Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ДЕКЛАРАЦИЯ - ПРОЧЕТЕНИ ПРАВИЛА!
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
СашоТ
Честно си признавам, че се поколебах, преди да започна тази тема. Защото самият аз съм силно раздвоен в оценката си за опита на модератори и админи да наложат някакви правила, рамки и ред във форума. Че ред трябва да има - трябва, иначе настъпва анархия. И то преди всичко и най-вече в "заявки", защото това е най-ползвания и най-динамичен раздел. Но дали трябва отведнъж да се започне с безогледно триене и заключване на теми, понеже една запетайка не била на мястото си. Дали не трябваше да се даде някакъв срок, някакъв преходен период, в който хората да свикнат с "новия ред". Дали модераторите, налагайки го строго и безкомпромисно не прекаляват в упражняваненето на правата си? Сещам се за един цитат от дълбоко отречения вече, но все още понякога актуален В.И. Ленин, чиито трудове навремето ни караха да изучаваме. "Другарят Сталин е концентрирал прекалено много власт в ръцете си и аз не съм сигурен, че той ще съумее достатъчно внимателно да се разпореди с нея". Пророчески думи, както се оказало по-късно. Не се ли случва и сега нещо подобно, в различни мащаби и измерения? Защото това все пак е интернет, а интернет е синоним на свобода ( не слободия, разбира се ). Чисто статистически, от няколко дни, след като са въведени новите правила, количеството на заявките е намаляло драстично - за последните 72 часа са десетина, нещо нечувано и невиждано в този раздел. Причината е не само, че масово се трият заявки, написани в разрез на правилата, но и защото предполагам има известно отдръпване от страна на заявяващите. В една заключена тема ясно прозвуча обидения тон на автора и.
А от това губим всички ние, защото заявка се прави от един, а после от нейните резултати евентуално се възползват всички.
Сигурно и това ще се уталожи и нещата ще си влязат в нормалното русло, хората малко по-малко ще свикнат да се съобразяват с правилата и всичко ще е наред...Целта е правилна и верна, но дали начинът за постигането и е най-подходящия и елегантния? Според мен - не съвсем. Подходът с подписването чрез "тенк ю"... Признавам, че е оригинален, ефективен, но е малко... обиден, нещо като подписване в отделение на милицията от принудително изселен - сравнението е силно преувеличено, разбира се, но общи черти има.
И още нещо...Не напразно изкопирах заглавието. На мен лично то ми прозвуча като: "ДЕКЛАРАЦИЯ - ПРОЧЕТЕНИ ПРАВА!" и си се представих с белезници на ръцете и сведена глава слушащ леден глас, който ми декламира: "Имате право да мълчите, имате право да говорите, всяка Ваша дума...". А уж обитаваме свободен свят.
Insaneboy
Ами беше им правено отстъпки не веднъж и не два пъти и тази декларация беше следващото логично действие. Лично мое мнение е че този раздел едва ли се ползва толкова от преводачите (лично аз нито веднъж не съм отишъл да потърся какво да превеждам в този раздел), но пък ако го нямаше това значи масово искане по другите раздели, но вероятно има и някои хора, които го ползват, а да отидеш и да видиш 500 теми за един и същи филм, който не те привлича и който не искаш да превеждаш и да трябва да минеш десетина страници само, за да стигнеш до другата заявка за филм някак си не върви.
-= F o z z y =-
Прости разсеяността ми, но не разбрах какво предлагаш.
Изобщо, предлагаш ли нещо или просто политиканстваш? :20:
СашоТ
Цитат(-= F o z z y =- @ 27 Sep 2006, 05:25 PM)
Прости разсеяността ми, но не разбрах какво предлагаш.
Изобщо, предлагаш ли нещо или просто политиканстваш? :20:
*

"Но дали трябва отведнъж да се започне с безогледно триене и заключване на теми, понеже една запетайка не била на мястото си. Дали не трябваше да се даде някакъв срок, някакъв преходен период, в който хората да свикнат с "новия ред". Дали модераторите, налагайки го строго и безкомпромисно не прекаляват в упражняваненето на правата си?"

