Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Въпрос относно Xvid
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
dosh
Имам следния проблем:
Всички филми, които са кодирани с XVID при мен вървят на забавен каданс, а понякога изобщо не тръгват. Аз съм с ACE Mega Codec Pack и BPlayer. Затова ги пускам или с кодека 3divx или направо с унгарския плеър MPlayer. Наскоро обаче смъквах 2 дена първия диск на Immortal Beloved (WAF release) и накрая се оказа, че с нищо не ще да тръгне. Само с уиндоуския плеър тръгва, но всеки кадър се движи по 5 минути. Все едно гледаш снимки. Мисля, че е заради видеокартата ми - 8МВ и слабия ми компютър.
Та, въпросът ми е дали е възможно да се "разкомпресира" самия файл, компресиран с XVID и после да се компресира отново, но вече с DIVX5 кодека и ако е възможно, как се прави? Или може би ще имате някакви други предложения?
Благодаря предварително.
ivajlap
Upgrade!!!
dosh
Цитат(ivajlap @ 5 Jun 2006, 04:36 PM)
Upgrade!!!
*

Ако имах средства за ъпгрейд на компа в момента нямаше да питам във форума за този проблем.
Хайде някой, който е компресирал филми да каже, дали е възможен обратният процес или не.
Fastuka
Естествено че е възможен.Може дори да си ги направиш без компресия.Но не знам за колко време ще ги направи на твоя процесор.Макар че като се замисля аз на Pentium 2 на 233 mhz i Vodoo 2 4mb си гледах филмчета без проблем навремето.
MARGOCK
Не разбрах колко ти е слаб компютъра, но аз в среда Windows XP с K-Lite Codec и ползвайки само Media Player Classic гледам без проблеми всичко на компютър Пентиум 3
ssandino
Ми с 8 МБ видеокарта ми звучи като 486-ца.
Абе мани филмите, на такъв комп спокойно можеш да си разцъкваш Хироус 2 и Дуум 2. Какво повече му трябва да човек? wink.gif
cheffo
Цитат(Fastuka @ 5 Jun 2006, 06:12 PM)
Естествено че е възможен.Може дори да си ги направиш без компресия.Но не знам за колко време ще ги направи на твоя процесор.Макар че като се замисля аз на Pentium 2 на 233 mhz i Vodoo 2 4mb си гледах филмчета без проблем навремето.
*

Ако не си ти да ни забавляваш... какво ще правим tongue.gif
dosh
Значи, доколкото разбрах ми трябва мощен процесор, за да се извърши декомпресиране на файла. Е, сигурно няма да стане, щото процесора ми е 400. А все пак бихте ли ми казали с коя програма се извършва декомпресиране. Може пък да пробвам, защото навремето всички ме уверяваха, че на моя компютър няма да тръгне 80ГБ хард диск, обаче в една фирма ми го сложиха и сега си работи без проблеми (чукам на дърво). Та, може пък да стане...
dosh
Значи, доколкото разбрах ми трябва мощен процесор, за да се извърши декомпресиране на файла. Е, сигурно няма да стане, щото процесора ми е 400. А все пак бихте ли ми казали с коя програма се извършва декомпресиране. Може пък да пробвам, защото навремето всички ме уверяваха, че на моя компютър няма да тръгне 80ГБ хард диск, обаче в една фирма ми го сложиха и сега си работи без проблеми (чукам на дърво). Та, може пък да стане...
didodido
dosh, аз не мога да разбера защо се мъчиш с един от най-изчекнатите релийзи. Хем знаеш, че WAF, PAF, PUFF-PAFF са релийзи за по-мощни машини с надекватни резолюции на риповете, хем сам казваш, че знаеш причината и въпреки всичко драпаш. blink.gif
Не те разбирам, толкова ли няма по фрий-та и торенти нормален релийз на филма, че стигаш до крайности?
dosh
Цитат(didodido @ 7 Jun 2006, 04:33 PM)
dosh, аз не мога да разбера защо се мъчиш с един от най-изчекнатите релийзи. Хем знаеш, че WAF, PAF, PUFF-PAFF са релийзи за по-мощни машини с надекватни резолюции на риповете, хем сам казваш, че знаеш причината и въпреки всичко драпаш. blink.gif
Не те разбирам, толкова ли няма по фрий-та и торенти нормален релийз на филма, че стигаш до крайности?
*

Сега разбирам от теб, че WAF са изчекнати релийзи. Мислех си, че са най-качествените (така поне съм чел по форумите). Иначе, да, в мулето има друг релийз на този филм за едно сиди, но работата е там, че XVID постоянно ми създава проблеми и затова си мислех, че ако има начин да си компресирам филма с DIVX, щеше да е хубаво. Съгласи се, че да теглиш един филм 2 дена и той после да не тръгне не е приятно. Направо ти иде да счупиш машината или да си счупиш главата в монитора. biggrin.gif
naruto
Така като начало ти препоръчвам да минеш на СССР или в краен случаи на
стара версия FFDshow и да се откажеш от Ацето!
Също така го зарежи тоя BPlayer предполагам става дума за BSPlayer
и ползваи MPC мисля че беше включен в Ацето.
Иначе... Настроики AceMegaCodecsPackPro:Start - Programs -AceMega...-Configurators- 3ivX - 3ivx D4 Video Decoder - DirectShow Priority - Отмаркираш XviD.
Не е желателно да се ползва 3ivX за филми кодирани с XviD особено по-нови.

Иначе да трябва силен процесор за висококачествени релиизи освен това като го пуснеш не е желателно да го въртиш напред/назад за да не забие.
Едит:Сега се сещам че Евротур маи ще пускат тв.с висока резолюция за която обаче ти трябва тв. за няколко бона(иначе няма смисъл) та мисълта ми е недеи да теглиш подобни релиизи след като не може да ги пуснеш или се налага да ги прекодираш и да им намаляш качеството при което се губи целия смисъл.
Те така или иначе първо излизат купища нискокачествени и чак по късно се появява някои с задоволително качество и вече по късно може и някои готин рип за маниаци като мен :lol_2:
SeeKNDestroY
само за протокола...
имам некво друго ПС...дет е пентиум 3 на 900mhz.. с 384РАМ.. но с 8мб видео и дори 640х.. не вървят гладко.. и е само заради видео картата... странна работа... ще пробвам с по-стар ffdshow...както дават идея... ама да видим..
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.