Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Star Trek всики сериали
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
DeathWings
Ам може да ви се стори глупаво, но искам да питам какъв е реда на сериалите!? Преди ги гледах но само Enterprise съм гледал и просто нз сега от къде да почна!
Boygenius
В света на Star Trek хронологията е следната:

1 Star Trek - Enterprise
2 Star Trek - The Original Star Trek
3 Star Trek - The Next Generation
4 Star Trek - Deep Space 9 (краят на The Next Generation се застъпва с Deep Space 9)

5 Star Trek - Voyager (действието се развива грубо от втората трета на Deep Space 9 нататък)

Редът на създаването им обаче е друг и затова като гледаш Star Trek - The Original Star Trek след Star Trek - Enterprise, ще се хванеш за главата от наивно актъорство, остарели морални добродетели и псевдо секси натокани робини с абсурден грим и прически.

Ред на заснемане:

1 Star Trek - The Original Star Trek
2 Star Trek - The Next Generation
3 Star Trek - Deep Space 9
4 Star Trek - Voyager
5 Star Trek - Enterprise
dosh
Ами аз да питам кой точно Стар Трек даваха по телевизията едно време? Enterprise ли?
Boygenius
The Next Generation, с Пикард!!!! smile.gif
arunner
Цитат(Boygenius @ 3 Aug 2006, 03:13 PM)
като гледаш Star Trek - The Original Star Trek след Star Trek - Enterprise, ще се хванеш за главата от наивно актъорство, остарели морални добродетели и псевдо секси натокани робини с абсурден грим и прически.

*

Много точно казано, но пък като зацепиш за какво става дума, кефи. След това само трябва да махнеш "наивно", "остарели" и "псевдо" biggrin.gif
Boygenius
Вярно е, не исках да съм чак толкова ехиден. Аз съм фен на всички сезони с изключение на DS9, актъорът на Сиско е странен.

TOS е бил спрян поради липса на интерес.
arunner
Аз също нямах намерение да обиждам или наставлявам когото и да е. Star Trek, във всички сериали и филми, за мен си остава добра фантастика. Вярно, че има някои спорни моменти, като например мъжете с поли/рокли, които се мяркат по време на евакуацията в началото на TNG сериите biggrin.gif (в следващите епизоди това облекло мистериозно е излязло от мода), но откъм идеи и разнообразие, и след като веднъж се схване основното "послание", Stargate например започва да ти изглежда като изсмукан от пръстите. Идеята за симбионтите, да кажем, я има още в една от ранните серии на Поколенията, а в DS9 e с постоянно присъствие.

DeathWings, мога да ти препоръчам, щом си гледал Ентърпрайз, да се захванеш с TNG и да избуташ през първите два сезона, след което "културният шок" изчезва и почват да ти стават ясни нещата. После виж дали TOS ще ти допадне, защото в него се случват повечето от събитията от "канона" на Star Trek вселената. Оттам нататък карай както са ги снимали, може и да не ти се разтече мозъкът и да не получиш раздвоение на личността :lol2:
DerMeister
Аз първо гледах Enterprise и сега гледам TNG.Разлика голяма наистина...към по-лошо.Ама се търпи,а и самия замисъл на сериите е много хубав.TNG не е толкова екшън насочен колкото Enterprisе(особено 3 сезон).Ама и Enterprise е спрян поради нисък интерес...чудно сериалчето е добро. sad.gif
Boygenius
Май кой както е започнал да гледа, така си изгражда приоритетите. Аз TNG не го давам за нищо (Пикард!!!), обаче пък има фенове, които защитават страстно други поредици (Enterprise = blah smile.gif ).
cvetangg
Абе Дълбок космос 9 не го ли даваха по К1 някога?
Lazy
Цитат(cvetangg @ 20 Oct 2006, 10:11 AM)
Абе Дълбок космос 9 не го ли даваха по К1 някога?
*

Да, само първи сезон.
Lazy
Да си кажа и аз мнението - фен съм на абсолютно всички сериали "Стар Трек". Само "Ентърпрайз" ме дразни на места - стои ми много неестествено сред останалите, има някои противоречия с канона и т. н., но и той си е много добър само по себе си.
Първият сериал е на изключително високо ниво като сценарий. Достатъчно е да кажа, че някои от сериите са написани от Стърджън - феновете на фантастиката веднага ще се сетят за какво става въпрос. Наистина, няма ефекти - все пак е правен през 60-те години - но новите ремастъри отстраняват този дефект. Декорите, дехите, прическите и гримовете изглеждат архаично, но модата се развива толкова бързо, че това е нормално - само след двайсетина години филмите, правени сега, също ще изглеждат архаично. Актьорският състав и играта обаче са безупречни. Не мисля, че ценностите и добродетелите също са остарели - ха, та тези неща са много общочовешки, от хиляди години са едни и същи.
martinnest
Цитат(Boygenius @ 17 Aug 2006, 10:00 AM)
Май кой както е започнал да гледа, така си изгражда приоритетите. Аз TNG не го давам за нищо (Пикард!!!), обаче пък има фенове, които защитават страстно други поредици (Enterprise = blah  smile.gif  ).
*