Това трябваше да прозвучи като предложение, ако не съм успял да го формулирам достатъчно ясно, съжалявам - толкова си мога.

Но все пак ще опитам отново:

Да се даде някакъв разумен срок - 20,30...40 дни в които "новият ред" да не се налага с максималната му строгост, а да се правят компромиси за дребни несъответствия - липса на "RQ" например и в който да не важи обидната, поне на този етап, според мен мярка "темите на неподписалите се - вън".

И дори и след този срок модераторите да не се превръщат в безкомпромисни якобинци-екзекутори, под знамето на Правилата, т.е. да се опитват поне да проявяват избирателност, при опериране с разящия си меч. Например, какво пречеше в темата, за която неявно визирах, че съм видял обида от страна на постващия, да се отговори с линк към субтитрите, а не с:
"http://subsunacs.net/search.php
Toва да ти е познато?
К'во толкова.smile.gif"

Знам, че на всички модератори им е писнало, да показват очевидни за тях неща на неосведомени, невнимателни, разсеяни и т.н. посетители на форума, но нека не забравят, че срещу тях стоят хора, с всички присъщи на хората слабости и пороци. А незнанието не е и порок. Очевидното за посветения е тъмна Индия за незнаещия и мисията на знаещия е да създава себеподобни. Модераторът, администраторът, както и всеки ръководител, има делегирани права преди всичко за да може да изпълнява задълженията си и рестриктивната им част е крайно средство. Царските корони, както е известно, са тежки, но затова са корони.
Така мисля аз.
didodido
Няма произведение на 7-мото изкуство, за което да не трябват субтитри на нашенски език. Няма такова дживотну тъп филм. За едни е тъп, за други екстравагантен, за трети новаторски. За всеки филм си трябват субтитри.

Ще се изразя така, клоаката на сайта е този раздел. Куцо, кьораво и сакато се регва тук само и само да си пусне заявката. С което си дело смята, че вече е свършил достатъчно много работа и сме му изгубили достатъчно много време и трябва някой тутакси да се отзове. "Ариии ве, няма ли желаещи", "Филмъ кърти мифки", "И аз искам за този фиум", "Баси от кога ги чакам"...

За тези години изградихме сайт, с който да се гордеем. Всички ние - преводачите. Дори и непрофесионалисти, но се радваме да сме тук. Да ни е приятно. Нашата си градинка да е чистичка и спретната.
Единственото, пак повтарям - ЕДИНСТВЕНОТО, което сайта изисква, е да се спазват правилата. Нищо повече. Нито 2 лв. или 5 лв. за СМС, ни дарения или кръвен данък.

Или когато си плащат потребителите се чувстват обидени?
О, моля те, боготворят тези, на които им пълнят джоба и си кротуват.

Какво толкова е станало? Навсякъде, където и да отидеш да се регистрираш, ти декларираш, че си се запознал с правилата и ще ги спазваш.

Ако теб те стимулира една заявка в стил "Тарсиа- Ари ве ко стаа с тоя фиум ся го тегла що ниама още суптитриии?", надали някой друг му действа така.
Аз по-скоро се бих запитал: Какво правя аз в този сайт? Да съм 13 годишен безцелен идиот - не съм.
Ако ще се иска нещо даром, то нека и потребителя да си направи усилието да го представи както трябва.
Приемай го и като безплатно обучение за житието и битието на днешния тийнейджър. "За да получиш - трябва да дадеш"

А да научиш на нещо сегашната младеж - БЕЗЦЕННО Е.

Май се отнесох малко, не е присъщо за мен...

tongue.gif
Zaza14
СашоТ,

Тия правила сигурно ги има откакто съществува форумът и "хората малко по-малко не са свикнали да се съобразяват с правилата и не всичко е наред..."
Огромна част от заявките от типа:
"Аре бе, що не превеждате тоя филм."
"До колкото разбрах филма не е кои знае кво, но е качен от около месец и все още няма субтитри... "
"Molia vi, daite nai-nakraia subtitri za tozi film. "
звучат сякаш някой персонално им е длъжен за нещо на заявителите и от тях лъха усещане, че преводачът не е човек, а обслужващ персонал на някого, на когото му е скимнало да изгледа някой филм.
Ти лично на колко такива заявки си отговорил?

