Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: .::Най-великата филмова поредица::.
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Victor_VM
Интересно ми е какво мислите... коя поредица е оставила у вас най-силни впечатления и можете да я гледате десетки пъти.
SeeKNDestroY
Ченгето... защото като малък го гледах много пъти... biggrin.gif

(това "най-велика".. много субективно.. а и какво значи "велик филм"? smile.gif
ivajlap
Трябва да има начин анкетите да не са едностранчиви.
Човек винаги има повече от едно предпочитание.
Поне да има възможност за повече от един отговор, а най-добре
всеки гласуващ да има няколко точки, които да разпредели по
желание - например:

5т. - StarWars
2т. - Die Hard
1т. - LOTR

"Извънземното" поредица ли е?
booker
Най-великите филмови поредици са правени от трима души - Стивън Спилбърг, Джордж Лукас и Франсис Форд Копола. А "Извънземното" не е поредица, Victor_VM tongue.gif !
Моята тройка е :

1. Индиана Джоунс
2. Стар Уорс
3. Кръстникът
spedey
1. Star Wars
2. Harry Potter
3. Indiana Jones

Гласувам за Star Wars..
w0lf
Моята 3ка е малко по различна от някой тук, но всеки си има вкусове smile.gif

¹ - Кръстника - за мен най-силния филм от тази анкета.

² - Смъртоносно оръжие - много добра екшън - комедия.

³ - Ченгето от Бевърли Хилс - също много добра екшън - комедия

Вярвам, че ви стана ясно какви жанрове обичам, другите филми не коментирам, гледал съм ги всички, но не са ми оставили никакви спомени.
ivajlap
Сетих се за "Пришълеца" и "Хищника", които
може да се обединят, като се добави и AVP.
Да не забравяме и horror поредиците,
начело с "Петък, 13ти" & Хелрейзър.
Victor_VM
Цитат(booker @ 30 Dec 2006, 11:10 PM)
А "Извънземното" не е поредица,  Victor_VM tongue.gif !

А какво е тогава? smile.gif
Alien (1979)
Aliens (1986)
Alien³ (1992)

Edit: А, сори сега видях, че Пришълецът се превеждаше тоя....
dikito
Опа, обърках бутон. Извинявам се.

Само не виждам в анетата моите любими Американски Пай и Карибски Пирати...за Star Wars става wink.gif
Victor_VM
Цитат(dikito @ 31 Dec 2006, 12:09 AM)
Само не виждам в анетата моите любими Американски Пай и Карибски Пирати...за Star Wars става wink.gif
*

Карибски пирати и по-горе споменатия Хари Потър не съм ги сложил, защото все още не са направени всички филми... Нямам нищо против Американски пай, но някак си не си го представям заедно с изброените филми, а и честно казано въобще не се сетих за него...

RQ: Ще съм благодарен, ако някой модератор оправи в анкетата "Извънземното" на "Пришълецът".
SeeKNDestroY
A бе.. то не може да се сложи всичко... има и друг поредици... истината е.. че само трите: Междузвездни войни, Властелинът на пръстените и Кръстникът могат да спорят.. (а и са единствените, които се сравняват най-често)
Insaneboy
Цитат(SeeKNDestroY @ 31 Dec 2006, 12:16 AM)
A бе.. то не може да се сложи всичко... има и друг поредици... истината е.. че само трите: Междузвездни войни, Властелинът на пръстените и Кръстникът могат да спорят.. (а и са единствените, които се сравняват най-често)
*

И аз така мисля и понеже си падам повече по фантастики и sci fi моята класация е:

1. Star Wars
2. LOTR
3. The Godfather

Като SW и LOTR са по скоро на първо, а Кръстникът на второ hmm.gif
mirror
StarWars
LOTR
Indy

smile.gif
nik_242
Бонд,Джеймс Бондsmile.gif
Мисля,че това е най-добрата поредица.
Каквото и да си говорм.... вече 45 годиниsmile.gif
booker
Цитат(nik_242 @ 31 Dec 2006, 01:39 AM)
Бонд,Джеймс Бондsmile.gif
Мисля,че това е най-добрата поредица.
Каквото и да си говорм.... вече 45 годиниsmile.gif
*

