A, чудесно тогава.
Значи, изтегляш си приложения тук от мен архивен файл.
В него се съдържат 2 други файла, които те съветвам предварително да разархивираш в някоя временна директория:
1.
KBDBPH.dLL - 8,7 k
Този файл трябва да разархивираш (или просто да копираш от временната директория) в директория "C:\WINDOWS\SYSTEM32".
2.
phonetic.reg - 416 b
Стартирай този файл посредством прословутото двойно кликване - double click.
Той ще се импортира в системния ти регистър (system registry) и ще забравиш повече за него.
ВНИМАНИЕ!
Трябва да имаш администраторски (пълни) права над операционната си система за да се получи всичко както трябва.Ако всичко дотук е изпълнено нормално, препоръчвам ти следния алгоритъм за действие:
1. Start -> Settings -> Control Panel -> Switch to Classic View
2. Regional & Language Options -> Languages -> Details
3. Add... -> Input Language: Bulgarian -> Отмяташ така наречения checkmark бутон на Keyboard layout/IME и под него избираш Bulgarian Phonetic
4. След като си потвърдил/а всичко дотук благодарение на бутончетата "OK", в прозореца "Text Services and Input Languages" би трябвало да виждаш в полето "Installed Services" двата езика -
EN и
BG5. Кликни на "Key Settings...". Там ще си избереш как да превключваш между двете клавиатурни подредби.
Избери "Switch between input languages" после кликни на "Change Key Sequence..." и си избери клавишна комбинация за целта.
6. Затваряш всички прозорци, потвърждавайки ги уверено и проверяваш резултата от процедурата.
Успех отново!
P.S. Тази процедура (Powered by
injinera!) съм я приложил върху компютрите на над 1200 потребителя, тъй като по професия съм администратор. Не съм забелязал странични или вредни ефекти досега.