub и ssa. Предлагам този конвъртор subconvertor1.2 има и мн други успех дано се справиш.
shifdif
6 Jan 2007, 12:33 AM
глей са аз го праа така, всички суб нема значение кви са ги преименувам накрая на .sub и всичко си варви.. записал съм бая филми и всичките са си със субс по тоя начин нали иначе двд-то ми е старо и да ти кажа тия .srt понякога не ми тръгват така че всичко на .sub и не се бой Ь) успех
Andrew
6 Jan 2007, 12:42 AM
Цитат(Cruelty @ 6 Jan 2007, 01:06 AM)
хей

много ще съм благодарна ако някой ми обясни какъв е проблема, когато записвам филм, съответно филмчето си има субтитри, а като го пусна на ДВД-то няма субс

знам че съм голям идиот

нядавам се да ми помогнете

Мацка, слушай са, ^_^ значи имената на двата файла (филма и субтитрите) трябва да са ти еднакви за някои ДВД устройства. Но въпреки това има някои ДВД-та, които пак не искат да ги пуснат, щото тук записвам почти всеки ден дискове на един приятел и пак има по един-два филма без суб. Така че ако и тва с имената не свърши работа, значи ти е от ДВД-то. (Купи си ново

)
Nikcho
6 Jan 2007, 04:14 AM
Ще се опитам да ти обясня какво да правиш.
1/ Гледай изписването на avi файла и този на субтитрите да са еднакво изписани - важна е всяка точица.
2/ Провери дали субтитрите наистина отговарят на означеното разширение; какво имам предвид - srt файла показва субтитрите по време, а sub файла ги показва по кадри. Как да провериш това - кликваш върху файла два пъти, за да ти се отвори като текстова страница и тогава виждаш дали файла е sub или srt.
3/ Дори и горепосоченото да е спазено, пак не е критерий, че ще ги отвориш. Ако някъде из субтитрите има пропуск в тайминга /липсваща скоба при sub например, или липсваща запетая при srt/, тогава устройството отчита че има грешка някъде и не ги отваря, защото ги счита за незавършени.
Дано да съм успял да го обясня като хората. Успех!
kormorana
6 Jan 2007, 10:59 AM
Наистина не сте много умни всичките!!
spedey
6 Jan 2007, 11:44 AM
Ейййййй, големи разбиратели, голяма работа...
(С изключение на Nikcho..)
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.