Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Vupros Otnosno Cheteneto Na Bg Sub
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
dessssi
Niakoi da znae ot kude moga da si izteglia fonetichnata za da moga da cheta bulgarski subtitri?izobshto da vijdam bulgarski tekst na computera.Az sum v USA!predvaritelno blagodaria, ako niakoi mi otgovori!
Shimbadze
http://injinera.bgplus.com/

Успех! wink.gif
dessssi
Цитат(Shimbadze @ 17 Dec 2004, 12:44 PM)

ne mi raboti !ne moga da instaliram!dava greshka!
dessssi
az imam Windows XP!moje li tova da e problema. Pishe neshto tam za win XP, no ne mi e iasni kakvo tochno!Imash li drug variant!PLS!
Shimbadze
http://free.hit.bg/injinera/usa/USA_bula.htm

http://free.hit.bg/injinera/wxp/xp_bul.htm

Отново успех! wink.gif
dessssi
Цитат(Shimbadze @ 17 Dec 2004, 01:31 PM)

az dori ne moga da otvoria http://free.hit.bg, a kakvo ostava za drugo!Ne zabraviai, che sum v usa!
Shimbadze
free.hit.bg theoretically is available outside of BG.

Do you even read Web pages encoded in Cyrillic?
dessssi
Цитат(Shimbadze @ 17 Dec 2004, 01:38 PM)
free.hit.bg theoretically is available outside of BG.

Do you even read Web pages encoded in Cyrillic?
*

az ne moga da go otvoria.otvariam niakoi saitove, no ne i tozi.A goliam li e faila, koito tursia?moje li da mib se prati po e-maila ot priatel?
Shimbadze
It's not just about the needed file.

There are some adjustments to be made on your configuration, so it's vital to share with us: Do you read Web pages encoded in Cyrillic or can you read correctly this "Това е написано на кирилица."?

If NOT - we've got a whole lotta shit work to be done.

If YES - then it's just the file.
dessssi
neznam kakvo tochno imash predvid, no naprimer tozi sai si gi cheta na bulgarski, ako vuprosa ti kazano po-prosto dali vijdam dumite na kirilica v saitove- DA!ako ne, izvini me za nevejestvoto!
Shimbadze
A, чудесно тогава.

Значи, изтегляш си приложения тук от мен архивен файл.
В него се съдържат 2 други файла, които те съветвам предварително да разархивираш в някоя временна директория:

1. KBDBPH.dLL - 8,7 k

Този файл трябва да разархивираш (или просто да копираш от временната директория) в директория "C:\WINDOWS\SYSTEM32".

2. phonetic.reg - 416 b

Стартирай този файл посредством прословутото двойно кликване - double click.
Той ще се импортира в системния ти регистър (system registry) и ще забравиш повече за него.

ВНИМАНИЕ!
Трябва да имаш администраторски (пълни) права над операционната си система за да се получи всичко както трябва.

Ако всичко дотук е изпълнено нормално, препоръчвам ти следния алгоритъм за действие:

1. Start -> Settings -> Control Panel -> Switch to Classic View

2. Regional & Language Options -> Languages -> Details

3. Add... -> Input Language: Bulgarian -> Отмяташ така наречения checkmark бутон на Keyboard layout/IME и под него избираш Bulgarian Phonetic

4. След като си потвърдил/а всичко дотук благодарение на бутончетата "OK", в прозореца "Text Services and Input Languages" би трябвало да виждаш в полето "Installed Services" двата езика - EN и BG

5. Кликни на "Key Settings...". Там ще си избереш как да превключваш между двете клавиатурни подредби.
Избери "Switch between input languages" после кликни на "Change Key Sequence..." и си избери клавишна комбинация за целта.

6. Затваряш всички прозорци, потвърждавайки ги уверено и проверяваш резултата от процедурата.

Успех отново!

P.S. Тази процедура (Powered by injinera!) съм я приложил върху компютрите на над 1200 потребителя, тъй като по професия съм администратор. Не съм забелязал странични или вредни ефекти досега. wink.gif
dessssi
Vsichko da tuk chudesno!Napravih kakto kaza i rezultata e, che moga da pisha s phonetichnata, no ne moga da si cheta subtitrite, a na men tova mi beshe celta!Znaesh li kude e problema i imam li nujda ot neshto drugo?
Shimbadze
Е, това вече е друго.

Сега очакваме да разясниш с какъв плейър си гледаш филмите и дали въобще имаш Cyrillic Fonts на компютъра си. rolleyes.gif

Наличието на шрифтове за кирилица е определящ фактор за победата над "изкуствения" интелект.
Всичко друго е въпрос на настройки.
Вероятно...
dessssi
emi mai niamam Ciliric Font. Oshte ne sum probvala na film. prosto otvariam faila i toi e s yeroglifi!
Shimbadze
Казваш, че можеш да пишеш (и да си разчиташ) на фонетична кирилица.
Значи имаш такива шрифтове. Поне един.

Сега се иска да опишеш как пускаш да гледаш един филм. tongue.gif
dessssi
s real player
Shimbadze
OMFG! :doh:
dessssi
az gi gledah predi s BS Player, no ne znam kak da go svalia tuk!abe ne cheta nikakva fonetichna na computera, samo na stranici v internet!
Shimbadze
SUBS in BSPlayer (for DUMMIES)

wink.gif
ivanski
Мисля че проблема ти се крие тук Control Panel - Regional and Language Options - Advanced - Language for non-Unicode programs - трябва да е Bulgarian и code page трябва да ти е отменато 1251 - Cirillic
dessssi
Blagodaria na vsichki za sudeistvieto!Vsichko sega mi vurvi chudesno! clapping.gif Oshte vednuj blagodaria!
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.