Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Supernatural
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
Страници: 1, 2
The-Slugi
Както виждам няма много фенове сериала. Но все пак какво мислите за сериала? Аз съм до 20-ти епизод на първи сезон , и страшно му се кефя. Запълва времето идеално biggrin.gif
ivajlap
Докато чета отзивите на американците оставам с впечатлението, че те, както и сценаристите се впечатляват повече от семейната драма, отколкото от свръхестествените сцени и фабула.
Даже в интервюто с Ерик Крипке той казва, че се стремят да не разхвърлят много сюжета с цел постепенно да изграждат образите на двамата братя, особено сега, след като баща им вече не е в сериала.
The-Slugi
Мене точно не "семейната" страна от сериала ми харесва, а самите същества и различните случай на който попадат братята. Напомнят ми за хубавите епизоди на Досиетата Х, дето отнаачало дават самия случай и след това Скъли и Мълдър разследват biggrin.gif
ivajlap
Заинтересувах се от заклинанията, които мълвят от време на време, но за съжаление не открих много в мрежата. Чудя се, дали са взети от стари ръкописи или са измислени. Има много апокрифни книги и документи по темата за свръхестественото, но така и не получих достатъчно информация.
tintobrass
сериала е много готин !
OFFFF
сериала си е суупер ама нещо 2 сезон куца ми се струва,1 беше къде-къде по интересен,но да се надяваме ,че ще стане по-интересно нататък
hag
Харесват ми цветовете. Така атмосферата е на нужното ниво. Както и в Бойната звезда. :holloween:
ivajlap
Най-свежото в сериала е уникалния саундтрак. Откакто вкараха в серията с Жътваря парчето на HIM - (Don't Fear) The Reaper, всеки път много се радвам на музиката в сериите. Ако този сезон пуснат малко Nightwish, Rhapsody & Dream Theater - примерно! - ще са врЪхта.

Ето какво е "минало" до сега:

1.Pilot
"Gasoline" by The Living Daylights
"What Cha Gonna Do" by Classic
"Speaking In Tongues" by Eagles Of Death Metal
"Ramblin' Man" by Allman Brothers Band
"Back In Black" by AC/DC
"Highway To Hell" by AC/DC
"My Cheatin' Ways" by Kid Gloves Music

2.Wendigo
"Hot Blooded" by Foreigner
"Down South Jukin" by Lynyrd Skynyrd
"Fly By Night" by Rush
"Out of My Hands" by Dave Matthews Band

3.Dead in The Water
"What A Way To Go" by Black Toast
"Round And Round" by Ratt
"Too Daze Gone" byBilly Squier
"Movin' On" by Bad Company

4.Phantom Traveler
"Paranoid" by Black Sabbath
"Working Man" by Rush

5.Bloody Mary
"Laugh, I Nearly Died" by The Rolling Stones
"Rock of Ages" by Def Leppard
"Sugar, We’re Going Down" by Fall Out Boy

6.Skin
"In-A-Gadda-Da-Vida" by Iron Butterfly
"Poison Whiskey" by Lynyrd Skynyrd
"Hey Man, Nice Shot" by Filter
"All Right Now" by Free

7.Hook Man
"Merry Go Round" by Split Habit
"Bang Your Head (Metal Health)" by Quiet Riot
"Noise" by Low Five
"At Rest" by APM
"Royal Bethlehem" by APM
"U Do 2 Me" by Paul Richards
"Peace Of Mind" by Boston

8.Bugs
Rock of Ages by Def Leppard
Rock You like a Hurricane by The Scorpions

9.Home

10.Asylum
Hey You by Bachman Turner Overdrive

11.Scarecrow
Bad Company by Bad Company
"Lodi" by Credence Clearwater Revival

12.Faith
"Don't Fear The Reaper" by Blue Oyster Cult's

13.Route 666
Walk Away by Joe Walsh and The James Gang
She Brings Me Love by Bad Company
Can’t Find my Way Home by Blind Faith