Мен ме дразни войнстващата простотия, която е решила, че интернет пространството е чудесно поле за личната й изява.
chezet
Абе и аз като на всяка манджа мирудия да се изкажа.
Въпреки че почти винаги съм вземал позицията на потребителите(какъвто съм и аз) срещу всякаква да я наречем "власт"(администратори,модератори и т.н) във всякакъв тип сайтове,тук стоя изцяло зад властимащите.
Това че някой си не си е направил труда да прочете правилата,защото те точно това правят,не ги оправдава.
Колкото до раздел "заявки" отдавна съм се отказал да пиша там.Първо както се каза няма нужда всички знаем кои филми излизат и не е нужно да се напомня постоянно,това само дразни.
Второ -ами погледни безобразието и глупостите които се пишат там.Дори аз се отвратих от постоянните хленчания "искам суб."
Ако не сте забелязали преводачите са доста по-малко от нас лентяите и неможе да смогват на всякакви прищeвки,а и не са длъжни.
Аз много исках субтитри за един филм и като видях,че просто не е на "дневен ред",реших и го преведох и направих субтитри(с което много се гордея).Естествено ползвах преводачка понеже английският ми е хм....е не е чак толкова зле,но непретендирам че го владея.
Та мисълта ми е има програми за превеждане и вместо да се хленчи,да се направят малко усилия.

П.П. Извинявам се за малкото отклонение,но вече и аз се дразня от мърморковци.
hag
Цитат(didodido @ 27 Sep 2006, 06:52 PM)
Приемай го и като безплатно обучение за житието и битието на днешния тийнейджър. "За да получиш - трябва да дадеш"

А да научиш на нещо сегашната младеж - БЕЗЦЕННО Е.
*

Е те това е истината... clapping.gif Мотото на всеки, който се опитва да бъде полезен тук, и удовлетвореността, когато разбере, че е бил такъв (полезен де). smile.gif

Освен това мислЪ, че тоталитаризмЪ ще оправи България. rock.gif

Наздраве и само Левски! :cheers: biggrin.gif Хлъц... !
СашоТ
Ето и още едно предложение: на първо време, в рамките на "преходния период" заявките, несъответстващи на Реда, разбира се без фрапиращите случаи, да не се трият, а в тях модераторът, ДОБРОНАМЕРЕНО и елегантно да посочва с какво са били нарушени Правилата. Без заплахи, без сарказъм. Така не само авторът на темата, но и всеки, който я чете, ще разбере как не трябва да се постъпва. А защо не и по принцип да се оставят една-две такива завки-нарушители, придружени от съответните коментари, за да виждат хората как и защо НЕ БИВА да се прави. По подобие на това как понякога се посочва в темата за баннатите от форума кой и за какво е бил наказан.

Представете си следната ситуация: шофирате и извършвате (може и неволно) някакво дребно нарушение. Превишавате скоростта с 3 км/ч, на празно кръстовище правите десен завой, давайки мигач малко по-късно от изискуемото от правилника, спирате за минутка на непозволено място, без това да попречи никому. Каква реакция на органите на реда би била по-добра и по-действена? За Вас в случая, за Вас по принцип и за всички останали.
1.Полицаят идва, грубо и безцеремонно Ви пише акт за 300 лева с отнемане на N точки, обяснявайки Ви безапелационно-строго какъв "Обществен враг номер 1" сте.
2.Полицаят Ви обяснява любезно и добронамерено, че извършвате нарушение, пояснявайки какво е то и че макар в конкретната ситуация то да не е предизвикало някакви вредни последици, в друга ситуация не би било така. И че по принцип така не бива да се прави, след което с усмивка Ви пуска да си отидете без да ви глобява и наказва?