Най-дългата не значи, че е най-добрата! Това, че например, "Дързост и красота" е 5000-6000 епизода, не го прави най-добрия сериал, нали? Просто всичко тук опира до политика. Защото какъв е Бонд - Crown Agent, right! smile.gif
JediTrainer
Определено за мен най-великата филмова поредица е само една - "Междузвездни Войни" :starwars:
nik_242
Най-дългата не значи, че е най-добрата!.............
Разбира се,че не значиsmile.gif.Просто това е моето мнение.А и тръпката от Бонд за мен е несравнима....пък бил той и агент на Короната biggrin.gif
LogicSoul
За мен, Властелинът е нещо незабравимо...
DENYTO
Star Wars :punk: :starwars:
cheffo
1. Пришълецът и компания...
2. Умирай трудно
3. Мисията невъзможна
4. Терминатор
5. Джурасик парк
MaSTeRMinD
Те всички изброени са така да се каже велики и е трудно човек да избере само една. Но да речем
1."Индиана Джоунс"
2."Междузвездни войни"
3. "Умирай трудно"
the_creator_pz
За мен нещата са :

1. Кръстникът
2. Индиана Джоунс
3. Умирай Трудно
4. Смъртоносно Оръжие...
5. Джеймс Бонд

Но поредица според мен е различни филми с едни и същи герои непряко свързани един с друг, а Пластелина на Задръстените е една изморяващо дълга история разцепена на 3 части, докато Междузвездни Войни поне ги делят 20-ина години първите и вторите 3 части и там е малко по-различно.
Fittipaldi
1. Star Wars
2. Индиана Джоунс
3. Умирай трудно
4. Смъртоносно оръжие
5. Шотландски боец (не сериала :59: )
The-Slugi
Определено:

1. Ейлиън-а
2. Властелинът
3. Инди
Alt_CX
"Междузвездни войни"
"Индиана Джоунс"
"Джурасик парк"

Гласувах за "Смъртоносно оръжие" по погрешка. Трябваше да гласувам за Друго, защото в момента съм на вълна Хари Потър, другите съм ги гледала по много много повече пъти... не че са ми писнали де, но...
E-Tle
Естествено, че "Междузвездни войни" ! Номер едно са си ! smile.gif
nafets
А къде остава "КОНАН"? smile.gif
hikuk
Всички от изброените ми харесват а поредицата Хари Потър не става много са зле тези дето правят филмите горките. Чел съм всички книги излезли до момента и просто няма място за сравнение докато при LOTR макар голяма част от съдържанието да не е включено филмите са доста по добри.
chezet
Освен,че е най-добрата поредица,за мен най-велик филм за всички времена е
Индиана Джоунс.
Харесвам и Терминатор(без 3-та част),Умирай трудно,Ченгето от Бевърли Хилс,Смъртоностно оръжие и Междузвездни войни,но най-великият филм си остава Индиана Джоунс.
sM1Le
LOTR of course
eddie
"Междузвездни войни" направиха революция в жанра, а за ония години беше просто нещо нечувано и невиждано. Няма да забравя как в далечната 1985-а година, ако не ме лъже паметта, за първи път гледах "Нова надежда", и като се прибрах от киното часове след това не можех да осмисля какво точно съм гледал - нямаше нищо общо с филмите, излизали до момента. Това беше просто цяла нова вселена. След това съм гледал филма при почти всяка прожекция, когато го даваха. biggrin.gif Това е единственият филм (т.е. поредицата), за който в нашият малък град пред киното имаше огромна опашка още от 7.00 сутринта!!! - каквото и друго да са давали, билети можеха да се намерят дори след като филмът е почнал вечерта...
Второто място си поделят "Властелинът" и "Индиана Джоунс"...
zold
за мен наи великитеостават
1.Индиана Джоунс
2.Междузвездни войни щ
3Ченгето от Бевърли Хилс

