Victor_VM
30 Dec 2006, 10:02 PM
Интересно ми е какво мислите... коя поредица е оставила у вас най-силни впечатления и можете да я гледате десетки пъти.
SeeKNDestroY
30 Dec 2006, 10:12 PM
Ченгето... защото като малък го гледах много пъти...

(това "най-велика".. много субективно.. а и какво значи "велик филм"?
ivajlap
30 Dec 2006, 10:14 PM
Трябва да има начин анкетите да не са едностранчиви.
Човек винаги има повече от едно предпочитание.
Поне да има възможност за повече от един отговор, а най-добре
всеки гласуващ да има няколко точки, които да разпредели по
желание - например:
5т. - StarWars
2т. - Die Hard
1т. - LOTR
"Извънземното" поредица ли е?
booker
30 Dec 2006, 11:10 PM
Най-великите филмови поредици са правени от трима души - Стивън Спилбърг, Джордж Лукас и Франсис Форд Копола. А "Извънземното" не е поредица, Victor_VM
!
Моята тройка е :
1. Индиана Джоунс
2. Стар Уорс
3. Кръстникът
spedey
30 Dec 2006, 11:38 PM
1. Star Wars
2. Harry Potter
3. Indiana Jones
Гласувам за Star Wars..
w0lf
30 Dec 2006, 11:56 PM
Моята 3ка е малко по различна от някой тук, но всеки си има вкусове
¹ -
Кръстника - за мен най-силния филм от тази анкета.
² -
Смъртоносно оръжие - много добра екшън - комедия.
³ -
Ченгето от Бевърли Хилс - също много добра екшън - комедия
Вярвам, че ви стана ясно какви жанрове обичам, другите филми не коментирам, гледал съм ги всички, но не са ми оставили никакви спомени.
ivajlap
31 Dec 2006, 12:02 AM
Сетих се за "Пришълеца" и "Хищника", които
може да се обединят, като се добави и AVP.
Да не забравяме и horror поредиците,
начело с "Петък, 13ти" & Хелрейзър.
Victor_VM
31 Dec 2006, 12:05 AM
Цитат(booker @ 30 Dec 2006, 11:10 PM)
А "Извънземното" не е поредица, Victor_VM

!
А какво е тогава?
Alien (1979)
Aliens (1986)
Alien³ (1992)
Edit: А, сори сега видях, че Пришълецът се превеждаше тоя....
dikito
31 Dec 2006, 12:09 AM
Опа, обърках бутон. Извинявам се.
Само не виждам в анетата моите любими Американски Пай и Карибски Пирати...за Star Wars става
Victor_VM
31 Dec 2006, 12:13 AM
Цитат(dikito @ 31 Dec 2006, 12:09 AM)
Само не виждам в анетата моите любими Американски Пай и Карибски Пирати...за Star Wars става

Карибски пирати и по-горе споменатия Хари Потър не съм ги сложил, защото все още не са направени всички филми... Нямам нищо против Американски пай, но някак си не си го представям заедно с изброените филми, а и честно казано въобще не се сетих за него...
RQ: Ще съм благодарен, ако някой модератор оправи в анкетата "Извънземното" на "Пришълецът".
SeeKNDestroY
31 Dec 2006, 12:16 AM
A бе.. то не може да се сложи всичко... има и друг поредици... истината е.. че само трите: Междузвездни войни, Властелинът на пръстените и Кръстникът могат да спорят.. (а и са единствените, които се сравняват най-често)
Insaneboy
31 Dec 2006, 12:27 AM
Цитат(SeeKNDestroY @ 31 Dec 2006, 12:16 AM)
A бе.. то не може да се сложи всичко... има и друг поредици... истината е.. че само трите: Междузвездни войни, Властелинът на пръстените и Кръстникът могат да спорят.. (а и са единствените, които се сравняват най-често)
И аз така мисля и понеже си падам повече по фантастики и sci fi моята класация е:
1. Star Wars
2. LOTR
3. The Godfather
Като SW и LOTR са по скоро на първо, а Кръстникът на второ
mirror
31 Dec 2006, 12:28 AM
StarWars
LOTR
Indy
nik_242
31 Dec 2006, 12:39 AM
Бонд,Джеймс Бонд

Мисля,че това е най-добрата поредица.
Каквото и да си говорм.... вече 45 години
booker
31 Dec 2006, 12:55 AM
Цитат(nik_242 @ 31 Dec 2006, 01:39 AM)
Бонд,Джеймс Бонд