Ситуация две, свързана пряко със сайта и форума. Човек за пръв път попада тук, разглежда, харесва му и решава да напише нещо в заявки. Пропуснал е по една или друга причина да се запознае с Правилата и с нещичко ги нарушава. Безкомпромисният модератор изтрива темата му. Човекът евентуално повтаря темата си и тя пак бива изтрита. Сега си отговорете сами и честно, Вие на негово място бихте ли се върнали на такова място, където с вас са се отнесли безкомпромисно грубо и недобронамерено?
А ако в раздела фигурират няколко заявки, които модераторът не е изтрил, а любезно е посочил на автора какво в тях не е наред? Човекът ще ги е прочел и ще знае, нали?

По отговорите, които прочетох съдя, че съм бил неправилно изтълкуван, за което естествено вината си е моя - не съм успял достатъчно добре да формулирам тезата си.
И така: НЕ СЪМ ПРОТИВ РЕДА И ПРАВИЛАТА, НЕ СЪМ ЗА АНАРХИЯТА И СЛОБОДИЯТА. АЗ СЪМ ПРОТИВ КРАЙНОСТИТЕ В НАЛАГАНЕТО НА РЕД, ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБАТА С ВЛАСТ ВЪВ ВСИЧКИТЕ И ПРОЯВИ И ОСОБЕНО ПРОТИВ ПРЕДПОСТАВКИТЕ, ВОДЕЩИ ДО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОДОБНА ЗЛОУПОТРЕБА. Защото, освен всичко друго, властта е много особена материя и всеки, който по един или друг начин се докосне до нея бива изкушен да я ползва. В своя угода и против всички останали. Това е природен закон, инстинкт за самоналагане и самоутвърждаване, пък ако щете и за самосъхранение и на него човек трудно се противопоставя. Аргументът "...ние избираме и овластяваме само най-достойните и най-качествените хора, те няма да злоупотребят..." е опровергаван многократно от историята. Почти всяка една тирания е започвала с лозунги за ред и правила в името на всеобщото добруване и почти всеки един тиран е бил първоначално от редовете на най-честните, достойни и качествени хора.

Ако искате това тук да се превърне в частен клуб и форум на ограничена група преводачи на филми в България - моля. Ако искате капсулирането на участниците във форума - да. В такъв случай дори Правилата трябва да се ожесточат драстично. Но тогава форумът, а и самият сайт не трябва да са със статут на обществени и широкодостъпни.
Ако са обществени те трябва да са демократични и истински отворени към всички. Защото, уви, демокрацията е много лошо нещо, но за съжаление няма измислено нищо по-добро. Няма нужда да назовавам поименно автора на тази мъдрост, нали?

Да, всеки, който превежда и публикува тук го прави безплатно, безкористно, ей така, за идеята, отчасти за собствено удоволствие, но преди всичко за другите. Но съгласете се, че едно от предизвикателствата за преводачите са именно темите в "Заявки". Замрат ли заявките, неминуемо ще замрат и преводите. Освен всичко друго и заради това, че там, прикрепен към заявката, често се появява суровия материал за превод. А ако се изпадне в крайности в безкомпромисната "война" с "нарушителите", тези заявки наистина ще замрат.

За да не бъда голословен в твърденията си ще си позволя да попитам защо беше изтрита темата на boystaikov преди два дни? Какво толкова, не допускащо компромис, имаше в нея? А тя беше интересна, макар сигурно по нещо да не е отговаряла на Правилата. Моята прогноза е че той няма да я повтори "във вид удобен за логаритмуване". Кой прочел - прочел. Просто човекът е обиден. Дано съм лош пророк. Не съм му адвокат, познавам го само и единствено по това, което пише в този форум. Но това, което е писал до сега, е било полезно... поне за мен. И ще е жалко ако спре да го прави. Убеден съм, че групата на обидените далеч не се изчерпва само с него. А от това губим всички.
didodido
СашоТ, ти или не четеш или не искаш да четеш. От две години практиката беше да се прилага надпис с линк "ПРОЧЕТИ ПРАВИЛАТА", дори сега, ако върнеш назад из рикуестите ще намериш такива заключени теми.
Ефект - 0.0
Да взема да ти покажа ПМ-ите от потребителите със заключени теми?
Повярвай ми, ще научиш мкного нови псувни. И досега да съм бил, разкъсан, нае*ан, потрошен и т.н.т.