14.Nightmare
2 Plus by The Bob Seger System

15.The Benders
Rocky Mountain Way by Joe Walsh

16.Shadow
Pictures of Me by Vue
You Got Your Hooks In Me by Little Charlie and the Nightcats

17.Hell House
Blue Oyster Cult album "Burnin' For You"
Fire of Unknown Origin are by Blue Oyster Cult

18. Something Wicked
Road to Nowhere by Ozzie Osbourne
Rock Bottom by UFO

19.Provenance
Bad Time by Grand Funk Railroad
Night Time by Steve Carlson Band

20.Dead Man's Blood
Strange Face of Love by Tito and Tarantula
House is Rocking by Stevie Ray Vaughan

21.Salvation
Carry on my Wayward Son by Kansas

22.Devil's Trap
Bad Moon Rising by Creedence Clearwater Revival
Fight the Good Fight by Triumph
Turn to Stone by Joe Walsh

23.In My Time OF Dying
Stranglehold by Ted Nugent
Bad Moon Rising by Creedence Clearwater Revival

24.Everybody Loves A Clown
Time has Come Today by The Chambers Brothers
Shambala by 3 Dog Night
Do That to Me One More Time by Captain & Tenille

25.Bloodlust
Wheel in the Sky by Journey
Back in Black by AC/DC

26. Children shoudn't Play With Dead Things

27. Simon Said
Stonehenge by Spinal Tap
Can't Fight this Feeling by REO Speedwagon
Fell on Black Days by Soundgarden
The-Slugi
"Back In Black" by AC/DC
"Highway To Hell" by AC/DC
------------------
"Hot Blooded" by Foreigner
------------------
"Laugh, I Nearly Died" by The Rolling Stones
"Rock of Ages" by Def Leppard
------------------
Rock of Ages by Def Leppard
Rock You like a Hurricane by The Scorpions
------------------
Road to Nowhere by Ozzie Osbourne
Rock Bottom by UFO
--------------------

rock.gif

Просто музика е нечовешка !!!!

П.П Може би целия сезон ще го запомня със култувата реплика от 3тия епизод - "Zeppelin rulz " biggrin.gif Култува музика просто !!!
RoseRed
Относно 1 няма да се съглася с Ивайла, версията на Dont fear the reaper във филма не е точно в изпълнение на HIM в епизода е използвана оригиналната версия на песента.

Колкото до самия филм сюжетите са много добре подбрани както и развитието на семейните взаймоотношения, както Ивайла така и аз съм поизчела доста литература. Има само 1 епизод в който не съм много съгласна със сценаристите и това беше 1-ия с вампирите където противно на цялата история тръгнала естествено от Барм Стокър 1/2 ако не и 90% от начините известни за убиване на вампири са премахнати иначе като цяло сериала е номер 1. Гледам всяка серия с кеф.
ivajlap
RoseRed, да, парчето е в оригинал, но добре, че HIM са направили кавър, иначе не би ми направило впечатление. Доста групи са от времена, когато не съм била още родена.
Видях, че в аренабг е пуснат flac на Creedence Clearwater Revival - Chronicle (1976). Много от парчетата са използвани в сериала.
RoseRed
В интерес на истината и на мен точно за това ми направи впечатление парчето понеже си имам пълната дискография на HIM на компютъра и Dont fear the reaper ми е една от любимите песни само дето незнам мацката дето му приглася коя е smile.gif
redmoon
Цитат(RoseRed @ 22 Oct 2006, 04:50 AM)
Относно 1 няма да се съглася с Ивайла, версията на Dont fear the reaper във филма не е точно в изпълнение на HIM в епизода е използвана оригиналната версия на песента.

