Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Pomognete Mi
subsunacs.net - Форуми > Други > Дискусии
tanasko
imam BSPlayer i ACE Mega CoDecS Pack DashBoard,niakoi filmi kato gi pusna da gi gledam i zapochvat da mi se razminavat videoto i audioto,a subtitrite si stoiat zaedno s audioto.ne znam koe zabavia i koe izbarzva,no napravo mi kasa vsichkite nervi.molq ako niakoi znae kakvo moje da se napravi po vcaprosa da mi kaje,che sam legnal bolen
10x predvaritelno
burndead
Свали си последната версия на K-lite mega codec pack.Би трябвало всичко да си е наред.
Fastuka
Според мен тези mega codec pack са големи глупости.Качат се сумати непотребни работи дето само товарят машината.
dosh
1. Щракаш с десния бутон върху картината. Избираш Options - Filters и гледаш кодека на филма кой е. Ако е Divx - щракаш на него и ще се появи едно прозорче. Най-отгоре има един плъзгач, нещо за CPU беше... CPU Acceleration или нещо такова... Та, този плъзгач го сложи на 0. Би трябвало да се оправи.

2. Ако филмът е кодиран с Xvid обаче, няма какво да правиш, още повече ако машинката ти е слаба. Моята е слаба и картината на филмите, кодирани с Xvid се влачи на забавен каданс. Аз такива филми ги гледам с друг плеър, който си има свои кодеци - MPlayer (мисля, че беше унгарски).
RaziBG
М'дааааа пакетите с кодеци са една голяма простотия. Слагат толкова много филтри, които 1) товарят излишно, понякога май не се сработват един с друг и 3) с и без тях - все тая, разлика в качеството няма.
Излъгах, има, понякога става по-лоша.
Пример: преди време слагах Nimo Codec Pack и образа на някои филми ми се размазваше с един хубав зелен цвят. С K-Lite мисля, че беше същото.
От един момент насам слагам следните кодеци и САМО 1 филм не ми е тръгнал, защото беше Matroska. Ta:
- DivX 5.21 (6-цата не ми харесва) за DivX
- XviD (винаги най-новата, възможна версия) за XviD
Забележка: Не че уж и двата не могат да се справят с "противника", но предпочитам всеки да си поеме своя формат.
- AC3 Filter 1.01a RC5 за филми с АС3 звук
Това е за 99% от филмите.

За останалия 1 процент слагам SVCD кодек (от дъжд на вятър ми се налага) и MPEG2 кодек.
Последните два ги слагам при инсталацията въпреки че, както вече споменах, рядко ми попадат видео файлове от този тип, но е добре човек да е подготвен предварително.
Да повторя: с тези 5 кодека не е имало филм, който да не ми тръгне. Само е желателно в настройките на DivX да се изключат едни нещица, че полза от тях няма, а товарят. В менюто за конфигурация на Post-Processing Settings СЛАГАМ отметка на DISABLE Post-Processing и МАХАМ отметката на Film Effect. После на втората страница (Quality Settings) отметки оставям/слагам на Yuv Extended Mode и Disable Logo.
Всъщност възможно е точно тези настройки да са проблема, но е е възможно целия пакет да е проблема.
Дори и настройките на DivX да са проблема, все пак не мисля, че инсталирането на пакети с кодеци си струва. Подобрение не виждам, а често става точно обратното. Освен това предпочитам ЛИЧНО да си настройвам нещата. От опит съм разбрал, че:
- винаги е по-добре да имаш 5 програми, всяка от тях с 1 задача отколкото да имаш "универсална" програма, която да върши 5 неща
- винги е по-добре (понякога по-трудно) да се настройват нещата РЪЧНО, автоматичните неща/настройки ВИНАГИ са свързани с компромиси в качеството в дадени аспекти, защото трябва да са универсални, а вече казах за "универсалните" неща
- всичките пакети са еднакви. Ще цитирам Мегатрон от Войната на зверовете: "New packaging, same product." Пакетите имат различни инсталации и имена, защото са различни, но иначе си слагат ПОЧТИ еднакви кодеци. Както е и с магазините, всички магазини зареждат от един склад и тъй като в 1 склад стоките няма как да са различни, всички магазини предлагат една и съща стока.