Мисля,че това е най-добрата поредица.
Каквото и да си говорм.... вече 45 години

Най-дългата не значи, че е най-добрата! Това, че например, "Дързост и красота" е 5000-6000 епизода, не го прави най-добрия сериал, нали? Просто всичко тук опира до политика. Защото какъв е Бонд - Crown Agent, right!
JediTrainer
31 Dec 2006, 12:59 AM
Определено за мен най-великата филмова поредица е само една - "Междузвездни Войни" :starwars:
nik_242
31 Dec 2006, 01:29 AM
Най-дългата не значи, че е най-добрата!.............
Разбира се,че не значи

.Просто това е моето мнение.А и тръпката от Бонд за мен е несравнима....пък бил той и агент на Короната
LogicSoul
31 Dec 2006, 02:06 AM
За мен, Властелинът е нещо незабравимо...
DENYTO
31 Dec 2006, 09:54 AM
Star Wars :punk: :starwars:
cheffo
31 Dec 2006, 10:44 AM
1. Пришълецът и компания...
2. Умирай трудно
3. Мисията невъзможна
4. Терминатор
5. Джурасик парк
MaSTeRMinD
31 Dec 2006, 11:00 AM
Те всички изброени са така да се каже велики и е трудно човек да избере само една. Но да речем
1."Индиана Джоунс"
2."Междузвездни войни"
3. "Умирай трудно"
the_creator_pz
31 Dec 2006, 11:37 AM
За мен нещата са :
1. Кръстникът
2. Индиана Джоунс
3. Умирай Трудно
4. Смъртоносно Оръжие...
5. Джеймс Бонд
Но поредица според мен е различни филми с едни и същи герои непряко свързани един с друг, а Пластелина на Задръстените е една изморяващо дълга история разцепена на 3 части, докато Междузвездни Войни поне ги делят 20-ина години първите и вторите 3 части и там е малко по-различно.
Fittipaldi
31 Dec 2006, 01:57 PM
1. Star Wars
2. Индиана Джоунс
3. Умирай трудно
4. Смъртоносно оръжие
5. Шотландски боец (не сериала :59: )
The-Slugi
31 Dec 2006, 02:04 PM
Определено:
1. Ейлиън-а
2. Властелинът
3. Инди
Alt_CX
31 Dec 2006, 05:29 PM
"Междузвездни войни"
"Индиана Джоунс"
"Джурасик парк"
Гласувах за "Смъртоносно оръжие" по погрешка. Трябваше да гласувам за Друго, защото в момента съм на вълна Хари Потър, другите съм ги гледала по много много повече пъти... не че са ми писнали де, но...
E-Tle
31 Dec 2006, 05:43 PM
Естествено, че "Междузвездни войни" ! Номер едно са си !
nafets
1 Jan 2007, 01:31 AM
А къде остава "КОНАН"?
hikuk
1 Jan 2007, 05:45 AM
Всички от изброените ми харесват а поредицата Хари Потър не става много са зле тези дето правят филмите горките. Чел съм всички книги излезли до момента и просто няма място за сравнение докато при LOTR макар голяма част от съдържанието да не е включено филмите са доста по добри.
chezet
1 Jan 2007, 07:51 AM
Освен,че е най-добрата поредица,за мен най-велик филм за всички времена е
Индиана Джоунс.
Харесвам и Терминатор(без 3-та част),Умирай трудно,Ченгето от Бевърли Хилс,Смъртоностно оръжие и Междузвездни войни,но най-великият филм си остава Индиана Джоунс.
sM1Le
1 Jan 2007, 10:18 AM
LOTR of course
eddie
1 Jan 2007, 10:44 AM
"Междузвездни войни" направиха революция в жанра, а за ония години беше просто нещо нечувано и невиждано. Няма да забравя как в далечната 1985-а година, ако не ме лъже паметта, за първи път гледах "Нова надежда", и като се прибрах от киното часове след това не можех да осмисля какво точно съм гледал - нямаше нищо общо с филмите, излизали до момента. Това беше просто цяла нова вселена. След това съм гледал филма при почти всяка прожекция, когато го даваха.