Както разбра от по-горе написаното - преводачите не губят по никакъв начин от заявките. Особено са им интересни тези 99% от тях с "Уууу, йеее, аре"
Искаш да има шансове? Имат. 7 дни за размисъл, после 14 дни. Какво повече?

И последно, ти за тези 5 месеца в този форум не осъзна ли, че не се намираш в обикновен сайт и форум?

Тук ще се спазват правилата! Това е!

малко офф.
http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=17659
Това така ли да седи? Преведен? Непреведен? Линк?
Все пак не сме медиуми.
СашоТ
Аз съм написал нещата така, както аз ги виждам. От собствената си камбанария, със собствените си очи. Нямам претенции да съм обществен трибун и да говоря от името на всички. Изказвам своето мнение с надеждата да бъда полезен, а дали и до колко се получава е друг въпрос. Нали за това са дискусиите?

Офф - офф.
Не ставаше дума за тази тема на Стайков, но няма значение.
-= F o z z y =-
Съгласен съм с дедо Дидо! :14:
dosh
Хайде и аз да изкажа скъпоценното си мнение... smile.gif
Ще цитирам само две реплики от българския сериал "Дунав мост" (ужасна игра на актьорите, но хубави прозрения за манталитета на българите).

1. Всички проблеми в България идват не от крадливите политици, не от съсипаната икономика, не от инфлацията, и не от мизерията, а от липса на възпитание вкъщи. От откровената простащина. Така че изобщо не ме учудват "Ареее веее, откаде моа да си изтегла Козия Рок уааа?" или нещо подобно. Така ги учат вкъщи и те толкова могат. И не мисля, че който и да било модератор, освен родителя вкъщи, може да промени нещо в това възпитание.

2. По какво се познавали българите в Тел Авив? Ами по това, че когато седнат на една маса и никой никого не слуша и всеки си говори неговото.

Така че колкото и да си говорите тук, резултатът ще е "абсолютна нула".
Squiffy
Логорея? Или просто спамиш, 'щото си нямаш работа?

Цитат(СашоТ @ 28 Sep 2006, 08:31 AM)
Безкомпромисният модератор изтрива темата му. Човекът евентуално повтаря темата си и тя пак бива изтрита. Сега си отговорете сами и честно, Вие на негово място бихте ли се върнали на такова място, където с вас са се отнесли безкомпромисно грубо и недобронамерено?

Заявка от рода на: "Аре уеее, що няма субс?", аз лично бих наградил с :banana: !

Цитат
А ако в раздела фигурират няколко заявки, които модераторът не е изтрил, а любезно е посочил на автора какво в тях не е наред? Човекът ще ги е прочел и ще знае, нали?
Нямат си друга работа модераторите, ами ще седят по цял ден (любезно) да наливат акъл в главата
на една камара малоумници... :noway:

Цитат
Защото, освен всичко друго, властта е много особена материя и всеки, който по един или друг начин се докосне до нея бива изкушен да я ползва. В своя угода и против всички останали. Това е природен закон, инстинкт за самоналагане и самоутвърждаване, пък ако щете и за самосъхранение и на него човек трудно се противопоставя.

Аргументът "...ние избираме и овластяваме само най-достойните и най-качествените хора, те няма да злоупотребят..." е опровергаван многократно от историята. Почти всяка една тирания е започвала с лозунги за ред и правила в името на всеобщото добруване и почти всеки един тиран е бил първоначално от редовете на най-честните, достойни и качествени хора.

Ибааа... :13: Дисидент в интернет форум!!!

Цитат
Но съгласете се, че едно от предизвикателствата за преводачите са именно темите в "Заявки". Замрат ли заявките, неминуемо ще замрат и преводите.

