Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Търся читав Subtite Editor за Linux
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
pulio
Ако някой знае такъв пратете линк. Много е досадно да рестартирам непрекъснато под windows докато намествам субтитри.
Ще обясня защо. Фен съм на hdtv филмите кото са с размер над 4g => не могат да се записват на fat 32 от друга страна ntfs съпорта na всички ос несвързани s M$ операционни системи е гола вода. Затова windows-а ми е на фат и трябва да реша какво правя със субтитрите да boot-на linux да видя какво съм постигнал ако не е точно пак да пускам windows и така докато не ми писне. Отврат.
L1MpB1Zk1T
KDE
GNOME

Надявам се да съм ти помогнал smile.gif
zigitor
Пробвай в sourceforge.net . Преди време си бях напомпал няколко едитора от там, а след това си потърси rpm в rpm.pbone.net smile.gif
Проблемът на линукските едитори е, че май никой не бачка/ше с кирилица.
P.S. как ги печеш тия над 4 GB? wink.gif
Venimus
Цитат(pulio @ 1 Feb 2006, 05:23 PM)
Ако някой знае такъв пратете линк. Много е досадно да рестартирам непрекъснато под windows докато намествам субтитри.
Ще обясня защо.  Фен съм на hdtv филмите кото са с размер над 4g => не могат да се записват на fat 32 от друга страна ntfs съпорта na всички ос несвързани s M$ операционни системи  е гола вода. Затова windows-а ми е на фат и трябва да реша какво правя със субтитрите да boot-на linux да видя какво съм постигнал ако не е точно пак да пускам windows и така докато не ми писне.  Отврат.

Това недвусмислено показва непригодеността на линукс за СОХО потребител и най-вече мултимедиен център.

Винаги съм се чудил на хора осъзнаващи, че линукс не е операционна система за потребители, да се самоизмъчват и самозалъгват с нея от някакво криворазбрано чувство за морал или тежкарлък. Осъзнайте, че линукс не става за нищо друго освен за СОХО рутер и уеб сървър.

Като си събрал $500 за компютър е можело да предвидиш и още около 100 за униндоус, ако толкова държиш да не ползваш пиратски софтуер (което пък е единствената смислена причина да ползваш линукс). Тука обаче противоречието е абсолютно, искаш да гледаш пиратски филми на непиратска (безплатна) ОС!? hmm.gif

Ако пък компютъра е служебен, то замисли се от морална гледна точка, ползваш служебната техника за лични удоволствия (не дай боже по време на работа)?!? И пак повтарям филмите без превод са пиратски, а не ми казвай, че ще превждаш без филма...

Туй българина е много сбъркано същество...

П.С. Съжалявам за офтопика, но мисля, че трябва да се замисляме и за тези неща
arunner
Ще обясня защо.  Фен съм на hdtv филмите кото са с размер над 4g => не могат да се записват на fat 32 от друга страна ntfs съпорта na всички ос несвързани s M$ операционни системи  е гола вода. Затова windows-а ми е на фат и трябва да реша какво правя със субтитрите да boot-на linux да видя какво съм постигнал ако не е точно пак да пускам windows и така докато не ми писне.  Отврат.
*

Пробвай с Jubler. Java базиран и не може да се мери със Subtitle Workshop, но ми се струва най-доброто от всичко налично в момента.
stealth

Преди време бях търсил и не намерих нищо, което да ми свърши работа (нещо по тайминга щях да редактирам на едни субтитри). Затова взех, че пуснах Subtitle Workshop с wine (има го във всички дистрибуции). Всъщност работа така и не свърших... не е за мен това. Мога само да гледам филми с вече готови буквички biggrin.gif

Цитат(Venimus @ 1 Feb 2006, 08:02 PM)
Това недвусмислено показва непригодеността на линукс за СОХО потребител и най-вече мултимедиен център...

Да ми се чуди човек как вече трета година си го ползвам то linux за desktop... че и за мултимедия (филми, музика)... но май не е тук мястото за подобни обяснения... hmm.gif
pulio

Това недвусмислено показва непригодеността на линукс за СОХО потребител и най-вече мултимедиен център.

Това са глупости нищо ПОВТАРЯМ НИЩО не се справя по добре с филми от mplayer под linux когато е настроен от грамотен човек а аз съм такъв.

Винаги съм се чудил на хора осъзнаващи, че линукс не е операционна система за потребители, да се самоизмъчват и самозалъгват с нея от някакво криворазбрано чувство за морал или тежкарлък. Осъзнайте, че линукс не става за нищо друго освен за СОХО рутер и уеб сървър.