Колкото до самия филм сюжетите са много добре подбрани както и развитието на семейните взаймоотношения, както Ивайла така и аз съм поизчела доста литература. Има само 1 епизод в който не съм много съгласна със сценаристите и това беше 1-ия с вампирите където противно на цялата история тръгнала естествено от Барм Стокър 1/2 ако не и 90% от начините известни за убиване на вампири са премахнати иначе като цяло сериала е номер 1. Гледам всяка серия с кеф.
*

Сори ако изглеждам малко саркастичен, но...ти да си убивала вампири скоро че да знаеш "начините" ?smile.gif Не го приемай като заяждане плз smile.gif Просто си коментираме/говориме smile.gif
ivajlap
За начините да убиеш вампир винаги има повече от едно мнение.
В епизод 2х03 дори коментарите са, че има издънка при мъчението на Ленор - била се задъхвала и давила, пък вампирите не дишали.
gandalf69
малий, какви специалисти по вампирите имало по този свят, щом знаят че вампирите не дишали :lol2: . А за убийството на вампир- ами всички знаят, че най добрия начин е да го промушиш с кол в сърцето :moil: .Иначе сериала си е супер- мен ме кефи както линията със семейните отношения на семейство Уинчестър, така и отделните сюжети във всеки епизод :drunk: . А за музиката- просто нямам думи, авторите на сериала удрят право в целта :new_snipersmilie:
RoseRed
Сори ако изглеждам малко саркастичен, но...ти да си убивала вампири скоро че да знаеш "начините" ?smile.gif Не го приемай като заяждане плз smile.gif Просто си коментираме/говориме smile.gif
*

[/quote]

Сори, че изглеждам малко саркастична, но случайно да знаеш какво е Барм Стокър и от къде васъщност идва мита за вампирите ? Или моя грешка май не си "убивал" някоя и друга книжка та да разбереш.
Нищо лично само си коментирам
The-Slugi
Цитат(redmoon @ 22 Oct 2006, 12:54 PM)
Не го приемай като заяждане плз smile.gif
*

Това е все едно да кажеш - " Ти нищо не разбираш и не отбираш от нищо, ама не се обиждай и не го приемай като заяждане " laugh1.gif
RoseRed
Мда в интерес на истината така прозвуча още повече, че така нареченото свръхестесвено е мн. интересна тема за мен и съм изчела адски много неща относно това. И ако трябва да сме честни митът наречен вампир е творение на чичко Стокър и се зове Дракула от там начините за убиване се популюризират просто в Supernatural сценаристите го бяха модернизирали и направили малко по-сложно защото симпатичните братчета и лошия татко нямаше да имат никакъв проблем да им видят сметката и серията нямаше да има смисъл.

Пък преди младежа да се опитва да ми казва от какво разбирам и не да отиде в националната библиотека и да позагуби някой и друг час то не е и вредно.
redmoon
Цитат(RoseRed @ 22 Oct 2006, 11:54 PM)
Мда в интерес на истината така прозвуча още повече, че така нареченото свръхестесвено е мн. интересна тема за мен и съм изчела адски много неща относно това. И ако трябва да сме честни митът наречен вампир е творение на чичко Стокър и се зове Дракула от там начините за убиване се популюризират просто в Supernatural сценаристите го бяха модернизирали и направили малко по-сложно защото симпатичните братчета и лошия татко нямаше да имат никакъв проблем да им видят сметката и серията нямаше да има смисъл.

Пък преди младежа да се опитва да ми казва от какво разбирам и не да отиде в националната библиотека и да позагуби някой и друг час то не е и вредно.
*

Ех, мерси че ме изкара младеж biggrin.gif , уви, едва ли имаш 30+ че да ме гониш на годинки.
И, плз, не ме поучавай мене за "четиво". Това първо, и второ, нима ти вярваш на книжленца и романчета разни? Приемаш ги за чиста истина? ОМФГ както се вика. Утре ще ти изнамеря някоя книга в която пишат че "жените са едни зомбита без мозък"(моля да не се обижда никой, използвам просто ЕДИН пример), плз, искам да го приемеш за истина, защото явно НЕ различаваш реалността от измисления свят в различните писания rock.gif rock.gif rock.gif

И плз, не бъркай Барм с Брам,
ето ти малко четиво да се пообразоваш:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bram_Stoker
http://www.online-literature.com/stoker/
..относно таз личност.