rofl.gif Тлъста еваларка ти бичим копеуе, ебаси!
-= F o z z y =-
Цитат(dosh @ 28 Sep 2006, 11:02 AM)
Така че колкото и да си говорите тук, резултатът ще е "абсолютна нула".
*
За резултатът от говоренето съм съгласен.
Но не и от незабавните и ефективни мерки! :aggressive:
Babilon
Цитат(СашоТ @ 28 Sep 2006, 09:31 AM)
Ето и още едно предложение: на първо време, в рамките на "преходния период" заявките, несъответстващи на Реда, разбира се без фрапиращите случаи, да не се трият, а в тях модераторът, ДОБРОНАМЕРЕНО и елегантно да посочва с какво са били нарушени Правилата. Без заплахи, без сарказъм. Така не само авторът на темата, но и всеки, който я чете, ще разбере как не трябва да се постъпва. А защо не и по принцип да се оставят една-две такива завки-нарушители, придружени от съответните коментари, за да виждат хората как и защо НЕ БИВА да се прави. По подобие на това как понякога се посочва в темата за баннатите от форума кой и за какво е бил наказан.
*

Приеми, че "преходният период" е бил целият този период до въвеждане на Новите правила. wink.gif
Абсурд е някой да се поучи от грешно зададена тема, просто защото 80% от тези, които правят заявки, изобщо не си правят труда да погледнат дали вече няма такава заявка, камо ли да се вгледат в нечия грешка wink.gif Както каза didodido, една голяма част от пускащите заявки се регистрират във форума с една единствена цел - да пуснат конкретна заявка! При регистрацията си те са се съгласили с правилата, следователно неспазването им си е лично техен проблем. Мързи ги да прочетат тези правила, а ти очакваш да изчетат темите, за да не допускат грешки, така ли? rolleyes.gif

Но съгласете се, че едно от предизвикателствата за преводачите са именно темите в "Заявки". Замрат ли заявките, неминуемо ще замрат и преводите.
*

Значи, по абсурдо нещо от това не съм чувал... rolleyes.gif Никой от преводачите не гледа заявките, повярвай ми. Аз, например, превеждам неща, които на мен ми харесват, защото за да преведа филм, то той трябва да ме е "дръпнал"... Не го правим с комерсиална цел, така че компромис с предпочитанията си няма да допуснем. Единствената причина да има раздел "Заявки" е да не се пълнят останалите раздели с "талаш". Но дори и този раздел не им е достатъчен на някой хора... За съжаление съм ги изтрил, но какви абсурдни имейли съм получавал, като заявки за превод...
Последният беше нещо от сорта: Можеш ли да преведеш ТОЗИ филм? (имаше прикачени субтитри) Субтитрите не са за моят релийз, но поне ще ти свършат някаква работа".... Край. Без линк към филма, без нищо друго...
Та, трябва ли да са толкова сурови модераторите...? Мисля, че да!
dosh
Аз обаче гледам заявките понякога... smile.gif Дотолкова, доколкото ако видя някой филм (който и без това съм си набелязал за превод), да кажа на "заявяващия", че скоро ще го преведа. Или пък ако има хубава заявка, в която пише жанра на филма, може и да го подхвана. Защото си падам по определени жанрове.
Така че съм съгласен с "крутите" мерки на модераторите по две причини:

1. Може би все още има хора, които могат да разберат, че ако напишат инфо за филма, дадат линк за теглене и т.н., има по-голям шанс някой да се хване. Боя се обаче, че такива хора са много малко. Повечето са наистина невменяеми.

2. Мисля, че след прилагането на такива мерки ще има и отлив от псевдопреводачи, които като видят хиляда заявки за някой нов филм, се хващат да правят тъпоумно-слабоумно-олигофренски превод, само за да им кажи някой тенкс. Мама не ги хвали достатъчно вкъщи, та търсят някой да ги похвали и да се почувстват значими.
koksan
Цитат(Babilon @ 28 Sep 2006, 11:25 AM)
*

Приеми, че "преходният период" е бил целият този период до въвеждане на Новите правила. wink.gif
Абсурд е някой да се поучи от грешно зададена тема, просто защото 80% от тези, които правят заявки, изобщо не си правят труда да погледнат дали вече няма такава заявка, камо ли да се вгледат в нечия грешка wink.gif Както каза didodido, една голяма част от пускащите заявки се регистрират във форума с една единствена цел - да пуснат конкретна заявка! При регистрацията си те са се съгласили с правилата, следователно неспазването им си е лично техен проблем. Мързи ги да прочетат тези правила, а ти очакваш да изчетат темите, за да не допускат грешки, така ли? rolleyes.gif

