Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Малко помощ за субтитрите при записване на дискче
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Cruelty
хей tongue.gif много ще съм благодарна ако някой ми обясни какъв е проблема, когато записвам филм, съответно филмчето си има субтитри, а като го пусна на ДВД-то няма субс huh.gif знам че съм голям идиот wink.gif нядавам се да ми помогнете rock.gif
Redgicide
Ами предполагам че е от суповете има значение дали са sub,srt,txt,ssa, и така нататъка предполагам че двд-то ти подържа DIVX и mpeg4 , но има значение какви ще са суповете srt,sub и т.н. на СД-то което ще записваш суповете вземи някой конвъртор и ги конвъртни в най различни формати виж и frame rate да съвпада със оригиналните супове. Повечето плеъри Divx искат srt , но за всеки случай ги конвъртни в sub и ssa. Предлагам този конвъртор subconvertor1.2 има и мн други успех дано се справиш.
shifdif
глей са аз го праа така, всички суб нема значение кви са ги преименувам накрая на .sub и всичко си варви.. записал съм бая филми и всичките са си със субс по тоя начин нали иначе двд-то ми е старо и да ти кажа тия .srt понякога не ми тръгват така че всичко на .sub и не се бой Ь) успех
Andrew
Цитат(Cruelty @ 6 Jan 2007, 01:06 AM)
хей  tongue.gif  много ще съм благодарна ако някой ми обясни какъв е проблема, когато записвам филм, съответно филмчето си има субтитри, а като го пусна на ДВД-то няма субс  huh.gif  знам че съм голям идиот  wink.gif  нядавам се да ми помогнете  rock.gif
*

Мацка, слушай са, ^_^ значи имената на двата файла (филма и субтитрите) трябва да са ти еднакви за някои ДВД устройства. Но въпреки това има някои ДВД-та, които пак не искат да ги пуснат, щото тук записвам почти всеки ден дискове на един приятел и пак има по един-два филма без суб. Така че ако и тва с имената не свърши работа, значи ти е от ДВД-то. (Купи си ново tongue.gif )
Nikcho
Ще се опитам да ти обясня какво да правиш.
1/ Гледай изписването на avi файла и този на субтитрите да са еднакво изписани - важна е всяка точица.
2/ Провери дали субтитрите наистина отговарят на означеното разширение; какво имам предвид - srt файла показва субтитрите по време, а sub файла ги показва по кадри. Как да провериш това - кликваш върху файла два пъти, за да ти се отвори като текстова страница и тогава виждаш дали файла е sub или srt.
3/ Дори и горепосоченото да е спазено, пак не е критерий, че ще ги отвориш. Ако някъде из субтитрите има пропуск в тайминга /липсваща скоба при sub например, или липсваща запетая при srt/, тогава устройството отчита че има грешка някъде и не ги отваря, защото ги счита за незавършени.

Дано да съм успял да го обясня като хората. Успех!
kormorana
Наистина не сте много умни всичките!!
spedey
Ейййййй, големи разбиратели, голяма работа...

(С изключение на Nikcho..)
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.