Това пак са глупости. Ползвам linux от години за работна станция и съм повече от доволен. Може ли да ме светнеш за какво толкова линукса не става или работи зле ??? ( изключваме редактор за субтитри. )

Като си събрал $500 за компютър е можело да предвидиш и още около 100 за униндоус, ако толкова държиш да не ползваш пиратски софтуер (което пък е единствената смислена причина да ползваш линукс). Тука обаче противоречието е абсолютно, искаш да гледаш пиратски филми на непиратска (безплатна) ОС!? hmm.gif

Имам 3 pc-та IBM server ( модела точно едва ли те интерсува ) десктоп ( жълт ) и лаптоп ( hp ). Лаптопа за съжаление ( понеже е читав като хардуер ) го купих с XP PRO SP2 от което ми се ПОВРЪЩА. Тоест събрал съм доста повече от $500 ако можеш да смяташ. Лаптопа също го ползвам под линукс независимо че съм си платил за XP. Това трябва да те нaведе на някои мисли какво смятам за Microsoft.

Ако пък компютъра е служебен, то замисли се от морална гледна точка, ползваш служебната техника за лични удоволствия (не дай боже по време на работа)?!? И пак повтарям филмите без превод са пиратски, а не ми казвай, че ще превждаш без филма...

И 3-те PC-та са си лично мои и си ги ползвам и в офиса ( лаптопа ) точно поради факта че служебното ми pc в офиса е с XP PRO ( dell ) от която недомислица ми се повдига !!!!

*

Съжалявам че отговарям тука но коментара искренно ме издразни ! Още повече че няма нищо общо с темата ! Попитах тук понеже не ми се затриваше един час да ровя из нет-а и да откривам топлата вода. Все пак форума е за хора които отдавна се занимават с преводи и могат да знаят.

Цитат(zigitor @ 1 Feb 2006, 07:09 PM)
Пробвай в sourceforge.net . Преди време си бях напомпал няколко едитора от там, а след това си потърси rpm в rpm.pbone.net smile.gif
Проблемът на линукските едитори е, че май никой не бачка/ше с кирилица.
P.S. как ги печеш тия над 4 GB? wink.gif
*

nero за linux. Единственото което намерих което може да направи файловата система UDF. Не е free ама какво да се прави.

Цитат(L1MpB1Zk1T @ 1 Feb 2006, 05:50 PM)
KDE
GNOME

Надявам се да съм ти помогнал smile.gif
*

10x ще ги пробвам
pulio
Цитат(arunner @ 2 Feb 2006, 01:33 AM)
*

Пробвай с Jubler. Java базиран и не може да се мери със Subtitle Workshop, но ми се струва най-доброто от всичко налично в момента.
*

10x работи и няма грижи с кирилицата. Ще го пробвам
Killa-g
Цитат(Venimus @ 1 Feb 2006, 07:02 PM)

*

Май само ти си ги дал тия 100$.
Единственото сбъркано същество в случая си оставаш ти...
L1MpB1Zk1T
При мен Jubler имаше проблем с кирилицата. sad.gif Изопщо не можех да пиша на кирилица.
pulio
Цитат(L1MpB1Zk1T @ 3 Feb 2006, 11:35 AM)
При мен Jubler имаше проблем с  кирилицата. sad.gif Изопщо не можех да пиша на кирилица.
*

Виждам че позваш slack 10.2 аз съм с fedora core 3 и работи перфектно. Имам и slack 10.2 на друг partition. Като остане време ще го пробвам и върху него.
Jubler 3.0.0 rc 2
L1MpB1Zk1T
То по принцип slackware си е малко скаран с кирилицата smile.gif
vrabec
бих се радвала някой да ми посочи подходящ софтуер.
и OS SUSE10 е ново за мене, и майсторенето на субтитри - също, но ми се ще да опитам.

поздрави : )
Spark
Текстов редактор - vi, vim, pico, вградения на Midnight Comander (mc)
L1MpB1Zk1T
Виж няколко страници назад има такава тема dry.gif
vrabec
благодаря ви, ще поровя и назад във форума и ще почета и... евентуално пак ще има да питам : )

става дума за филми, които си нямат никакви субтитри.
не да превеждам вече готови субтитри от някакъв език, а да направя сама нови... с помощта на някакъв софтуер, който ги поставя на точните им места във нремето на репликите във филма...
и кой е този софтуер, това питам.
ще почета още и ако не намеря отговори - ще ви питам отново.
Squiffy
Цитат(vrabec @ 19 Feb 2006, 10:35 PM)
благодаря ви, ще поровя и назад във форума и ще почета и... евентуално пак ще има да питам :  )

става дума за филми, които си нямат никакви субтитри.
не да превеждам вече готови субтитри от някакъв език, а да направя сама нови... с помощта на някакъв софтуер, който ги поставя на точните им места във нремето на репликите във филма...
и кой е този софтуер, това питам.
ще почета още и ако не намеря отговори - ще ви питам отново.
*

gSubEdit, Gaupol, SubTimer има и други, но са далеч от функционалността на
SubtitleWorkshop примерно.

Врабчо, погледни тук или тук може да си харесаш нещо.
Squiffy
Цитат(Venimus @ 1 Feb 2006, 07:02 PM)

--> cut <--

*

Дрън, дрън, че пляс...

На кривата ракета, космоса и пречел...

А пък за разликата между ОС и приложен софтуеър, изобщо не ми се отваря дума.

П.С. Като нямаш какво смислено да кажеш по темата, замълчи с достойнство, недей да спамиш.
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.