Дано съм бил ясен, че като гледам к'ъв роман съм написал. tongue.gif
DragonOptical
1-во бих искал да кажа че наи-добрите и качествени Кодеци са K-lite това е доакзано. 2-ро ... значи с кодексите варви и добрия Player[Плеяp] които според мене мое мнение е Media Player Clasic каквото и да мило като Формат (MP3,AVI,XVID,DVD,..... и много Други) плеяра не дава багове но това е мое мнение smile.gif и сега случаино да вмакна и една молба за EN Subs някакав саит да ми отправите за да мога да Правя и Аз Субс smile.gif това последното ако знаете като лично саобштение за да не се трупат излишни Отговоти smile.gif
burndead
Цитат(Fastuka @ 24 Jan 2006, 07:41 AM)
Според мен тези mega codec pack са големи глупости.Качат се сумати непотребни работи дето само товарят машината.
*

От много време насам,сигурно повече от 1 година, съм на К-лайт и нямам абсолютно никакви претенции,всичко си върви както трябва.Няма никви такива работи за размазване на цветове или подобни.Не правя реклама на К-лайта (въпреки че звучи като такава).Просто изказвам обективно мнение за кодеците.А относно тва за натоварването на машината....ем извинявайте ама тия кодеци не са като 3ДМАРК 2003 т.е. колко ще натоварят машината?Дори и да я натоварват, тва е незначително.Ще обобщя - доволен съм от К-лайт.

П.П.Всеки луд с номера си, нашто е пълна програма. :clap: rock.gif wink.gif
Killa-g
Цитат(burndead @ 24 Jan 2006, 03:37 PM)
От много време насам,сигурно повече от 1 година, съм на К-лайт и нямам абсолютно никакви претенции,всичко си върви както трябва.Няма никви такива работи за размазване на цветове или подобни.Не правя реклама на К-лайта (въпреки че звучи като такава).Просто изказвам обективно мнение за кодеците.А относно тва за натоварването на машината....ем извинявайте ама тия кодеци не са като 3ДМАРК 2003 т.е. колко ще натоварят машината?Дори и да я натоварват, тва е незначително.Ще обобщя - доволен съм от К-лайт.

П.П.Всеки луд с номера си, нашто е пълна програма.  :clap:  rock.gif  wink.gif
*

И аз съм така, само с WAF релийзите имах проблеми по едно време.
Човекът, който пита, ако има по-слаба конфигурация и един FFD SHOW
ще му свърши перфектна работа.
tanasko
probvah sas nachina koito mi kaza DOSH,no udarih na kamak,tam ne namerih DivX-codek.prodaljavam da probvam ostanalite predlojenia koito ste mi dali,dano stane.mashinata naistina e slaba,no az imam sashtata mashina(tazi e na zet mi i iskam da ia nastroi) i s ACE Mega CoDecS Pack DashBoard mi varti vsichki filmi,nikoga ne sam imal dert s nikoi film.10x na vsichki koito otdeliat ot vremeto si da mi pomognat
burndead
Най-важното е обаче да се знае, че когато пробваш нови кодеци на машината е задължително да махаш старите, защото става някакъв хаос ( предполагам го знаеш ама аз да напомня wink.gif
M-r Anderson
За слаби машини BS Player е перфектен,сложи му DivX Total Pack и не би триабвало да имаш проблеми.Но не гледаи да слагаш винаги наи-новия кодек,някои от по-старите ще ти свърши идеална работа.BS Playera го направи на български и от там на татак си зависи от теб,всичко което ти трябва си го пише.Никога не сам имал проблеми с тези кодеци на този плеарsmile.gif
burndead
Цитат(M-r Anderson @ 24 Jan 2006, 09:53 PM)
За слаби машини BS Player е перфектен,сложи му DivX Total Pack и не би триабвало да имаш проблеми.Но не гледаи да слагаш винаги наи-новия кодек,някои от по-старите ще ти свърши идеална работа.BS Playera го направи на български и от там на татак си зависи от теб,всичко което ти трябва си го пише.Никога не сам имал проблеми с тези кодеци на този плеарsmile.gif
*

Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало тъ****те. cool.gif
M-r Anderson
Цитат(burndead @ 25 Jan 2006, 01:17 AM)
Цитат(M-r Anderson @ 24 Jan 2006, 09:53 PM)
*

Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало тъ****те. cool.gif
*

Такае само да не са го скопили :lol2: Обаче има шанс да го оправи този плеар.Пък и всичко българско си е хубаво :bulgar: :bulgar:
RaziBG
Практиката показва, че пакети с кодеци не са нужни за нормалното гледане на филми.
Може да сте се уплашили от дългия ми пост, затова ще повторя. Имам цифром и словом три (3) кодека. DivX, XviD и AC3 Filter. Досега няма филм, с който да съм имал проблеми както с картината, така и със звука. Не броя SVCD, които са си леко в отделна категория, за които слагам SVCD кодек. Всичко върви, нищо не се се скапва. Може да е 1 пакет, ама вътре има 10256 неща. Аз слагам 3 неща, ама са си 3. "В простотата се крие гениалността" са казали мъдрите хора. Айнщайн пък го е казал малко по-различно - че всеки глупак може да усложни нещата, но е нужен умен човек за да ги опрости.
За плеърите: лично аз използвам Windows Media Player 9 (не 10). Устройва ме отвсякъде. Ако случайно се наложат извънредни мерки, имам леко ексцентричния, но идеален, Crystal Player (Professional версията), който между другото си има вградени декодери за AC3 и MPEG1/2 и има опции, които никой друг плеър няма. Единствения му кусур е, че не мога да подкарам DirectVobSub с него.
От BSPlayer имам само оплаквания. Толерирах му бъговете, слагах нови версии с надеждата да се оправят, но не се оправяха и в един момент го заебах. Писна ми. Оттогава си ползвам Windows Media Player.
burndead
Ае да не повтарям лафа за кучето...
RaziBG
Цитат(burndead @ 25 Jan 2006, 08:33 PM)
*

Аз тука ценен акъл давам, пък вие.... tongue.gif
Хубаву би, нека имати прублйеми с филмити тугавъ, кату ни слушати.
Това, което човек сам си го направи, никой друг не може да му го направи. Факт. :59:
Не че НЕ е възможно да работя и пакетите, но съдя по опит. Нещо като компютърен сервиз съм в града си. Сума ти и народ се обажда. Е, повечето са малко или много познати, но бая народ са. В 99% от случаите при проблеми с филмите, виждам и някакъв пакет кодеци инсталирани. Махам, чистя регистрита, слагам моите "лекарства" и почват разни благодарности как вече всичко върви.
Може и съвпадения да са, ама това са БАЯ съвпадения.
burndead
Цитат(RaziBG @ 25 Jan 2006, 11:46 PM)
Цитат(burndead @ 25 Jan 2006, 08:33 PM)
*

Аз тука ценен акъл давам, пък вие.... tongue.gif
Хубаву би, нека имати прублйеми с филмити тугавъ, кату ни слушати.
Това, което човек сам си го направи, никой друг не може да му го направи. Факт. :59:
Не че НЕ е възможно да работя и пакетите, но съдя по опит. Нещо като компютърен сервиз съм в града си. Сума ти и народ се обажда. Е, повечето са малко или много познати, но бая народ са. В 99% от случаите при проблеми с филмите, виждам и някакъв пакет кодеци инсталирани. Махам, чистя регистрита, слагам моите "лекарства" и почват разни благодарности как вече всичко върви.
Може и съвпадения да са, ама това са БАЯ съвпадения.
*

Напълно те разбирам Рази.Ама при едни върви с едно, при други с друго.Тва е. :59:

П.П.Почнахме да се повтаряме и ше ни врътнат ключа
RaziBG
Цитат(burndead @ 26 Jan 2006, 01:21 AM)
Напълно те разбирам Рази.Ама при едни върви с едно, при други с друго.Тва е. :59:

П.П.Почнахме да се повтаряме и ше ни врътнат ключа
*

Нищо, аз имам шперц. tongue.gif :lol2:
tanasko
Kline si svarshi rabotata,za sega.ako ne se spravi s niakoi film shte prodalja s tarseneto na kodeci.blagodaria na vsichki koito se otzovaha
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.