*

Значи, по абсурдо нещо от това не съм чувал... rolleyes.gif Никой от преводачите не гледа заявките, повярвай ми. Аз, например, превеждам неща, които на мен ми харесват, защото за да преведа филм, то той трябва да ме е "дръпнал"... Не го правим с комерсиална цел, така че компромис с предпочитанията си няма да допуснем. Единствената причина да има раздел "Заявки" е да не се пълнят останалите раздели с "талаш". Но дори и този раздел не им е достатъчен на някой хора... За съжаление съм ги изтрил, но какви абсурдни имейли съм получавал, като заявки за превод...
Последният беше нещо от сорта: Можеш ли да преведеш ТОЗИ филм? (имаше прикачени субтитри) Субтитрите не са за моят релийз, но поне ще ти свършат някаква работа".... Край. Без линк към филма, без нищо друго...
Та, трябва ли да са толкова сурови модераторите...? Мисля, че да!
*

мислех и аз да се включа, но явно са ме изпреварили и се оказва, че има човек, който мсли като мен. Няма какво да добавя... cool.gif Напълно си прав, Babilon!
electroneon
Не е ли възможно при отваряне на нова тема в раздел "Заявки", да излиза някакъв шаблон, по който да се ръководи съответния потребител?
Напр:

1. Заглавие на филма - ................................;
2. Линк за филма - ......................................;
3.
и т.н.
Ясно е, че пак ще има дебилни изпълнения, но това ще улесни максимално потребителите. smile.gif
didodido
electroneon, не, като 1-ва опция беше визирано това решение.
Но, уви.
Така, смятам, че темата се изчерпа.
Koronis
Реших да направя примерна бланка за заявка за филм (дано се хареса на администраторите и модераторите). Текстът прикачвам като отделен файл към тази тема, по-отдолу е даден пример за попълнена такава. В самата бланка ясно е посочено къде какво трябва да бъде попълнено. Дано идеята се хареса, а още по-добре би било ако може да се въведе нещо от този сорт да излиза автоматично при подаване на нова тема в раздела (пр. в дата.бг винаги присъства едно: 'ако съобщението ви не е написано на кирилица, то ще бъде изтрито'). Благодаря на хвърлилите един поглед, а също и на онези, които пускат правилно направени и пригледни заявки, а не 'дайте субс за този и онзи филм'.
Пример:

============================

Информация в IMDB

## Година : 2004
## Версия : Resident.Evil.Apocalypse.DVDRiP.XViD-KJS
## Резюме : След като едва се спасява от ужасите на подземния "Кошер", на повърхността Алис (Мила Йовович, "Петият елемент" отново попада във война, бушуваща между живите и не-мъртвите. Когато градът е поставен под карантина, Алис се присъединява към малък отряд елитни войници, водени от Джил Валънтайн (Сиена Гилъри, "Наистина любов" и Карлос (Одед Фер, "Мумията се завръща".
"Заразно зло: Апокалипсис" е спираща дъха надпревара с времето, в която групата се изправя срещу орди от кръвожадни зомбита, потайни същества, кучета-мутанти и един много зловещ враг.
Сценарист и продуцент на този зрелищен филм на ужасите е Пол Андерсън ("Заразно зло", "Пришелецът срещу Хищникът".

Линк за сваляне на филма от:
- sab.bz
- arenabg.com
- torrents.linkos.bg

Приложени към заявката субтитри на чужд език : няма

МОЛЯ, при наличие на време и желание да бъдат направени субтитри за този филм.
ОБЕЩАВАМ, че няма да припирам преводачите по какъвто и да било начин, също така няма да използвам изрази, имащи същото значение като: 'Айде ве', 'Кво стана бе', 'СПЕШНО МИ Е ПЛЗЗЗЗЗЗЗ', 'Вие сте бахта мързеливите', 'Кога ще станат готови', 'Как може за другите филми да има субтитри, пък за този - не' и т.н.
Желая на всички приятен ден!
hag
Koronis, предполагам че не си чел тази тема - http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=19325

blink.gif
Koronis
Явно. Съжалявам. И все пак идеята не беше лоша blink.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.