Това е единственият филм (т.е. поредицата), за който в нашият малък град пред киното имаше огромна опашка още от 7.00 сутринта!!! - каквото и друго да са давали, билети можеха да се намерят дори след като филмът е почнал вечерта...
Второто място си поделят "Властелинът" и "Индиана Джоунс"...
zold
1 Jan 2007, 12:00 PM
за мен наи великитеостават
1.Индиана Джоунс
2.Междузвездни войни щ
3Ченгето от Бевърли Хилс
другите също са хубави но просто филми като тези няма да гледаш всеки ден За ЛОТР нз гледъл съм го 5-6 пъти и пак бих го гледал но тези са простоо класики като се има предвид не слагам на войните последните 3 които са общо взето безинтересни за мен
колев
1 Jan 2007, 07:03 PM
"Междузвезни воини" си остава ненадминат във всяко отношение за всички времена!
Просто няма кой да го измести от първото място
На второ място поставям поредицата "Индиана Джоунс"
prison break rocks
2 Jan 2007, 09:08 PM
"Кръстникът" и "Умирай трудно" са ми фаворитите от тук,но повечето филми включени в тази анкета са наистина хубави и е наистина трудно да се прецени
ivajlap
2 Jan 2007, 09:11 PM
Indi изостава на 3то място, я се стегнете.
isbotev
3 Jan 2007, 01:12 AM
За мен "Кръстникът" си остава най-добрата поредица. След това ... е трудно да поставя което и да е заглавие, но например:
2. "Междузвездни войни" - заради това, че постави нови измерения в киноиндустрията.
3. "Индиана Джоунс" - в него има до някъде образователен елемент.
4. "Боговете сигурно са полудели" - всеки път като го гледам се заливам от смях.

А иначе:
ето топ-250 за всички времена
Lucretia
3 Jan 2007, 04:20 PM
1.Индиана Джоунс
2.Междузвездни войни
samy
4 Jan 2007, 10:02 PM
Цитат(the_creator_pz @ 31 Dec 2006, 11:37 AM)
....
Но поредица според мен е различни филми с едни и същи герои непряко свързани един с друг, а Пластелина на Задръстените е една изморяващо дълга история разцепена на 3 части, докато Междузвездни Войни поне ги делят 20-ина години първите и вторите 3 части и там е малко по-различно.
Да и и аз още като видях темата се сетих за това Пластелина

наистина си е трилогия(което ще рече история в 3 части) а за Star Wars може да се каже че е 2 трилогий,но минава и за поредица.
Пича просто не си пада по фентъзито

,но пък и критиката му е градивна по отношение на времетраенето аз лично съм си превъртал само боините сцени и тук там по още нещо въпреки че книгите ги изядох с кориците за дни

,въпреки това като за качество на самите филми а не на историите:
1.Кръстникът
2.Индиана Джоунс
3.Властелинът на пръстените
bat_ranbo
5 Jan 2007, 12:22 AM
труден избор наистина...
аз пък ще сложа на първо място чичо арни с неговия Терминатор

2-ро за Индиана Джоунс
3-то - Звездните войни
sM1Le
5 Jan 2007, 10:22 AM
Ма вие пак се касметлии,защото вмомента точно,т.е след "Пластелинът

" няма нито една качествена трилогия която да си струва,докато едно време е имало къде,къде по-хубави. Незнам мисля,че по тая логика треа и Карибските пирати да са в класацията...Ако трябва да сме точни всичките филми в класацията са добри без Бонд(боза е за мене...),но всеки с мнението си...
pirocorp
7 Jan 2007, 08:01 PM
1."Междузвездни войни"
2."Индиана Джоунс" , "Властелинът на пръстените"
3."Терминатор" , "Матрицата" , "Джурасик парк"
E-Tle
7 Jan 2007, 08:25 PM
Като гледам във форума колко отворковци има... пък тук сме гласували само 143-ма души ! Явно се интересуват единствено от субтитри и нищо повече! Да препират преводачите и да флуудят форума с безмислени писания и фрази като " Кога ще има събс ?" !!!
Положението хич не е на добре !
emenceto
7 Jan 2007, 08:37 PM
One ring to rule them all
tancheto84
14 Jan 2008, 07:42 PM
Alpenglow
14 Jan 2008, 09:43 PM
От изброените, определено - Кръстникът.
Vincent_Hana
26 Jan 2008, 10:48 AM
От изброените определено гласувам така:
1.Смъртоносно оръжие
2.Индиана Джоунс
3.Междузвездни войни
4.Кръстника
5.Ченгето от Бевърли Хилс
...но мисля,че е пропусната една поредица,която определено трябва да е тук и да може да се гласува и за нея.Става въпрос за филма,който е оставил трайни отпечатъци в моята памет и съм го гледал около хиляда пъти.Той е "Завръщане в бъдещето"(Back to the Future)!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.