другите също са хубави но просто филми като тези няма да гледаш всеки ден За ЛОТР нз гледъл съм го 5-6 пъти и пак бих го гледал но тези са простоо класики като се има предвид не слагам на войните последните 3 които са общо взето безинтересни за мен
колев
"Междузвезни воини" си остава ненадминат във всяко отношение за всички времена!
Просто няма кой да го измести от първото място rock.gif
На второ място поставям поредицата "Индиана Джоунс" wink.gif
prison break rocks
"Кръстникът" и "Умирай трудно" са ми фаворитите от тук,но повечето филми включени в тази анкета са наистина хубави и е наистина трудно да се прецени smile.gif
ivajlap
Indi изостава на 3то място, я се стегнете.
isbotev
За мен "Кръстникът" си остава най-добрата поредица. След това ... е трудно да поставя което и да е заглавие, но например:
2. "Междузвездни войни" - заради това, че постави нови измерения в киноиндустрията.
3. "Индиана Джоунс" - в него има до някъде образователен елемент.
4. "Боговете сигурно са полудели" - всеки път като го гледам се заливам от смях. wink.gifsmile.gif

А иначе: ето топ-250 за всички времена
Lucretia
1.Индиана Джоунс
2.Междузвездни войни
samy
Цитат(the_creator_pz @ 31 Dec 2006, 11:37 AM)
....

Но поредица според мен е различни филми с едни и същи герои непряко свързани един с друг, а Пластелина на Задръстените е една изморяващо дълга история разцепена на 3 части, докато Междузвездни Войни поне ги делят 20-ина години първите и вторите 3 части и там е малко по-различно.
*

Да и и аз още като видях темата се сетих за това Пластелина smile.gif наистина си е трилогия(което ще рече история в 3 части) а за Star Wars може да се каже че е 2 трилогий,но минава и за поредица.

Пича просто не си пада по фентъзито tongue.gif ,но пък и критиката му е градивна по отношение на времетраенето аз лично съм си превъртал само боините сцени и тук там по още нещо въпреки че книгите ги изядох с кориците за дни biggrin.gif ,въпреки това като за качество на самите филми а не на историите:
1.Кръстникът
2.Индиана Джоунс
3.Властелинът на пръстените
bat_ranbo
труден избор наистина...
аз пък ще сложа на първо място чичо арни с неговия Терминатор smile.gif
2-ро за Индиана Джоунс
3-то - Звездните войни
sM1Le
Ма вие пак се касметлии,защото вмомента точно,т.е след "Пластелинът huh.gif " няма нито една качествена трилогия която да си струва,докато едно време е имало къде,къде по-хубави. Незнам мисля,че по тая логика треа и Карибските пирати да са в класацията...Ако трябва да сме точни всичките филми в класацията са добри без Бонд(боза е за мене...),но всеки с мнението си...smile.gif
pirocorp
1."Междузвездни войни"
2."Индиана Джоунс" , "Властелинът на пръстените"
3."Терминатор" , "Матрицата" , "Джурасик парк"
E-Tle
Като гледам във форума колко отворковци има... пък тук сме гласували само 143-ма души ! Явно се интересуват единствено от субтитри и нищо повече! Да препират преводачите и да флуудят форума с безмислени писания и фрази като " Кога ще има събс ?" !!!
Положението хич не е на добре !
emenceto
One ring to rule them all tongue.gif
tancheto84
Harry Potter yahoo.gif dance.gif clapping.gif good.gif thanks.gif
Alpenglow
От изброените, определено - Кръстникът.
Vincent_Hana
От изброените определено гласувам така:

1.Смъртоносно оръжие
2.Индиана Джоунс
3.Междузвездни войни
4.Кръстника
5.Ченгето от Бевърли Хилс

...но мисля,че е пропусната една поредица,която определено трябва да е тук и да може да се гласува и за нея.Става въпрос за филма,който е оставил трайни отпечатъци в моята памет и съм го гледал около хиляда пъти.Той е "Завръщане в бъдещето"(Back to the Future)!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.