ПС. Не го приемай като заяждане това сега, просто НЕ е уместо, и не мисля да го коментирам повече, има си ЛС, там може да си изливаш "мислите" относно моята личност без да се тормози излишно темата тука :59:
RoseRed
Ти започна първи със затормозяването на темата всеизвестно е от къде тръгва мита за вампирите аз просто споменах, че в сериалчето доста се отклоняват и го променят. Ако не ме лъже паметта ти си този който реши да се направи на герой и да се заяжда. Може да си 30+ но с репликата си "кога си убивала вампир за последно" ми прозвуча като 15+

Аз съм до тук с коментарите относно тебе. Хора които просто търсят причина да се заядат.
redmoon
RoseRed,
ще анализирам по-подробно тогаз.

Твойте реплики:
"Има само 1 епизод в който не съм много съгласна със сценаристите и това беше 1-ия с вампирите където противно на цялата история тръгнала естествено от Барм Стокър 1/2 ако не и 90% от начините известни за убиване на вампири са премахнати иначе като цяло сериала е номер 1."

Ок, ти приемаш че Стокър е "източника", ок...той е писател.
Режисьора е друг "източник", ок, всеки си интерпретира различните версии и представи за вампирите(дори първоизточника да е самия Стокър). Нали това е хубавато на книгите и филмите, че виждаме "различни" нещица(интерпретации) wink.gif
Следователно аз затова те запитах тоз въпрос, не целящ разбира се заяждане.

ПС. Ако трябва да се придържаме стриктно към книгите, то тогаз няма да ни е интересно много много.... :lol2:
ПС1. Предлагам примирие, няма смисъл да "спорим" и да се "караме" smile.gif
ПС2. А сега лека нощ, и...нека "силата" е с вас :ph34r:
prison break rocks
Малко инфо за новия 5-ти епизод.Незнам дали информацията е 100% достоверно,но гледах че предишния епизод е 100% еднакъв с подобно написано цяла седмица пресд това.

Виденията на Сам довеждат момчетата при Анди, още един "избран". Дийн става жертва на способностите на Анди и по този начин позволява на Сам, който не може да бъде засегнат, да чуе най-страшните страхове на брат си. Осъзнавайки нещата които е чул, Сам моли Дийн да ги остави с Анди те да спасят Трейси, станала жертва на брата близнак на Анди. Уебър има много по-голям контрол над способностите си за разлика от Сам и Анди, способности които обричат Дийн на смърт. Сам разбира, че преди 22 год. и това семейство е било посетено от Демона, което го кара да се запита дали в даден момент няма и самият той да стане зъл.
RoseRed
prison break е човек ти направо избиваш рибата ти ако не кажеш какво става няма да си ти. Ако не се лъжа и за един друг сериал така направи хората не бяха гледали а ти изтърва какво ще стане. Ще излезе 5 епизод, ще видим само не ни разказвай дори и в общи линии, че се губи смисъла така
The-Slugi
ivajlap, кажи коя е песента от 3-ти епизод - още на историята от начало, че не мога да се сета (пък и потърсих ама нещо не намерих) Полудях като я чух, велика песен е !!! :shout2:

P.P Естествен, че е тя Wheel in the Sky by Journey

w00t.gif w00t.gif
ivajlap
Не е ли една от двете в списъка?
hag
Ивайла, благодарско за субтитрите! :clap:

Ако някой ми го подари туй чудо, ще ида най-накрая да се науча да шофирам. tongue.gif
The-Slugi
Да, колата е най-важният персонаж от сериала !
ivajlap
Направо ми се иска и с мен да се отнасят като с колата!
Скъпа, миличка, основен ремонт!, лъскане, подържане....
ivajlap
Шеста серия е върха! Няма да издавам какво става,
но превода много ме радва - пълно е с лафове, шеги и закачки.
The-Slugi
Цитат(ivajlap @ 4 Nov 2006, 06:53 PM)
Шеста серия е върха! Няма да издавам какво става,
но превода много ме радва - пълно е с лафове, шеги и закачки.
*

Като написа това и ми се догледа biggrin.gif Субтитрите горе долу някакъв срок за да знам дали да изчакам ден два и да гледам със субтитри или да сядам ей сега tongue.gif
RoseRed
Мммм съгласна съм със Ивайла относно тва да съм на мястото на колата но само ако Дженсен smile.gif прави ремонта
The-Slugi
Наистина, много готина серия. Благодарности на Ивайла за суб-овете !
RoseRed
Ако на някой му е направил впечатление песента която Диин пусна в колата

Foreigner - Cold as ice
OFFFF
хахаха да,много смешно беше
The-Slugi
Цитат(RoseRed @ 5 Nov 2006, 05:10 PM)
Ако на някой му е направил впечатление песента която Диин пусна в колата

Foreigner - Cold as ice
*

Как няма да ми направи впечатление тая култова песен tongue.gif
ivajlap
На мен ми прави впечатление, че всички песни са избрани в духа на сериала - текстовете са тематични и стила им е от 70-80те години.
И като сте толкова впечатлителни, каква е мелодията в телефона на Дийн?
The-Slugi
Цитат(ivajlap @ 5 Nov 2006, 07:31 PM)
И като сте толкова впечатлителни, каква е мелодията в телефона на Дийн?
*

Това бях забравил да преслушам пак и серията е в небитието вече.Тъй, че не знам dry.gif
RoseRed
Сега ще ме накараш да пусна епизода наново blink.gif

Без глас трудно sad.gif
hag
Ивайла, благодарско за субтитрите на 6-ти епизод. Току-що го гледах.
Их, тоя Дийн, значиии! biggrin.gif
ivajlap
Какво за него? Аз очаквах да е по-мъжествен с Джо.
hag
Тъй е по-добре. Мъжествен, ама респектиран. От майката! :devil:
Момата вероятно ще им прости, ще им стане "партньорка" и знае ли човек, може момъкът да преодолее страховете. tongue.gif
ivajlap
Аз тъкмо се зарадвах, че разнообразяват със свежи лица - Джо и Аш, пък разтуриха работата.
Но празнината от таткото все трябва да я запълнят.
RoseRed
Абе Дийн си е добре и без мацки smile.gif иначе Джо реагира твърде остро те даже нямаха идея за случая...
ivajlap
С този кадър ме "разбиха".
RoseRed
blink.gif
ivajlap
опа, това е от новата серия - докато си пише рапорта, нещо става с екрана и полицайката натиска Ctrl-Alt-Del. Чудя се каква и е ОС-а и приложението с IP адрес и Network след него!?!?!?!
RoseRed
Ааааа на мене така или иначе това ми е мъгла XP-то ми не е реинстал почти 2 години щото незнам как smile.gif иначе нямам търпение сериалчето е наистина готино и динамично досега всеки на който съм казала за него го гледа с кеф. Даже един приятел от чужбина го дръпна и на всяка серия поне по 5 пъти ми спамва МСН казвайки колко готин е филма smile.gif
RoseRed
Добре сега в този последния епизод Дийн си продаде душата или на мен така ми се струва ?
ivajlap
Мисля, че не. Номера беше да спасят Еван. Демонът сам каза "Пусни го" и съответно Дийн се съгласи да пусне него. Изкушението бе да продаде душата си за да върне баща си, което не стана, макар, че много му се иска!
RoseRed
Дано, че тая целувка дето демона лепна на Дийн и накрая Сам като го попита съвсем ме объркаха sad.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.