Подкрепям !
yonkaval
А аз си харесвам Ентърпрайз. smile.gif Особено трети сезон и по-голямата част от четвърти сезон. clapping.gif Спомнете се епизод 3х20 "Забравени", важи за много случаи. rolleyes.gif
cvetangg
Цитат(Boygenius @ 3 Aug 2006, 03:13 PM)
В света на Star Trek хронологията е следната:

1 Star Trek - Enterprise
2 Star Trek - The Original Star Trek
3 Star Trek - The Next Generation
4 Star Trek - Deep Space 9 (краят на The Next Generation се застъпва с Deep Space 9)

5 Star Trek - Voyager (действието се развива грубо от втората трета на Deep Space 9 нататък)

Редът на създаването им обаче е друг и затова като гледаш Star Trek - The Original Star Trek след Star Trek - Enterprise, ще се хванеш за главата от наивно актъорство, остарели морални добродетели и псевдо секси натокани робини с абсурден грим и прически.

Ред на заснемане:

1 Star Trek - The Original Star Trek
2 Star Trek - The Next Generation
3 Star Trek - Deep Space 9
4 Star Trek - Voyager
5 Star Trek - Enterprise
*

А за какво края на Ентърпрайс е свързан с Вояджър , вярно че трябва да ги изгледам а не да питам но все пак?
bastuna2003
Краят на Ентърпрайз няма нищо общо с Вояджър или който и да е от следващите сериали. Независимо, че е заснет последен (2001-2005г) Ентърпрайз действието се развива 22 век(около 2150г), след него следва Startrek TOS, заснет 1966-1969г и действието в него се развива 23 век около 2270г.
И вече след тях следват THG, DS9 i Voyager
TNG е сниман 1987-1994 и обхваща дейстието около 2360г
Voyager и DS9 са снимани 1994-2001 като действието им обхваща периода около 2370г. Независимо от това всеки сериал е сам за себе си.
Ентърпрайз показва първите стъпки на човечеството в космоса, ТНГ показва животът на кораба Ентърпрайз в рамките на федерацията. DS9 е за животът на космическа станция около червеева дупка и Вояджър е за приключенията на космическия кораб Вояджър, захвърлен на другия край на Галактиката, на 70 години от Земята. biggrin.gif
Като ред на гледане няма значение как ще ги гледаш, но имай предвид, че TOS са снимани 60-те години и ефектите са лудница, но въпреки това си има своч чар, TNG също е с малко странни ефекти, но го водят най-сполучливия Стартрек, въпреки, че първите 2 сезона са малко боза. biggrin.gif
Абе с който и да почнеш няма да сбъркаш rock.gif
cvetangg
Почвам си с Пикард че най ме кефи , още от 7- годишен му станах фен smile.gif
А и от времето на Даниелс нищо не е правено нали?
За времевите агенти става въпрос?
elrond_bs
Не, това с времевите войни е измислено в Enterprise, макар че имаше няколко епизода във Voyager на подобна тематика (но не войни). Този вид тематика не е типична за Star Trek - пътуване във времето - да, но в повечето случаи - инцидентно, а не чак войни. Tова според мен е едно от най-слабите неща в Enterprise и показва липсата на по-добри идеи. Enterprise е по-комерсиален и се отдалечава от първоначалните идеи на създателя на Стар Трек, Джийн Роденбери (и точно затова е прекратен до 4ти сезон -поради по-ниския интерес, тък като научно фантастични измишльотини има много в днешно време). Enterprise може и да не е лош научно фантастичен сериял (в това няма спор), да е по-динамичен, с повече ефекти и екшън (за да се хареса на по-широк кръг публика), но не е добър Стар Трек сериял. Стар Трек никога не е бил насочен към екшъна, а по-скоро към персонажите и тяхното развитие, вселената и универсалните ценности. Те са направили Стар Трек това което е, а не някакви си времеви войни и смешна връзка с 30ти век и то в най-ранния като време на действието сериял, където най-малко им е мястото.

Ако почнеш с Пикард няма да сбъркаш wink.gif . The Next Generetion също е създаден лично от Джийн Роденбери и представлява новата му визия за Стар Трек, подобрена вселена и доразвиване на първоначалните му идеи от TOS от 1966г. DS9 и Voyager са своеобразно продължение и също поддържат тази вселена, като я доразвиват и дообогатяват. Това е златното трио TNG (най-успешния), DS9 (с най-високи оценки на критиците) и Voyager.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.